«Μπλόκο» στα σεμινάρια επιμόρφωσης διευθυντών σχολείων

ΜΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ 100% ΤΗΝ 1η ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εντυπωσιακό «μπλόκο» με αποχή 100% την 1η ημέρα των σεμιναρίων επιμόρφωσης των διευθυντών των σχολικών μονάδων με θέμα την αξιολόγηση, χθες το πρωί στην Ελασσόνα!
Από τις 8 το πρωί, δεκάδες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και βέβαια οι διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Ελασσόνας στάθηκαν έξω από το χώρο της επιμόρφωσης, έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα.
Ενδεικτική του κλίματος στο χώρο των εκπαιδευτικών και χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας, που επισημαίνει:
«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ελασσόνας χαιρετίζει το μπλοκάρισμα, της πρώτης μέρας σήμερα 19 Ιουνίου(χθες), του σεμιναρίου για την επιμόρφωση των διευθυντών των σχολικών μονάδων με θέμα την Αξιολόγηση.
Χαιρετίζει την ακλόνητη στάση των Διευθυντριών και Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ελασσόνας, που παρά την οικονομική κρίση και τη χρησιμότητα του κάθε ευρώ για τον καθένα μας, έμειναν έξω από το σεμινάριο που θα τους «μάθαινε» πως να αξιολογούν τους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς, συμμετείχαν 100% στην αποχή και έδωσαν μήνυμα ενότητας και συμπόρευσης με τον κλάδο των εκπαιδευτικών.
Χαιρετίζει ακόμη τη συμμετοχή όλων των συνάδελφων που με τη δυναμική παρουσία τους στο χώρο της επιμόρφωσης, σήμερα, κατάφεραν να ακυρώσουν στην πράξη το σεμινάριο για την ατομική Αξιολόγηση.
Καλούμε και αύριο Παρασκευή 20 Ιουνίου(σήμερα), δεύτερη μέρα του σεμιναρίου, τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Ελασσόνας, καθώς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, με την ίδια αποφασιστικότητα, να δηλώσουμε ΟΛΟΙ ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σεμινάρια για την ατομική αξιολόγηση.
Σε όλη την Ελλάδα οι Διευθυντές των σχολείων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αρνήθηκαν να συρθούν με σκυμμένα κεφάλια και σταυρωμένα χέρια στα σεμινάρια της υποταγής.
Οι εκπαιδευτικοί λένε ΝΑΙ στην αξιολόγηση – αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου.
Που θα λειτουργεί ως ανατροφοδοτικός μηχανισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας και θα αξιολογεί το σύνολο των εμπλεκομένων σ’ αυτήν την εκπαιδευτική διαδικασία.
Που αναβαθμίζει το μαθητή, το δημόσιο σχολείο και έχει στόχο την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και τη βελτίωση του εκπαιδευτικού. Η επιμόρφωση, η πλήρης υλικοτεχνική υποδομή, ο συμβουλευτικός ρόλος των στελεχών της εκπαίδευσης και μόνο, είναι μερικές από τις δικλείδες που ασκούν προωθητικό ρόλο στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.
Λένε όμως ΟΧΙ σ’ αυτήν την αξιολόγηση που επιχειρεί να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας γιατί:
1) θέτει ποσοστώσεις στην βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη του εκπαιδευτικού
2) κατηγοριοποιεί τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές
3) οδηγεί σε απολύσεις εκπαιδευτικών
4) προσπαθεί να απαξιώσει ακόμη περισσότερο το Δημόσιο Σχολείο και να μεταφέρει τις ευθύνες του στις πλάτες των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών και της τοπικής κοινωνίας.
5) προσπαθεί να επαναφέρει τον νέο «επιθεωρητισμό» στο πρόσωπο των Διευθυντών Σχολείων και των Σχολικών Συμβούλων.
Σε όλους εμάς όμως, μαθητές και εκπαιδευτικούς αξίζει ένα καλύτερο μέλλον. Όλοι μαζί παραμένουμε Δάσκαλοι. Όλοι μαζί ακυρώνουμε κάθε προσπάθεια  εφαρμογής της Αξιολόγησης – Χειραγώγησης. Όλοι μαζί βάζουμε φραγμό στα καταστροφικά σχέδιά τους για τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου».

[wpg_thumb]

Add Comment