Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο για τον Όλυμπο

ΣΤΟ ΚΠΕ ΚΙΣΣΑΒΟΥ – ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

GAN_5623f [2]

Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις δια βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων οργάνωσε σε συνεργασία με το Δίκτυο Συλλόγων «Περραιβία» διήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα για ενήλικες με θέμα «Όλυμπος, από το Μύθο και την Ιστορία στην Αειφορική Διαχείριση» στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Ο Ενεργός Πολίτης για το Περιβάλλον και την Αειφορία». Με το πρόγραμμα αυτό το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας επιδίωκε τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ενηλίκων σχετικά με τα οικοσυστήματα του Ολύμπου καθώς και με την ανάπτυξη πρακτικών μέσα από το πνεύμα της αειφορικής διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών. Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αναφέρθηκε σε θέματα, όπως αειφορική ανάπτυξη παραολύμπιων οικισμών, πολιτιστικές διαδρομές της νοτιοδυτικής πλευράς του Ολύμπου, ήπιες αθλητικές εναλλακτικές δραστηριότητες και αειφορία, η ορειβατική ιστορία του Ολύμπου, τα δασικά οικοσυστήματα του Ολύμπου από την αρχαιότητα έως σήμερα κ.ά. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν από Παρασκευή, 13 έως και Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα, καθώς και σε πεδίο παραολύμπιας περιοχής του Δήμου Ελασσόνας (Κοκκινοπηλός Ολύμπου).
Η οργάνωση του επιμορφωτικού προγράμματος υποστηρίχθηκε από το ΑΠΘ (Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος), από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΤΕΦΑΑ), την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης, το Δασαρχείο Ελασσόνας καθώς και από διάφορους τοπικούς, εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς.
Στο επιμορφωτικό σεμινάριο συμμετείχαν 60 ενήλικοι, οι οποίοι είναι μέλη Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας που δραστηριοποιούνται στην ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού στοιχείου της περιοχής.

[wpg_thumb]

Add Comment