Faethon Olympus Marathon 2014 – Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Όλυμπο

Ο Όλυμπος ,παγκόσμιο κέντρο μεγάλων αθλητικών γεγονότων

faethon olympus marathon

Ανεβαίνει η αδρεναλίνη των εκατοντάδων αθλητών και επισκεπτών και όλοι οι δρόμοι ,πλέον ,οδηγούν στον Κοκκινοπηλό Ολύμπου ,που είναι ο τόπος διεξαγωγής του επόμενου συγκλονιστικού Μαραθώνιου στον Όλυμπο ,δηλ. του “3ου FAETHON OLYMPUS MARATHON 2014 -Απ. Τσουρέκας” ,που θα γίνει στις 13 Ιουλίου 2014 και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον Ελληνικών και Ξένων Μέσων Ενημέρωσης, κατακτώντας νέο ρεκόρ συμμετοχών ,που για φέτος ξεπερνά κάθε πρόβλεψη, αφού οι συμμετοχές υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι.

Το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ,αφού υπάρχει άψογη φιλοξενία ,εξαιρετική διοργάνωση και στήριξη του αγώνα από εκατοντάδες εθελοντές ,που θα είναι διάσπαρτοι σε όλο το μήκος της διαδρομής των 44 Km ,έντονος συναγωνισμός, μοναδικά τοπία κ.ά. . ( Πληροφορίες : www.faethonolympusmarathon.gr)

Πρόκειται για έναν από τους πιο σκληρούς Μαραθώνιους μεγάλου υψομέτρου (Sky Running) για την Ελλάδα ,αλλά και διεθνώς , που διοργανώνεται για 3η φορά από την Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα ,με υπεύθυνο Φορέα , για φέτος ,τον ΧΟΣ Σπαρμού ,γι’ αυτό και το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , στηρίζει με όλο το δυναμικό του ,τόσο την προετοιμασία ,όσο και την προώθηση του γεγονότος ,ως αθλητικού ,πολιτισμικού και τουριστικού για την περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου, όπως έκανε και πέρυσι και ανέλαβε την επικοινωνιακή πολιτική του σημαντικού για την Ελλάδα αγώνα , μέσα από τα ΜΜΕ ,τα Κοινωνικά Δίκτυα ,τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας ,αλλά και το εξωτερικό .

Όλοι οι εμπλεκόμενοι όπως είναι η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα , φορείς ( Περιφέρεια ,Δήμος Ελασσόνας ,Δασαρχείο ,Πυροσβεστική κ.α΄) , ο ΧΟΣ Σπαρμού (που φέτος έχει τον γενικό συντονισμό του μεγάλου αγώνα-πρόεδρος κ. Βίκυ Νίκου ) ,οι ΧΟΣ Ελασσόνας, Καλυβίων, Ολυμπιάδας, ο Ποδηλατικός Αθλητικός Όμιλος Επαρχίας Ελασσόνας “Όλυμπος”, οι Έλληνες Διασώστες Rescue GR (30 Διασώστες ,πιστοποιημένοι παροχείς Α΄Βοηθειών,10 σταθμοί ανά 4 Km,6 το πρωΐ όλοι στις θέσεις τους ,διανυκτέρευση στα ορειβατικά καταφύγια ,κάλυψη αγώνα σε Α΄Βοήθειες και τηλεπικοινωνίες) , οι Eλασσονίτες Εθελοντές ,ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και εκατοντάδες άλλοι εθελοντές είναι σε κατάσταση συναγερμού και είναι βέβαιο ότι θα διεξαχθεί ένας μοναδικός αγώνας ,με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές, αφού έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας αθλητών και επισκεπτών .

