«Φωνάζουν» γονείς προνηπίων του Ειδικού Νηπιαγωγείου Γαλανόβρυσης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ [4]

H απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας(…που έχει την αρμοδιότητα προγραμματισμού της μετακίνησης των μαθητών σε σχολικές μονάδες) να σταματήσει τις μετακινήσεις των προνηπίων αφού η φοίτησή τους δεν είναι υποχρεωτική, έφερε σε απόγνωση τους γονείς των προνηπίων του Ειδικού Νηπιαγωγείου Γαλανόβρυσης, και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες και άλλων Ειδικών Νηπιαγωγείων.
Για πρώτη χρονιά εφέτος από την ισχύ της λειτουργίας του Ειδικού Νηπιαγωγείου Γαλανόβρυσης(το έτος 2008), οι γονείς βρίσκονται μπροστά σ΄ αυτή την εύλογη δυσκολία.
Μάλιστα, κανονίζουν συνάντηση(…ίσως πραγματοποιηθεί και σήμερα) με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ζητώντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των προνηπίων.
Χαρακτηριστική της απόγνωσης των ίδιων των γονέων είναι η αποστολή διαμαρτυρίας, που απέστειλαν στην «Ε», και οφείλουμε να την δημοσιεύσουμε, όπου ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνουν:
«Η πολιτεία αφήνει και πάλι τους γονείς να παλεύουν μόνοι τους! Αναλογίζονται πόσο κόπο, πόσες προσπάθειες έκαναν μέχρι τώρα, προκειμένου να υποστηρίξουν τις δυσκολίες των παιδιών, με συνεχείς προσωπικές μετακινήσεις προς τα αστικά κέντρα για νοσοκομεία, κέντρα υποστήριξης, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες…. Και φτάνοντας στην ηλικία της σχολικής ένταξης, η πολιτεία να τους «κλείνει το δρόμο»!! Δεν μπορεί να μεταφέρει «τα μικρά παιδιά», με ασφάλεια στο νηπιαγωγείο τους! Έχουν …την ατυχία να μένουν μακριά από την έδρα του Ειδικού Νηπιαγωγείου.
Η Πολιτεία το αποφασίζει στα πλαίσια των οικονομικών περικοπών. Αλήθεια, απασχόλησε ποτέ κανένα, πώς να αντιμετωπίσουν οι γονείς, σε καιρούς ανεργίας, ελάχιστων οικονομικών πόρων και αυξημένων εξόδων και υποχρεώσεων αυτό, που είναι υποχρέωση της Πολιτείας;
Και κάθε διακήρυξη, επιστημονική κατάθεση, προγραμματισμός για αντισταθμιστική αγωγή και πρώιμη παρέμβαση στην Ειδική Αγωγή, μένει να ηχεί παράταιρα σαν κακόγουστη φιέστα…πρώτα και κύρια στους ίδιους τους γονείς! Σε όλους εμάς…
Εμείς, ζητούμε το αυτονόητο: το σεβασμό, την αναγνώριση και ό,τι δικαιωματικά ανήκει σε κάθε παιδί. Την δυνατότητα, τα παιδιά μας να έχουν πρόσβαση στο σχολείο τους. Θέλουμε λύση στο πρόβλημα μετακίνησης των νηπίων».

Add Comment