Νασιώκας: Να συλλειτουργήσουν Μονάδες Υγείας

Το θέμα της συλλειτουργίας Μονάδων Υγείας της Λάρισας φέρνει με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Έκτορας Νασιώκας.
Ειδικότερα, στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, μεταξύ των άλλων τονίζει: «Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βρίσκεται η χώρα μας σήμερα, είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε άλλο τρόπο λειτουργίας των Μονάδων Υγείας. Πρέπει να εξεταστούν περιπτώσεις συλλειτουργίας νοσοκομείων, τμημάτων και υπηρεσιών, ούτως ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την περίθαλψη των ασθενών, με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος. Η παρέμβαση αυτή πρέπει να γίνει με κοινούς κανόνες και αρχές για όλη τη χώρα και για κάθε νοσοκομείο, ανάλογα με τον αριθμό των πολιτών που εξυπηρετεί, την δυνατότητα του κάθε νοσοκομείου και τις προοπτικές ανάπτυξης της κάθε περιοχής. Σε κάθε περίπτωση, όμοιες περιπτώσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με ίδιους κανόνες και αρχές.
Οι προτάσεις της Επιτροπής υπό τον Καθηγητή κ. Λυκούργο Λιαρόπουλο, που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν υπηρετούν αυτές τις αρχές. Η Λάρισα και η Θεσσαλία αντιμετωπίζονται με διαφορετικό-δυσμενέστερο τρόπο σε σύγκριση με άλλες όμοιες Περιφέρειες και Νομούς, όπως είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Νομός Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Νομός Αχαΐας, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Νομός Ηρακλείου. Με την πρόταση της Επιτροπής δεν υποβαθμίζεται μόνο το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, αντίθετα με ότι συμβαίνει με το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ.Χατζηκώστα», με τον «Άγιο Ανδρέα» στην Πάτρα ή το «Βενιζέλειο» στο Ηράκλειο, αλλά και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας, αφού καλείται να παίξει διαφορετικό ρόλο, από ότι τα άλλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία.»
Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο Λαρισαίος βουλευτής επισημαίνει, ότι «το θέμα δεν είναι τυπικό, αλλά ουσιαστικό και έχει σχέση με την αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας των κατοίκων της Λάρισας και της Θεσσαλίας» και ρωτά τον υπουργό Υγείας, «εάν στην απόφασή του, θα λάβει υπόψη κοινούς κανόνες και αρχές για όλη την Ελλάδα και φυσικά και για τη Λάρισα» και «εάν και πότε θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν γίνει από την νυν και την πρώην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας.»

Add Comment