ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ: “Σπέρνουν φτώχεια και ανέχεια, δεν πάει άλλο!”

Του Γιάννη Μουκίδη

ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΥ

«Φώναξαν» ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ στην Ελασσόνα, με αφορμή την προχθεσινή Πανελλαδική απεργία, οργανώνοντας εκδήλωση διαμαρτυρίας απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές, στις μνημονιακές πολιτικές και στα αδιέξοδα εργαζομένων και αγροτών – κτηνοτρόφων.
Στη συγκέντρωση, που έγινε με βροχερό και κρύο καιρό στην πλατεία, απέναντι από το Ταχυδρομείο, αρχικά μίλησε στους συγκεντρωμένους το μέλος της Γραμματείας Ελασσόνας του ΠΑΜΕ Χάρης Νούσιας, επισημαίνοντας, χαρακτηριστικά:
«Σπέρνουν φτώχεια και ανέχεια! Επιτέλους, πρέπει να το καταλάβουν. Δεν πάει άλλο! Η θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχτούμε την σύγχρονη σκλαβιά η θα απαντάμε με συνεχείς αγώνες για να ανατραπεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Η θα συγκρουστούμε σε κάθε επίπεδο η θα πληρώσουμε ακριβά αυτή την ανοχή. Να απορριφθούν οι πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση…». Σύντομο αγωνιστικό χαιρετισμό απηύθυνε και το μέλος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης(Π.Α.ΣΥ.) Γιώργος Αποστόλου, που τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα προβλήματα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο είναι οξυμένα. Τα κοπάδια των κτηνοτρόφων αφανίζονται από τον καταρροϊκό πυρετό χωρίς η συγκυβέρνηση να έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας και φυσικά να μην αποζημιώνει τους κτηνοτρόφους για την ζημιά που έχουν υποστεί. Η νέα ΚΑΠ της Ε.Ε δίνει συντριπτικό πλήγμα στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και πολλοί θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την παραγωγή. Η συγκυβέρνηση και όλοι όσοι ασπάζονται τον δήθεν μονόδρομο της Ε.Ε στηρίζουν αυτές τις πολιτικές ξεκληρίσματος. Το κόστος παραγωγής αυξάνει συνεχώς ενώ οι τιμές στο γάλα και το κρέας έχουν πάρει την κατηφόρα. Οι εξισωτικές δεν έχουν δοθεί σε όλους ή έχουν δοθεί κουτσουρεμένες. Πρέπει να ξέρουν πως δεν θα μας λυγίσουν. Παλεύουμε πια για την επιβίωση μας…».
Αμέσως μετά, οι συγκεντρωμένοι φίλοι του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Ελασσόνας, με …αντιμνημονιακούς τόνους και με το σύνθημα «Εργατιά – Αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά».
Στην κεφαλή της πορείας ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ελασσόνας Δημήτρης Αβρανάς και Νίκος Βακράτσας, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικός Στρατός Ελασσόνας Θανάσης Βίτκος, μέλη της Γραμματείας Ελασσόνας του ΠΑΜΕ, φίλοι του ΚΚΕ, φορείς της γειτονικής Τσαριτσάνης, κ.ά.

Add Comment