Στο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας Οικονομίας η ομάδα sarantaporo.gr

φεστιβαλ αλληλεγγυας οικονομιας [1]

Το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου 2014 θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού το 3ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας.

Η ομάδα Sarantaporo.gr έχοντας ήδη συναντηθεί με κάποιες από τις συλλογικότητες που οργανώνουν και συμμετέχουν στο φεστιβάλ, στα πλαίσια του CommonsFest 2014, θα συμμετέχει στο φεστιβάλ αυτό παρουσιάζοντας, σε σχετικό εργαστήριο, τη δουλειά που έχει υλοποιήσει με τα ασύρματα κοινοτικά δίκτυα στην ευρύτερη περιοχή του Σαρανταπόρου και ανοίγοντας διάλογο με τις υπόλοιπες συλλογικότητες με στόχο να δημιουργήσει ευκαιρίες βελτίωσης, συνεργασίας και προώθησης της δραστηριότητάς της.

Στα πλαίσια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν οι τεχνικές και οι τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί, η διαδικασία οικοδόμησης της κοινότητας γύρω από τα κοινοτικά δίκτυα και οι περιπτώσεις βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων από τη χρήση του δικτύου Sarantaporo.gr, καθώς και κάποια σχέδια για τη μελλοντική ανάπτυξή του. Παράλληλα θα προβληθεί σύντομη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Ηλίας Μαρμαράς για τα ασύρματα κοινοτικά δίκτυα Sarantaporo.gr.

Όπως δηλώνουν και οι διοργανωτές του: “Το πρώτο και το δεύτερο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας που πραγματοποιήθηκε με ευρεία συμμετοχή, μας άφησε χαμόγελα, πολλή τροφή για σκέψη και όρεξη για περισσότερη δράση. Σήμερα ετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής με στόχο τη δικτύωση και την ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών μεταξύ των ομάδων αλλά και την ενημέρωση των πολιτών για έναν κόσμο διαφορετικό, για έναν κόσμο, που δεν είναι απλά εφικτός και αναγκαίος, αλλά και υπαρκτός.”

Add Comment