Προετοιμασία για την ενθρόνιση του Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΧΑΡΙΤΩΝ

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται στην Ελασσόνα οι προετοιμασίες για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνος, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας 21ης Ιουλίου με πανηγυρικές εκδηλώσεις, με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, πλειάδος μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας, των αρχών της περιοχής και εκατοντάδων πιστών από το Νομό Λάρισας και όμορους Νομούς.

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ετοίμασαν η Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας και ο Δήμος Ελασσόνας:
6 μ.μ.: Στην πλατεία έναντι του Μητροπολιτικού μεγάρου, θα γίνει η υποδοχή του νέου μητροπολίτη από τον δήμαρχο κ. Γιώργο Πασχόπουλο, τις τοπικές αρχές, τον Ιερό Κλήρο και τον λαό, παρουσία των αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
7 μ.μ.: Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας θα τελεσθεί η πανηγυρική Ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Την περασμένη Τρίτη, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, έγινε η σχετική διαβεβαίωση των νέων μητροπολιτών.
Όπως έγινε γνωστό, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως επισκέφθηκαν την περασμένη Τετάρτη οι νέοι μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και Ελασσώνος κ. Χαρίτων(οι δύο νέοι μητροπολίτες των Νέων Χωρών), προκειμένου να συναντηθούν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο και να πάρουν την ευχή του, λίγα 24ωρα πριν αρχίσουν και επίσημα τη νέα τους διακονία.
Ο κ. Βαρθολομαίος έκανε αναφορά τόσο στην πνευματική αναφορά που πρέπει να έχουν οι μητροπολίτες των Νέων Χωρών με το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και στη διοικητική σχέση τους με την Εκκλησία της Ελλάδος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της Πατριαρχικής και Συνοδικής Πράξης του 1928. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήρε το ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικο και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και ειδικά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΜΚΟ «Αποστολή», σε μια τόσο δύσκολη εποχή για την πατρίδα.
Από την πλευρά τους, οι νέοι μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και Ελασσώνος κ. Χαρίτων ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την θερμή υποδοχή και την αγάπη του προς το πρόσωπο τους.

Add Comment