Περιέθαλψαν πελαργό στη Δολίχη

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2011, στο 20ο χλμ. Ελασσόνας – Κατερίνης, βρέθηκε από κατοίκους της περιοχής ένας λαβωμένος πελαργός. Με πρωτοβουλία του κ. Αθανασίου Τσακνάκη, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης, ειδοποιήθηκε το Δασαρχείο Ελασσόνας ώστε να μεριμνήσει για την ιατρική του φροντίδα.
Το άτυχο πτηνό, το οποίο είναι γένους θηλυκού, με τη συμβολή της Δασάρχη Ελασσόνας κ. Ζωής Φτίκα, μεταφέρθηκε στην Αθήνα και παραλήφθηκε στις 9-5-2011 από το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής “ΑΝΙΜΑ”. Η Δασάρχης μερίμνησε, επίσης, και για τη φροντίδα των μικρών πτηνών του πελαργού. Ο πελαργός, ωστόσο, βρίσκεται πλέον σε καλή κατάσταση και θα επιστραφεί όταν θα ιάσει πλήρως.
Ο πελαργός έπαθε ηλεκτροπληξία, όπως και εκείνος που σκοτώθηκε στη Δολίχη τον Μάιο του 2009. Είχαμε τονίσει, ωστόσο, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και σίγουρα ούτε η τελευταία. Είναι επιτακτική ανάγκη, λοιπόν, να ληφθούν μέτρα, όπως με την κατασκευή ειδικών στύλων για την εγκατάσταση των πελαργών ή έστω με την υπερύψωση των υπάρχουσων φωλιών, καθώς σπάνια και πανέμορφα αποδημητικά πουλιά, όπως οι πελαργοί, σπανίζουν στην περιοχή μας.

 

 

 

Add Comment