Ενθουσίασε η βραδιά πολυφωνικού τραγουδιού στο Πύθιο

Μια εξαιρετική μουσική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθίου στο Πύθιο, στην 13η Διεθνή Συνάντηση Πολυφωνικού τραγουδιού, στα πλαίσια της διοργάνωσης Πολυφωνικό καραβάνι 2011.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον αύλειο χώρο του πνευματικού κέντρου του συλλόγου από νωρίς.
Με θέα τον ‘Ολυμπο η κα Αγοράστη Πένυ άνοιξε το πρόγραμμα με το τραγούδι “Κάτω στον κάμπο στην Ελασσόνα” και στη συνέχεια το πολυφωνικό μουσικό σχήμα “ΧΑΟΝΙΑ”  και τον κο Λαμπρίδη Αλέξανδρο ερμήνευσε πολυφωνικά τραγούδια της Ηπείρου, της Κάτω Ιταλίας, του Βώλακα της Δράμας ακόμα και Ιρλανδέζικα τραγούδια σε μια εναλλαγή με παραδοσιακά τραγούδια της Ελασσόνας που τραγούδησαν γυναίκες του πολιτιστικού συλλόγου Πυθίου, του συλλόγου γυναικών Δολίχης και του συλλόγου γυναικών Τσαριτσάνης.
Η βραδιά ήταν ένα μεγάλο ταξίδι των φωνών Ακούσματα και τραγούδια που τα γέννησε η ανάγκη και ο πόθος της ανθρώπινης ψυχής να πει τραγουδιστά τον πόνο του, την χαρά του, τον καημό του…μας ταξίδεψαν σε εποχές που πέρασαν, σε ένα μαγικό μουσικό ταξίδι. Η εκδήλωση συνεχίστηκε ως τις πρωινές ώρες με το μουσικό σχήμα “ΧΟΡΙΚΟΣ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ”, που ερμήνευσε έντεχνα ελληνικά τραγούδια ενώ ο Δικηγόρος κος Χρήστος Πατούνας με την ντοπιολαλιά χάρισε πλούσιο γέλιο.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του πνευματικού κέντρου του συλλόγου “Πύθιος Απόλλωνας” που πρόσφατα ολοκληρώθηκε με τις χορηγίες των απανταχού Πυθιωτών.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν,οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ελασσόνας κοι Καψάλης Νίκος, Τζιόκας Φώτης και Παπαδόπουλος Γεώργιος, ο πρόεδρος του Δικτύου Περραιβία κος Σκριάπας Κωνσταντίνος και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Πυθίου ευχαριστεί τους συλλόγους γυναικών Δολίχης και Τσαριτσάνης για την συμμετοχή τους, το Δήμο Ελασσόνας, τον κο Χρήστο Πατούνα για την αφιλοκερδή συμμετοχή του, την Οινοποιϊα Ελασσόνας και την Οινοποιία Μηνά για τα κρασιά που προσέφεραν  στους συμμετέχοντες και τους επαγγελματίες του Πυθίου που στήριξαν με τις χορηγίες τους την εκδήλωση.

Add Comment