Μεγάλη καταστροφή 4.000 στρεμμάτων στην Ποταμιά Ελασσόνας

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ, ΣΕΙΡΑ ΕΙΧΕ ΤΟ …ΧΑΛΑΖΙ!!

Του Γιάννη Μουκίδη

Μετά τις φωτιές, σειρά είχε το χαλάζι να χτυπήσει για τα καλά την περιοχή της Ποταμιάς Ελασσόνας!!
Έτσι, μετά τις σημαντικές ζημιές που προκλήθηκαν στις 29 Ιουλίου, από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, οι πρόσφατες ισχυρές χαλαζοπτώσεις 2 ημερών(5 και 10 Αυγούστου) έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Ποταμιάς Ελασσόνας, με εξαιρετικά μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες, που υπολογίζονται σε συνολική έκταση 4.000 και πλέον στρεμμάτων, και που έφεραν την απόγνωση σε εκατοντάδες αγρότες.
Οι περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα από το καταστροφικό χαλάζι(σε μέγεθος καρυδιού) είναι οι Τοπικές Κοινότητες Αμουρίου, Βλαχογιαννίου, Βερδικούσιας(Αμπελίων), Δομενίκου, Μαγούλας, Πραιτωρίου, Μεσοχωρίου, Συκέας.
Μεγάλες ζημιές εντοπίζονται σε καπνοκαλλιέργειες(ποικιλίες «Βιρτζίνια» και «Κατερίνης»), καλαμπόκια, αμπελοκαλλιέργειες, οπωροφόρα(αχλαδιές, ροδακινιές, κ.ά.), κηπευτικά, μηδική.
Η παρουσία του Δήμου Ελασσόνας στις πληγείσες περιοχές ήταν άμεση και συνεχής. Ήδη, ο Δήμος προχώρησε στην αναγγελία των ζημιών στον αρμόδιο φορέα(ΕΛΓΑ) και την πρόσκληση εκτιμητών για την επισήμανση του φαινομένου, οι οποίοι ήδη επισκόπησαν τις ζημιές με αυτοψία, την πρώτη εργάσιμη ημέρα.
Όπως έγινε γνωστό, με σχετική ανακοίνωση, οι ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Ελασσόνας με διασπορά και παρουσία τους στις πληγείσες τοπικές κοινότητες και οικισμούς από την στιγμή της αναγγελίας των ζημιών, συνέλλεξαν τις δηλώσεις των πληγέντων παραγωγών. μια διαδικασία που σχεδόν  έχει ολοκληρωθεί.

Add Comment