Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ το γνωστό στέλεχος Αγγέλα Βαγενά

aggela-vagena

«Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου δεν έχει καμία σχέση με τη σκιά του ΠΑΣΟΚ του σήμερα» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η Αγγέλα Βαγενά, αποτελώντας όπως η ίδια αναφέρει παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση της κ. Βαγενά έχει ως εξής:
«…το κόμμα που δεν συμβαδίζει με τον ιστορικό του ρόλο και τα καθήκοντα της τάξης του γίνεται ή διατρέχει τον κίνδυνο να γίνει ένα έμμεσο όργανο άλλων τάξεων». Εδώ λοιπόν έχουμε μια ιστορική δικαίωση του Λ.Τρότσκι στο βιβλίο του «Τα διδάγματα του Οκτώβρη». Με λίγα λόγια, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με το παρελθόν του. Συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που είναι νεοφιλελεύθερη, την ακολουθεί κατά γράμμα και ρίχνει όλα τα βάρη στις πλάτες του λαού αφήνοντας ανέγγιχτους τα λαμόγια, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τις πολυεθνικές που έβγαλαν τα χρήματα τους έξω. Δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζονταν την κοινωνική δικαιοσύνη τη στήριξη στους μη προνομιούχους και το σοσιαλισμό.
Όλα αυτά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τα κάνει υποτίθεται για τη σωτηρία της χώρας. Δυστυχώς δεν έχει διασωθεί τίποτα. Το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει, η ανεργία έχει ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο. Ένας στους τρεις Έλληνες ζει κάτω από το κατώτατο όριο της φτώχειας και ένας στους δυο το προσεγγίζει, την ίδια ώρα που οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι χωρίς να επενδύουν στη χώρα, φυγαδεύοντας τα κεφάλαια τους σε τράπεζες του εξωτερικού.
Συνεργάζεται με μια Ν.Δ. που κυριαρχεί μέσα της η ακροδεξιά και που είχε εμφανή γραμμή με τη Χρυσή Αυγή κάτι που φαίνεται στην ανταλλαγή μηνυμάτων Μπαλτάκου – Κασιδιάρη σε γνώση του ίδιου του πρωθυπουργού. Η χώρα δεν έχει σωθεί, έχει αποερημωθεί από επενδύσεις. Έχει φτωχοποιηθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού του Ελληνικού λαού και δυστυχώς ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Η σωτηρία της πατρίδας είναι μύθος, γιατί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αυτής της χώρας έχει καταστραφεί. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος παραμονής σ αυτή την ακροδεξιά κυβέρνηση που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ σαν άλλοθι και μαϊντανό. Γι αυτό το λόγο λοιπόν όλος ο κόσμος που στήριζε το ΠΑΣΟΚ το έχει εγκαταλείψει ρίχνοντας ένα κόμμα που είχε δύναμη στις γειτονιές στην κοινωνία στους Δήμους και στα συνδικάτα στην κατάρρευση. Γι αυτό το λόγο η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ήταν μέλη δεν το υποστηρίζουν κι αυτό φαίνεται από τα ισχνά εκλογικά αποτελέσματα. Το ΠΑΣΟΚ του 40% έχει φτάσει να παίρνει ποσοστά 4,5 – 5%. Το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα Παπανδρέου δεν έχει καμία σχέση με την σκιά του ΠΑΣΟΚ του σήμερα του 5,5%. Η σχέση αυτή είναι σχέση ταύτισης και συνενοχής σε μια εγκληματική πολιτική οδηγώντας ακόμη και το υπάρχον ΠΑΣΟΚ στη διάλυση βάζοντας ταφόπλακα στις ιδέες μας, στην ιδεολογία μας, στους αγώνες μας, στα όνειρα μας και στην ίδια μας τη ζωή. Άρα αυτή η ηγεσία δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Εγώ παύω να έχω οποιαδήποτε οργανωτική σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά παραμένω πιστή στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη, στον αγώνα για μια δικαιότερη κοινωνία που θα στηρίζει τους μη προνομιούχους.

ΑΓΓΕΛΑ ΒΑΓΕΝΑ
Δημοτική Σύμβουλος
Δήμου Λαρισαίων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΣ ΒΑΓΕΝΑ

2014 Πλειοψηφούσα Δημοτική Σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» με τον Απόστολο Καλογιάννη
2012 Υποψήφια στις Εθνικές Εκλογές με το ΠΑΣΟΚ
2010-2014 Πλειοψηφούσα περιφερειακή σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με την παράταξη «Θεσσαλών Δύναμη» με τον Απόστολο Παπατόλια. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και Αντιπρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Πολιτισμού-Τουρισμού, Δια βίου Μάθησης & Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας
Πρόεδρος της Δ.Ε. Ένωσης Γυναικών Ελλάδας παράρτημα Λάρισας.
2005-2008 Γραμματέας Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ ν.Λάρισας
Συνδικαλιστική δράση στο χώρο εργασίας, μεταξύ άλλων ως αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. Πανελλήνιου Συλλόγου Διδακτικού προσωπικού του ΟΕΕ.
1999-2006 Πρόεδρος του Συνοικιακού Συμβουλίου Άγ. Νικολάου Λάρισας (κέντρο, πολυπληθέστερη συνοικία της πόλης)

Add Comment