Ο Πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” Κ. Σκριάπας και ο Αντιπρόεδρος κ. Κ. Φουρκιώτης ,που είναι και υπεύθυνος Αθλημάτων Βουνού του Δικτύου , δήλωσαν ότι : “Στα πλαίσια της καλύτερης διοργάνωσης του επόμενου συγκλονιστικού Μαραθώνιου στον Όλυμπο ,δηλ. του “3ου FAETHON OLYMPUS MARATHON 2014 -Απ. Τσουρέκας” ,που θα γίνει στις 13 Ιουλίου 2014 , το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , στηρίζει με όλο το δυναμικό του ,τον μοναδικό αυτό αγώνα γιατί πιστεύει ότι ο Όλυμπος ,μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη μεγάλη δύναμη για την ανάπτυξη του Ορειβατικού Τουρισμού στην Ελλάδα , με κέντρο τις Κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού (1250 μ. ) ,συγκεντρώνοντας αθλητές βουνού και ορειβάτες απ’ όλο τον κόσμο.
Στον τομέα αυτό το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” αγωνίζεται επί σειρά ετών ,με όλους τους υπερδραστήριους Συλλόγους της περιοχής ,αναδεικνύοντας τον Όλυμπο ως ένα ελκυστικό προορισμό για απαιτητικούς αθλητές απ’ όλο τον κόσμο .
Η ορειβασία ,η αναρρίχηση ,το ορειβατικό σκι ,το ποδήλατο βουνού ,η ορεινή ιππασία ,ο αεροπτερισμός , η περιβαλλοντική εκπαίδευση και ότι αφορά τη φύση και το βουνό ,μπορεί να υλοποιηθεί στον Όλυμπο ,αρκεί η Πολιτεία να ασχοληθεί σοβαρά με το κεφάλαιο αυτό ,που θα δώσει έντονη αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου ,ιδιαίτερα με την άμεση αξιοποίηση των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού και τη μετατροπή τους σε Πρότυπο Ορειβατικό Κέντρο “.

Όλυμπος: Παγκόσμιο Κέντρο Αθλητικών γεγονότων

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όλυμπος ,ιδιαίτερα η Θεσσαλική πλευρά του , εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς σε αγαπημένο προορισμό για τους απαιτητικούς της Φύσης ,αφού κάθε χρόνο διοργανώνονται, με ευθύνη των εθελοντικών οργανώσεων , μεγάλα γεγονότα-θεσμοί για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα ,που συγκεντρώνουν το διεθνές ενδιαφέρον , όπως
1.οι αγώνες ορειβατικού σκι ( το 2015 θα φιλοξενηθούν,μάλιστα ,Παγκόσμιοι αγώνες ορειβατικού σκι ) ,
2. ο πιο σκληρός και απαιτητικός Faethon Olympus Marathon,γνωστός σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ,
3. το Ιστορικό Ράλι-αντίκα Ολύμπου του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες Λέσχες Κλασσικών Οχημάτων ,που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των οδηγών απ’ όλο τον κόσμο, αγώνες δρόμου ,
4. ποδηλατικοί αγώνες,Φεστιβάλ κ.ά.

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’, η μεγάλη Ομοσπονδία των Ελασσονιτών , πιστεύει ότι όταν υπάρχει στενή συνεργασία Κοινωνίας των Πολιτών και τοπικής αυτοδιοίκησης(Δήμος ,Περιφέρεια ) ,μπορούν να διοργανώνονται μεγάλα γεγονότα ,πολιτιστικά και αθλητικά ,που αναδεικνύουν τα δυνατά σημεία ενός τόπου (Branding τόπου ) και συμβάλλουν στην αναπτυξιακή του προοπτική .
Αυτό συμβαίνει ,τα τελευταία χρόνια ,μέσα από την υποδειγματική δικτύωση των Εθελοντικών Φορέων της περιοχής με τη δημιουργία μιας μεγάλης Ομοσπονδίας ,όπως είναι το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,που μετατρέπουν ,με μεθοδικότητα,τον Όλυμπο ,σε κέντρο παγκόσμιου ενδιαφέροντος για τα αθλήματα βουνού. (www.diktioelassonas.gr)

Add Comment