Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελασσόνας ο Λιβαδιώτης Αντ. Μπίσμπας

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ Η 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μέσα σε συναινετικό κλίμα, έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, όπου εκλέχθηκαν διαδοχικά το νέο προεδρείο του σώματος, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, ενώ αναδείχθηκαν και τα μέλη του Δ.Σ. για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων(Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Η συνεδρίαση, που προήδρευσε(…έως την εκλογή του νέου προεδρείου) ο πλειοψηφών σύμβουλος κ. Διονύσης Μπαλούκας, άρχισε με σύντομο χαιρετισμό και ευχές του νέου δημάρχου Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου: «Καλωσορίζω τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εύχομαι δημιουργική θητεία με συνεργασία, με δουλειά, με συνεννόηση, με επικοινωνία, με νέες ιδέες και προτάσεις από όλους. Είμαστε ανοιχτοί ως Δημοτική αρχή. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε προοπτικές για τον τόπο μας».
Από τη μεριά του, ο πρ. δήμαρχος κ. Γ. Πασχόπουλος τόνισε: «Θα κάνουμε δημιουργική αντιπολίτευση με προτάσεις. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και δεν συνεισφέρει η στείρα αντιπολίτευση. Καλή αρχή και καλή επιτυχία στο έργο του Δημοτικού Συμβουλίου».
Ο κ. Βασ. Βαρνάς ανέφερε: «Εύχομαι καθαρό μυαλό, καθαρές ενέργειες. Η παρουσία μας θα είναι ουσιαστική και εποικοδομητική. Θα είμαστε κάθετα αντίθετοι σε ενδείξεις διαφθοράς».
Η κ. Ελένη Μάντζιου(εκ μέρους του συνδυασμού του κ. Ηρ. Λιόλιου), ευχήθηκε: «Καλή θητεία και δύναμη σε όλους, με συνεργασία».
Ο κ. Δημ. Αβρανάς ανέφερε: «Μέσα και έξω από το Δημ. Συμβούλιο, η Λαϊκή Συσπείρωση θα παλεύει για τα συμφέροντα του λαού, που υποφέρει και καθημερινά βλέπει να φεύγουν οι κατακτήσεις του. Από τη μεριά μας, θα προσπαθούμε να δίνουμε διέξοδο στα προβλήματα του κόσμου και θα είμαστε κόσμιοι».
[wpg_thumb]
ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
Ακολούθησαν οι ψηφοφορίες, όπου αναδείχθηκε πρόεδρος του Δ.Σ. ο κ. Αντώνης Μπίσμπας(…με 29 ψήφους), αντιπρόεδρος ο κ. Αθαν. Καλιακούδας(…με 21 ψήφους, στη β΄ ψηφοφορία) και γραμματέας η κ. Ελένη Μάντζιου(…με 29 ψήφους).
Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας κ. Αντ. Μπίσμπας, είναι 49 χρονών, κατάγεται από το Λιβάδι, μαθηματικός Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – καθηγητής πρώτης βαθμίδας και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Είναι οικογενειάρχης και πατέρας 4 παιδιών.

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Μετά τις προτάσεις των συνδυασμών, οι ψηφοφορίες που ακολούθησαν ανέδειξαν τη σύνθεση των Επιτροπών, όπως παρακάτω:

Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ελασσόνας

Λέκκας Δημήτριος / Σδάνης Γεώργιος / Καραγκόγκος Φώτιος / Κωτούλας Ηλίας / Γκουτζουρέλας Νικόλαος / Έξαρχος Δημήτριος / Βαρνάς Βασίλειος / Αβρανάς Δημήτριος .

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ελασσόνας

Γκατζιούρας Αναστάσιος / Παπαευθυμίου Γεώργιος / Παναγιώτου Ευάγγελος / Φακής Ιωάννης / Τσουκαρέλας Νικόλαος / Νάνος Ιωάννης / Αντωνίου Δημήτριος / Βακράτσας Νικόλαος .

ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ Π.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Τα μέλη για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων(Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας είναι:
Ευαγγέλου Νικόλαος(δήμαρχος) / Σαπουνάς Ιωάννης / Στούπας Αστέριος / Δραγατσίκης Ιωάννης / Αβρανάς Δημήτριος .

Να σημειωθεί ότι στη σχετική ψηφοφορία ισοψήφισαν με 3 ψήφους οι κ.κ. Βασίλειος Βαρνάς και Δημήτριος Αβρανάς. Έτσι, σύμφωνα με το νόμο, ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αντ. Μπίσμπας προχώρησε σε κλήρωση, που έφερε τελικά, με τη βοήθεια της τύχης, τον κ. Δημ. Αβρανά ως ένα από τα μέλη στην Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας .

Add Comment