Το προσκοπείο Ελασσόνας ζωντανεύει ξανά…

Το Προσκοπείο της Ελασσόνας, ένα ιστορικό κτίριο σε μια μοναδική τοποθεσία, ζωντανεύει ξανά καθώς ιδρύεται προσκοπική ομάδα στην Ελασσόνα

ΠΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (2)

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Ελασσόνα και επίσκεψη στο κτίριο των προσκόπων από το κλιμάκιο της Περιφερειακής Εφορείας προσκόπων Λάρισας με επικεφαλή τον Περιφερειακό Έφορο Κορδά Παναγιώτη , τον πρόεδρο της ΕΚΣ Κακαδιάρη Αθανάσιο και τον γραμματέα Κατσακιώρη Ευάγγελο . Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειακός σύμβουλος Παιδής Αθανάσιος καθώς και οι Ελασσονίτες Νίκος Τεγούσης και Στέφανος Γκατζιούρας .

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επανίδρυση του προσκοπισμού στην Ελασσόνα όπου ο προσκοπισμός εκεί είχε μια ξεχωριστή και μακρά ιστορία που ξεκινάει από πολύ παλιά κοντά στο 1920 , ευελπιστώντας να μπορέσει να ξαναζωντανέψει και μαζί του και οι μνήμες όλων των κατοίκων της περιοχής.

Συγκεκριμένα ανέφερε ο Περιφερειακός Έφορος Κορδάς Παναγιώτης
“ Είναι χρέος και καθήκον μας να ξυπνάμε μνήμες από το παρελθόν και μάλιστα σε αυτές τις εποχές που ζούμε ο προσκοπισμός, ως εργαλείο κοινωνικής μόχλευσης και ενεργοποίησης της εθελοντικής προσφοράς για κοινωνική δράση, αλλά και δοκιμασμένο μέσο ανάπτυξης δημιουργικότητας, διοίκησης και επιχειρηματικότητας έχει ακόμα πολλά να προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες. Η Περιφερειακή Εφορεία προσκόπων Λάρισας και εγώ προσωπικά θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην επανίδρυση του προσκοπισμού της Ελασσόνας και για το λόγο αυτό ορίζω ως υπευθύνους τους Ελασσονίτες κ. Νικόλαο Τεγούση ( Επικεφαλής) και τον κ. Στέφανο Γκατζιούρα οι οποίοι και αναλαμβάνουν να ξεκινήσουν αυτό το ωραίο ταξίδι του προσκοπισμού. Καλώ όλους τους Ελασσονίτες νέους και παλιούς να τους στηρίξετε. “

Συνεχής είναι και η υποστήριξη του Περιφερειακού σύμβουλου Θανάση Παιδή στο έργο των Προσκόπων οποίος και δήλωσε χαρακτηριστικά .

” Είναι σημαντικό να αξιοποιούμε με συνεργασία τους διαθέσιμους χώρους που υπάρχουν . Στην Ελασσόνα έχουμε αρκετά νέα παιδιά με μεγάλη διάθεση για πρόσφορα και εθελοντισμό . Η λειτουργία του προσκοπείου σε συνδυασμό με τις κατασκηνώσεις του Κοκκινοπηλού στους πρόποδες του Ολύμπου , κάνει την Ελασσόνα σημείο προορισμού για τους προσκόπους της Ελλάδας αλλά και όλης της Ευρώπης “.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, είναι Ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Προσκοπισμός συμβάλει στην διαπαιδαγώγηση των νέων, λειτουργώντας συμπληρωματικά των υπολοίπων φορέων διαπαιδαγώγησης όπως είναι η οικογένεια, το Σχολείο, η Εκκλησία και ο κοινωνικός περίγυρος.

[wpg_thumb]

Add Comment