Εξέπεσαν δύο εκλεγμένοι σύμβουλοι στο Δήμο Ελασσόνας

Δημαρχείο Ελασσόνας

Δύο είναι τελικά οι εκλεγμένοι σύμβουλοι στις δημοτικές εκλογές της 18ης/25ης Μαΐου 2014 για το Δήμο Ελασσόνας που εξέπεσαν του αξιώματός τους, καθώς δεν προσήλθαν να ορκιστούν.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Ηρακλή Λιόλιο, επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη Ευθύνης και Ανατροπής”, ο οποίος σε δηλώσεις του είχε κάνει σαφές ότι δε θα εμφανιστεί στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, επικαλούμενος την απόφασή του να παραχωρήσει τη θέση του στη νέα γενιά στελεχών του συνδυασμού του. Ωστόσο, ο κ. Λιόλιος επέλεξε να εκπέσει του αξιώματός του παρά να αποποιηθεί την εκλογή του, ώστε να κληθεί εγκαίρως στη θέση του και να ορκιστεί ο πρώτος αναπληρωματικός του συνδυασμού του, στερώντας του έτσι τη δυνατότητα να συμμετέχει στις διαδικασίες ανάδειξης μελών των οργάνων του Δήμου, όπως το προεδρείο του Δ.Σ., η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά την εκλεγμένη σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας Κρανέας, κ. Χριστίνα Καραμπάλιου, η οποία επίσης δεν αποποιήθηκε την εκλογή της, αλλά εξέπεσε από το αξίωμά της, αφού δεν προσήλθε να ορκιστεί, όπως αναφέρει στην απόφασή της η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει: “Οι προαναφερθέντες δεν αποποιήθηκαν την εκλογή τους εντός της νόμιμης προθεσμίας, δεν επικαλέστηκαν λόγους αντικειμενικής αδυναμίας και δεν προσήλθαν να ορκισθούν, παρότι κλήθηκαν νομίμως. Το γεγονός ότι ο κ. Λιόλιος Ηρακλής του Θωμά και η κ. Καραμπάλιου Χριστίνα του Μιλτιάδη δεν αποποιήθηκαν της εκλογής τους τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη της δημοτικής περιόδου και δεν έδωσαν όρκο στην ορκωμοσία της 31ης Αυγούστου 2014. ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ Την αυτοδίκαιη έκπτωση του κ. Λιόλιου Ηρακλή του Θωμά από τη θέση του τακτικού δημοτικού συμβούλου Δήμου Ελασσόνας και της κ. Καραμπάλιου Χριστίνας του Μιλτιάδη από τη θέση της τακτικής συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Κρανέας κατά τις διατάξεις του άρθρου 53 (παρ.2) του Ν.3852/2010, σύμφωνα με το σκεπτικό της παρούσης. Παρακαλείται ο Δήμαρχος Ελασσόνας για τις περαιτέρω ενέργειες σύμφωνα με το άρθρο 55 του Ν.3852/2010.”

Add Comment