Γ. Πασχόπουλος: «Σας παραδίδουμε ένα Δήμο οικονομικά υγιή»

ΤΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: 3.068.524,68 ΕΥΡΩ
Του Γιάννη Μουκίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, το μεσημέρι, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, η άτυπη «τελετή» παράδοσης – παραλαβής του Δήμου Ελασσόνας.
Ο απερχόμενος δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος καλωσόρισε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου αναφέροντας:
«Κύριε δήμαρχε, σας συγχαίρουμε για την εκλογή σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας. Πριν από 3,5 χρόνια αναλαμβάνοντας τα ηνία του ενιαίου Δήμου Ελασσόνας βρεθήκαμε μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση, την συνένωση 6 πρώην Δήμων και 3 πρώην Κοινοτήτων, σε ένα ενιαίο οικοδόμημα αλλά και την διαχείριση ενός δυσθεώρητου οικονομικού χρέους.
Το έργο μας ήταν ιδιαίτερα δύσκολο διότι συνέπεσε με την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που ταλάνισε ποτέ την χώρα καθώς και την δραστική μείωση των πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όμως, όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε άοκνα με ένα και μοναδικό όραμα, την ανάπτυξη του Δήμου Ελασσόνας.
Σήμερα, είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και περήφανος που σας παραδίδουμε ένα Δήμο οργανωμένο, με έργο σε όλους τους τομείς και τις δραστηριότητες, οικονομικά υγιή. Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 29/8/2014 το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου Ελασσόνας ανέρχεται στα 3.068.524,68 ευρώ. Από τις υποχρεώσεις των 18 εκ. ευρώ που παραλάβαμε, σήμερα οι οφειλές του Δήμου Ελασσόνας ως προς τις τράπεζες ανέρχονται στα 2,7 εκ. ευρώ, ενώ προς τους προμηθευτές ανέρχονται στο ποσό των 1.851.256,44 ευρώ».
Και ο απερχόμενος δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος ολοκλήρωσε:
«Κύριε δήμαρχε, ελπίζουμε ότι και η νέα Δημοτική αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται με γνώμονα την ανάπτυξη του Δήμου Ελασσόνας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Εμείς από τα έδρανα της αντιπολίτευσης πλέον, που τα θεωρούμε το ίδιο σημαντικά, θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά σας για εκσυγχρονισμό του Δήμου. Δεν θα αναλωθούμε σε στείρα αντιπαράθεση και μικροπολιτικές, δεν το κάναμε άλλωστε και κατά την διάρκεια της θητείας μας. Αλλά με τον ίδιο ζήλο, με γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, θα αναδεικνύουμε, σε κάθε περίπτωση τις θέσεις μας.
Τελειώνοντας, με αφορμή αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, τους πολίτες του Δήμου Ελασσόνας, όλες τις παρατάξεις του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, τους συνεργάτες μου, τον τοπικό και περιφερειακό τύπο και τους υπαλλήλους του Δήμου Ελασσόνας γιατί σε αυτό το «ταξίδι» των 3,5 χρόνων ήμασταν συνοδοιπόροι.
Κύριε δήμαρχε Ελασσόνας, σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Δύναμη στο έργο σας».

Add Comment