Γελαλής – Ευαγγέλου συζήτησαν θέματα του Δήμου Ελασσόνας και των ΟΤΑ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΓΕΛΑΛΗΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Συνάντηση πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου για να ενημερωθεί για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Το κλιμάκιο αποτελούσαν ο βουλευτής Λάρισας Δημήτρης Γελαλής, ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Χρήστος Παπαδημητρίου και το στέλεχος Γιάννης Καριπίδης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους προϋπολογισμούς των Δήμων, τη μειωμένη χρηματοδότηση των τελευταίων ετών, καθώς και την υφιστάμενη κατάσταση της χώρας που επηρεάζει άμεσα την ορθή λειτουργία των Δήμων.
Ο κ. Ευαγγέλου επικεντρώθηκε στα μεγάλα τοπικά προβλήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του Δήμου, όπως: στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην περιοχή και στην εγκατάλειψη του έργου του Φράγματος Αγιονερίου, στην απουσία μελέτης και χρηματοδότησης του αρδευτικού έργου και στην απόδοση ευθυνών για τον κίνδυνο ματαίωσης του έργου. Αναφέρθηκε ακόμα στην εγκληματική παράκαμψη Μελούνας, στην επικινδυνότητα του οδικού δικτύου και την κατασκευή και ολοκλήρωση αξιόπιστων δρόμων. Επιπλέον υπήρξε αναφορά στο επίμαχο ζήτημα της απομάκρυνσης του πεδίου βολής στην Κρανιά και των αποθηκών πυρομαχικών στην Ελασσόνα. Τέλος επισήμανε την ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου και ιδιαίτερα του Γραφείου Δόμησης προκειμένου να διεκπεραιωθούν έγκαιρα και σωστά οι συσσωρευμένες υποθέσεις των δημοτών.
Ο βουλευτής από τη μεριά του τόνισε ότι: «Η εφαρμογή των πολυνομοσχεδίων του Υπουργείου Οικονομικών, το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, το οποίο ελέγχει εκ των προτέρων το σχέδιο του προϋπολογισμού κάθε Δήμου και οι προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού που εισάγεται στην ολομέλεια αυτή την εβδομάδα για να ψηφιστεί, έχει ως αποτέλεσμα να χειροτερεύει την κατάσταση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει η αυτοδιοίκηση να καταστεί μια κρατική υπηρεσία αλλά επιδιώκει την αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του θεσμού σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό των Δήμων με κάθε τρόπο και με τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας, ώστε να ενδυναμωθεί η λειτουργία τους προς όφελος των πολιτών, της κοινωνίας και του το δημόσιου συμφέροντος αλλά και προς όφελος του πρωτογενούς τομέα, βασικού πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής ώστε να στηριχθούν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και τα ποιοτικά προϊόντα ΠΟΠ της περιοχής».

Add Comment