Ταξιδεύοντας από τον Όλυμπο στα Καρπάθια

Είναι γεγονός! Ο πρώτος Ελασσονίτης μπλόγκερ… και το όνομα αυτού Γιάννης Αμαραντίδης.

14921502257_2a9b20784b_k [1]

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το εγχείρημα του Ελασσονίτη ποδηλατιστή Γιάννη Αμαραντίδη να διασχίσει με το ποδήλατό του τα Βαλκάνια, σε μία διαδρομή που λίγοι μπορούν να φανταστούν τις ομορφιές της και ακόμη λιγότεροι θα τολμούσαν να την ακολουθήσουν.

Ο Γιάννης Αμαραντίδης όμως – είναι αλήθεια – κατάφερε μέσα σε λίγο χρόνο να κερδίσει τις εντυπώσεις για τη μοναχική αυτή διαδρομή στα Βαλκάνια των αντιθέσεων, ενώ παράλληλα κατέκτησε και τον τίτλο του πρώτου Ελασσονίτη μπλόγκερ και μάλιστα μιας ειδικής και σπουδαίας κατηγορίας μπλόγκερ, αυτή των road trip bloggers (ταξιδιού δρόμου).

Ο Γιάννης ξεκίνησε από την Ελασσόνα και τον Όλυμπο με ένα ποδήλατο, ένα notebook και πολλή θέληση.

Η σχέση του με το ποδήλατο είναι περισσότερο από χόμπι. Είναι πάθος. Και είναι αυτό το πάθος που τον οδηγεί, τόσο στις ποδηλατικές του διαδρομές, όσο και στις ταξιδιωτικές ανταποκρίσεις.

Ο Γιάννης Αμαραντίδης μετρά ήδη 2 δύο μήνες διαδρομής στα Βαλκάνια, περνώντας χώρες τόσο κοντινές αλλά τόσο άγνωστες για τους περισσότερους από μας. Ταξιδεύει, φωτογραφίζει, γράφει κείμενα.

Οι φωτογραφίες του είναι μαγευτικές και η ματιά του παραπέμπει σε καλλιτέχνη – φωτογράφο. Τα κείμενά του εξίσου καταπληκτικά, μας μεταφέρουν τις εμπειρίες και την ατμόσφαιρα των τόπων της διαδρομής.

Αξίζει σε κάθε έναν από εμάς να παρακολουθήσουμε τις τελευταίες στάσεις αυτής της σπουδαίας διαδρομής και να ζήσουμε την εμπειρία μέσα από τις τις αφηγήσεις του.

Το μπλογκ του είναι εδώ: http://www.restorebicycles.com/blog/category/currenttrip/

Και οι φωτογραφίες του εδώ: https://www.flickr.com/photos/64420510@N04/sets/

Ευχόμαστε καλή συνέχεια και πολλές νέες αφηγήσεις στο μέλλον.

Info

Ο Γιάννης Αμαραντίδης ξεκίνησε την Κυριακή 5 Ιουλίου 2014 από τον Όλυμπο και διασχίζοντας Αλβανία- Μαυροβούνιο- Βοσνία Ερζεγοβίνη- Κροατία- Σλοβενία-Σερβία- Ουγγαρία (Καρπάθια)-Ρουμανία- Βουλγαρία και μέσα από μια διαδρομή 3.500 χλμ θα επιστρέψει στην Ελασσόνα.

Η προσπάθεια αυτή συνδυάζει την προβολή του Θεσσαλικού Ολύμπου και τη διάδοση του εθελοντικού κινήματος ποδηλατών www.warmshowers.org μέσα από το οποίο ποδηλάτες από όλα τα μέρη του πλανήτη φιλοξενούνται, γνωρίζουν νέες περιοχές και ασκούν το αγαπημένο τους χόμπι. Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, τους τελευταίους μήνες πάνω από 50 ποδηλάτες από όλο τον κόσμο έχουν επισκεφτεί την Ελασσόνα και έχουν βιώσει τη μοναδικότητα του Ολύμπου και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής.

Για το εγχείρημα αυτό ήδη έχουν ενημερωθεί οι αθλητικοί ποδηλατικοί σύλλογοι των χωρών, από όπου έχει περάσει ο Ελασσονίτης ποδηλάτης, αφού έχει γίνει ήδη κινητοποίηση στις χώρες μέσω των social media. Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του, στην ιστοσελίδα του http://www.restorebicycles.com/blog/category/currenttrip/ ανεβαίνουν φωτογραφίες από τη διαδρομή και τις πόλεις που επισκέπτεται..

[wpg_thumb]

Add Comment