Ένταση για το έργο της τηλεμετρίας στο δήμο Ελασσόνας

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΑ… “ΔΩΡΑ” ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΑΝΑΔΟΧΟΙ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΡΝΑΣ

Ανέβηκαν οι τόνοι στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ελασσόνας, με αφορμή την ανάθεση του έργου της τηλεμετρίας στο δίκτυο ύδρευσης του δήμου, ένα έργο προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.
Το θέμα έφερε εκτός ημερησίας ο επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη ανατροπής και ευθύνης” κ. Δημήτρης Γκουνός, ζητώντας από τον δήμαρχο κ. Νίκο Ευαγγέλου ενημέρωση για το που βρίσκεται το έργο.
Ο κ. Ευαγγέλου απάντησε πως το θέμα είναι στα χέρια του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιντζή ο οποίος θα αποφανθεί αν τελικά θα ενταχθεί ή θα απενταχθεί με το σκεπτικό αν τελικά είναι προμήθεια η έργο σύμφωνα με το αντικείμενο και την φύση του έργου (σ.σ. αντίστοιχα προβλήματα με το ίδιο θέμα αντιμετωπίζουν δεκάδες δήμοι σε όλη τη χώρα λόγω των “φωτογραφικών” διατάξεων που είχαν οι αρχικές διαδικασίες). Επανέλαβε επίσης ότι είχε πει προ ημερών και στην οικονομική επιτροπή, ότι δηλαδή έχει διαβεβαίωση από τον γενικό γραμματέα του αρμόδιου υπουργείου πως δεν πρόκειται να υπάρξει απένταξη, (υπάρχει δήλωση του κ Ευαγγέλου κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο ) ενώ μάλιστα, αποκάλυψε πως υπάρχει προσφορά από τους αναδόχους της πρώτης δημοπρασίας, να δωρίσουν μηχανήματα συνολικού κόστους 300.000 ευρώ στο δήμο, εφόσον πάρουν το έργο.
Η παραπάνω δήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλη Βαρνά, ο οποίος εξήγησε πως “δεν μπορεί κανείς να εμφανίζεται ως δωρολήπτης του δήμου σε ένα τόσο σημαντικό έργο. Δεν ξέρουμε, πρόσθεσε ο κ. Βαρνάς, αν η διαδικασία αυτή είναι σύννομη” ενώ διερωτήθηκε: “γιατί αυτοί οι κύριοι τώρα δίνουν επιπρόσθετη έκπτωση 10%, ενώ στον αρχικό διαγωνισμό έδωσαν μόλις 2,5% και όχι 12,5%;
Οι τόνοι ανέβηκαν με τον δήμαρχο Ελασσόνας να αφήνει αιχμές κατά του επικεφαλής της “Νέας Πορείας” πως είναι ενάντιος στο έργο, με τον κ. Βαρνά να ξεκαθαρίζει για πολλοστή φορά πως “δεν είναι εναντίον του έργου αλλά εναντίον των διαδικασιών που μεθοδεύονται από συγκεκριμένα συμφέροντα”. Έτσι, κάλεσε εκ νέου το δήμαρχο να κάνει νέα δημοπρασία αφαιρώντας τους “φωτογραφικούς όρους” που δημιούργησαν και το πρόβλημα, ενώ συμπλήρωσε με δηκτικό τρόπο πως “με αυτά που κάνετε ως δημοτική αρχή, δίνετε το δικαίωμα να υπάρχουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις, γιατί να μην υπάρχουν και δώρα “κάτω από το τραπέζι”. Ας αφήσουμε τα δώρα και ας εφαρμόσουμε το νόμο με πλήρη διαφάνεια και διαύγεια” κατέληξε ο κ. Βαρνάς.

Add Comment