Αγοραστός – Μαμάρα με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Δημιουργείται Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης παιδιών στη Λάρισα – Κώστας Αγοραστός: «Να συμβάλλουμε όλοι στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών»

ΧΑΜΟΓΕΛΟ [11]

Συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και μέλη του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η συνάντηση είχε σαν στόχο την προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία κέντρου στήριξης παιδιών με ανάγκες στη Λάρισα.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του «Χαμόγελου του Παιδιού» ζήτησαν τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην προσπάθεια για τη δημιουργία της αντίστοιχης υποδομής στη Λάρισα και τη Θεσσαλία, καθώς και την ενεργοποίηση εθελοντών, συλλόγων και άλλων φορέων στο όλο εγχείρημα.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας στην προσπάθεια αυτή τονίζοντας: «Το Χαμόγελο του Παιδιού, αποτελεί έναν εθελοντικό οργανισμό, που επιτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, κάνοντας πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μας, να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο σε αυτόν το δύσκολο και αδιάκοπο αγώνα που δίνει επί σειρά ετών το Χαμόγελο του Παιδιού, προκειμένου να στηρίξει χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Για εμάς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η αλληλεγγύη, η κοινωνική συνοχή και η στήριξη των ιδρυμάτων που προσφέρουν στον τόπο μας πολύτιμο κοινωνικό έργο, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων μας. Και η ανάγκη αυτή γίνεται πιο επιτακτική, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε, που δεν έχει μόνο οικονομικές, αλλά και κοινωνικές προεκτάσεις. Είμαστε στη διάθεση του οργανισμού και πρόκειται να στηρίξουμε με κάθε τρόπο το εγχείρημα για τη δημιουργία αντίστοιχης υποδομής στη Λάρισα και τη Θεσσαλία».

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε τα εξής: «Το Χαμόγελο του παιδιού βρίσκεται στην τελική φάση οργάνωσης και δημιουργίας δομής στη Λάρισα και στη Θεσσαλία. Μέσα σ αυτά τα πλαίσια, για μία ακόμη φορά, επισκεπτόμαστε τον κ. περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, προκειμένου να θέσουμε εαυτούς στην διάθεση του και να ζητήσουμε την συμπαράστασή του, όχι την οικονομική αλλά την ανθρώπινη, προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που θα κάνουμε. Επιθυμούμε να λειτουργήσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» της Λάρισας με δική του υπόσταση και όχι σαν παράρτημα της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας. Βρήκαμε ένα πολύ ζεστό κλίμα στην Περιφέρεια, μια αμεσότητα στην οποία βασιζόμαστε και ελπίζουμε το μέλλον, προκειμένου να σταθούμε κοντά στα παιδιά και τις οικογένειες, να είναι ανάλογο με αυτήν την αποδοχή που έχει στη Λάρισα από τον κ. περιφερειάρχη και από τους θεσμούς, που χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα η αντιπεριφερειάρχης κα Μαρία Μαμάρα και εκ μέρους του «Χαμόγελου του Παιδιού» η κα Βάσω Πετρίδου.

Add Comment