Γνωριμία με τα άλογα για το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΓΡΑΝΤΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΕΙΔΙΚΟ 4 [5]

Ακόμη μια ιδιαίτερη εμπειρία για τους μικρούς μαθητές του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης Ελασσόνας, που συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, επισκέφθηκαν το κτήμα ΓΡΑΝΤΗ στο Κυψελοχώρι Λάρισας.
Εκεί, με «φόντο» ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να συναντήσουν πολλά και διαφορετικά ζώα και πτηνά, όπως κότες, πάπιες, χήνες, κύκνους, παγόνια, κατσίκες, πρόβατα, γουρούνια, γαϊδουράκια, αλλά και…λάμα και καγκουρό. Όμως, αυτά που κυριαρχούσαν μέσα στο αγρόκτημα, ήταν τα άλογα: αρσενικά, θηλυκά, διαφορετικής ράτσας – από πολύ μικρά πόνυ έως μεγάλα άλογα ύψους μέχρι και 1.60 μ.
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι μικροί μαθητές, εντυπωσιασμένοι για αυτά που έβλεπαν, έμαθαν από τον κ. Νικόλα τα πρώτα βασικά βήματα για την ιππασία καθώς και χρήσιμα «μυστικά», όπως: πώς καθαρίζεται το άλογο, πώς γίνεται η φροντίδα από τις οπλές, πώς γίνεται η επικοινωνία με το ζώο, πώς ανεβαίνουμε επάνω του, πώς ισορροπούμε επάνω στη σέλα, οι κινήσεις μας καθώς κινείται το άλογο, οι εντολές που πρέπει να του δίνουμε με τα χαλινάρια, καθώς και όλες τις κινήσεις που πρέπει να γνωρίζουμε. Ακόμη, έγινε μια ενημέρωση για τη βιολογία του αλόγου, καθώς και για την ιστορία της σχέσης του αλόγου με τον άνθρωπο από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.
Όταν ολοκληρώθηκε η ενημέρωση, τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης είχαν τη δυνατότητα …να ιππεύσουν τη Χρυσή και άλλα άλογα του κτήματος και βέβαια έδειχναν να απολαμβάνουν για μερικά λεπτά την ιππασία, με τη συνοδεία εκπαιδευμένων ιππέων.
Στο τέλος της εκπαιδευτικής επίσκεψης, μετά και την ιππασία, οι μικροί Ελασσονίτες μαθητές χαλάρωσαν στις εγκαταστάσεις του γνωστού αγροκτήματος.

[wpg_thumb]

Add Comment