Αλλαγές στην Επιτροπή Διαχείρισης του Leader

ΑΕΝΟΛ

Αλλαγές έγιναν στην Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος LEADER μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και ο Δήμος Ελασσόνας, που στελεχώνουν με εκπρόσωπό τους την Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματός μας, όρισαν νέους εκπροσώπους τους στην ΕΔΠL..
Το όργανο με την ανανεωμένη σύνθεση συνεδρίασε για πρώτη φορά και προχώρησε στην συγκρότηση σε σώμα και στην κατανομή αρμοδιοτήτων η οποία έχει ως εξής :

Α/ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΔΠ
1 ΣΑΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Περιφέρεια Θεσσαλίας Πρόεδρος της Ε.Δ.Π. L
2 ΛΕΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτηρίτσας «Η ΚΑΠΙΣΤΑ» Αντιπρόεδρος της Ε.Δ.Π. L
3 ΣΤΟΥΠΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΕΔ Θεσσαλίας Γραμματέας Ε.Δ.Π. L
4 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Επιμελητήριο Λάρισας Μέλος
5 ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δήμος Ελασσόνας Μέλος
6 ΣΤΡΑΦΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τεχνικό Επιμελητήριο Λάρισας – Τμήμα ΚΔ Θεσσαλίας Μέλος
7 ΣΟΥΡΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Φαρσάλων Μέλος

Σε επόμενη συνεδρίασή της η ΕΔΠL προχώρησε στην κατανομή της επιπλέον εγκριθείσας πίστωσης Δημόσιας Δαπάνης, ύψους 1.500.000,00€. Το ποσό αυτό της πρόσθετης κατανομής ήταν το 2ο υψηλότερο ποσό σε εθνικό επίπεδο, και τα κριτήρια κατανομής του είχαν να κάνουν αφ’ ενός μεν με το μέγεθος της περιοχής παρέμβασης αλλά κυρίως με την πορεία υλοποίησης του κάθε τοπικού προγράμματος μέχρι σήμερα. Μέσω της συγκεκριμένης κατανομής επιπλέον πόρων, αναγνωρίζεται η επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης του τοπικού μας προγράμματος και επιβραβεύεται η περιοχή, οι επενδυτές και η εταιρεία.
Η ΕΔΠL αποφάσισε να εντάξει με το ποσό αυτό 10 νέα έργα ιδιωτικού χαρακτήρα και 4 νέα έργα δημοσίου χαρακτήρα. Οι ενταχθείσες προτάσεις είχαν υποβληθεί στα πλαίσια της 4ης Προκήρυξης του προγράμματος LEADER και ήταν σε λίστα αναμονής.

Add Comment