Πολύς κόσμος στο πανηγύρι της Δολίχης

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του πανηγυριού με πρωτοφανή προσέλευση κόσμου

Μπράβο στους εθελοντές του Συλλόγου. Μπράβο στη θεατρική ομάδα και στα χορευτικά συγκροτήματα. Ευχαριστούμε τους ανιδιοτελείς ανθρώπους που προσφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο στις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός στο βυζαντινό ιερό ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος. Η βροχόπτωση, στη συνέχεια, διέκοψε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ο προγραμματισμός της Παρασκευής μεταφέρθηκε στο βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου.

Το Σάββατο 6/8 τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Βασίλειου. Στις 7:00 μ.μ. η παιδική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης παρουσίασε την παράσταση «Το Θέατρο Του Σκιάχτρου», του Ευγένιου Τριβιζά στην αίθουσα «Τάκη Τσιόγκα» του Πολιτιστικού Κέντρου. Οι εντυπώσεις που άφησε η παράσταση στο ευρύτερο κοινό ήταν ιδιαίτερα θετικές καθώς τα παιδιά που συμμετείχαν και η υπεύθυνη, Βιργινία Ηλ. Τσακνάκη, έλαβαν άκρως εγκωμιαστικά σχόλια.

Πριν την έναρξη του μουσικού προγράμματος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης κ. Ευάγελος Τσακνάκης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς το παρευρισκόμενο κοινό, στο Δήμο Ελασσόνας, στους εθελοντές, στα παιδιά και στην επιμελήτρια της θεατρικής ομάδας, καθώς και στα χορευτικά συγκροτήματα.

Εμφανίσθηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφαλίων Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης» και του Συλλόγου Πυθιωτών Θεσσαλονίκης  με χορούς Ανατολικής Ρωμυλίας και Ηπείρου, αντίστοιχα. Η εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων ήταν εξαιρετική, δίνοντας μία ξεχωριστή νότα στην όλη εκδήλωση.


Όπως εξαιρετική ήταν και η ορχήστρα του Δημήτρη Μιχαλέ (κλαρίνο) με τραγουδιστή τον Χρήστο Αγριόδημο και βιολί τον Κώστα Γκίκα.

Την Κυριακή 7:00 μ.μ. επαναλήφθηκε η παιδική θεατρική παράσταση παρακολουθώντας την πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια τα παιδιά χόρεψαν ηπειρώτικους χορούς στην κεντρική πλατεία, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Δημήτρη Μιχαλέ. Ακολούθησε το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Δολίχης «Φίλα Ευβιότου». Οι γυναίκες τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Δολίχης.

Το γλέντι συνεχίστηκε και την Κυριακή έως τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

Τις εκδηλώσεις του πανηγυριού τίμησε με την παρουσία της η πρώην Έπαρχος Ελασσόνας και νυν περιφερειακή σύμβουλος κ. Μαρία Μαμάρα (στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία), η βουλευτής Λάρισας κ. Βάσω Αλεξανδρίδου στο γλέντι της Κυριακής 7.8 και οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ελασσόνας κ.κ. Ντίνα Γκόγκου και Ευάγγελος Τζημαγιώργης.

Στην κ. Αλεξανδρίδου επιδόθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο αναμνηστικά δώρα, ενώ συζητήθηκαν και τα προβλήματα σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο “Καστρί Δολίχης” και το βυζαντινό ναό της Δολίχης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Δολίχης ευχαριστεί θερμά όλους όσους προσέφεραν με οποιοδήποτε τρόπο για την επιτυχή διεξαγωγή του φετινού πανηγυριού.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί και συγχαίρει τα παιδιά της θεατρικής ομάδας, την επιμελήτρια αυτής Βιργινία Τσακνάκη και τον πατέρα της κ. Ηλία Τσακνάκη για την υποστήριξη της ομάδας και την άψογη συνεργασία τους με τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Ευχαριστεί, επίσης, τα χορευτικά συγκροτήματα για την εξαιρετική τους εμφάνιση και φυσικά τους εθελοντές του πανηγυριού, οι οποίοι “έδωσαν” από τον εαυτό τους και σ’ αυτούς, εν τέλει, οφείλεται η φετινή επιτυχία του πανηγυριού.

Add Comment