Ψήφισμα Δ.Σ. – δηλώσεις για την εκδημία του Ελασσόνος Βασίλειου

Ελασσόνας Βασίλειος

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 16-5-2014 με την θλιβερή αναγγελία της εκδημίας του Μακαριστού Μητροπολίτη Ελασσόνας κυρού Βασιλείου και
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
1.Να κηρύξει τριήμερο πένθος για τον Δήμο Ελασσόνας.
2.Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του άξιου Ποιμενάρχη μας, ο οποίος συνέδεσε την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας με πλούσια εκκλησιαστική, πνευματική, κοινωνική – φιλανθρωπική και πολιτιστική προσφορά.
3.Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία και να ακολουθήσει την επικήδειο πομπή.
4.Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς του κοιμηθέντος.
5.Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
Ελασσόνα, 16-5-2014
Ο Πρόεδρος Του Δημοτικού Συμβουλίου
Θεόδωρος Λιάπης

Δήλωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας
κ.Θεοδώρου Λιάπη για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσόνας κυρού Βασιλείου

Ελασσόνα, 16 Μαϊου 2014

Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται σε βαρύ πένθιμο κλίμα, λόγω της εκδημίας του Μακαριστού Μητροπολίτη Ελασσόνος κυρού Βασιλείου.
Επί δύο σχεδόν δεκαετίες διήνυσε μια σπουδαία διαδρομή και αφήνει ανεξήτιλο το στίγμα του ως χαρισματικός, μαχητής και ανιδιοτελής Ποιμενάρχης.
Προοδευτικός και καινοτόμος με ριζοσπαστικές ιδέες συνέβαλε καθοριστικά ώστε η εκκλησία να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας.
Ανοιχτός στη συνεργασία μόλους τους φορείς και ειδικά με το Δημο Ελασσόνας έδειξε το δρόμο ώστε να επιλυθούν σοβαρά κοινωνικά, τοπικά προβλήματα και να αντιμετωπισθούν ανάγκες που δημιούργησε η οικονομική κρίση.
Οραματιστής και ρεαλιστής. Μαχητής μέχρι το τέλος.
Ο Δήμος Ελασσόνας θρηνεί το Μητροπολίτη της . Η Ελασσόνα είναι φτωχότερη από σήμερα.
Οι συμπολίτες μας θα τον θυμούνται και θα τον μακαρίζουν για την προσφορά του.
Αιωνία του η μνήμη.

Δήλωση του Δημάρχου Ελασσόνας Γ. Πασχόπουλου για την εκδημία
του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσόνας κυρού Βασιλείου

Ελασσόνα, 16 Μαΐου 2014

Η κοίμηση του Μητροπολίτου Ελασσόνας κυρού Βασιλείου, αφήνει την Ελασσόνα φτωχότερη. Δεν είναι μόνο η απώλεια του πνευματικού ηγέτη της.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης εκτός από σημείο αναφοράς της εκκλησιαστικής και πνευματικής ζωής του τόπου μας, υπήρξε σημείο αναφοράς ανθρωπιάς, τιμιότητας, συμπονετικότητας, απλότητας. Ένας πιστός υπηρέτης του Θεού και του Ευαγγελίου.
Ένας Έλληνας πατριώτης, ένας εκκλησιαστικός άνδρας που κοσμούσε την Εκκλησία της Ελλάδας, την Ιεραρχία, την Ορθοδοξία.
Τα 19 περίπου έτη της διακονίας του στη Μητρόπολη Ελασσόνας, ήταν έτη αγλαόκαρπα, έτη προσφοράς, έτη χριστιανικά. Έτη δημιουργίας, ανάδειξης των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής μας. Έτη αφιερωμένα στο ποίμνιό του, στο «λαό του Θεού» όπως συνήθιζε να λέει.
Η κοίμησή του σε τόσο νεαρά ηλικία, στερεί από όλους εμάς, τη στοργή και τη θαλπωρή του πνευματικού πατέρα, το δυναμισμό και το σθένος ενός ισχυρού ανδρός, την καθημερινή επαφή και συνομιλία ενός αδελφού μας.
Υποκλινόμαστε ευλαβικά στο σεπτό του σκήνωμα, ευχόμενοι ο Άγιος Θεός, να τον κατατάξει μεταξύ των Αγίων και των Δικαίων.
Εκφράζω στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, τον κλήρο της μητροπόλεώς μας και την οικογένεια του μακαριστού Μητροπολίτου, τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Συλλυπητήρια δήλωση του υποψηφίου δημάρχου Ελασσόνας Βασίλη Βαρνά επ’ αφορμή του θανάτου του Μητροπολίτη Ελασσόνας Βασίλειου

«Ένας από τους σημαντικότερους ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας σήμερα εκοιμήθη.
Ο Μητροπολίτης Ελασσόνας Βασίλειος έφυγε από τη ζωή.
Η παράταξη «Νέα πορεία για την Ελασσόνα» και εγώ προσωπικά εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και την οδύνη μας.
Ο μακαριστός μητροπολίτης παρέδωσε ένα πλούσιο πνευματικό, κοινωνικό και πολιτισμό έργο, που τον καθιστούν ξεχωριστό. Ως ξεχωριστός θα μείνει στη μνήμη μας.
Προοδευτικός και καινοτόμος, με ριζοσπαστικές ιδέες, συνέβαλε καθοριστικά ώστε η εκκλησία να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας.
Αφουγκράστηκε τις αγωνίες και τις ανάγκες της κοινωνίας και στάθηκε δίπλα της, ως άξιος ποιμενάρχης.
Ανοιχτός στη συνεργασία με όλους τους φορείς και ειδικά με το Δήμο, έδειξε το δρόμο για να επιλυθούν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και να αντιμετωπιστούν ανάγκες που δημιούργησε η οικονομική κρίση.
Οραματιστής και ρεαλιστής. Μαχητής μέχρι το τέλος. 
Η Ορθοδοξία είναι φτωχότερη από σήμερα. Φτωχότερη γίνεται και η Ελασσόνα. 
Αιωνία του η Μνήμη.

Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, κ. Ρένας Καραλαριώτου, για το θάνατο του μητροπολίτη Ελασσόνας

Με αφορμή το άγγελμα του θανάτου του μητροπολίτου Ελασσόνας Βασιλείου η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, κ. Ρένα Καραλαριώτου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οδύνη και θλίψη σκόρπισε σε όλους μας η είδηση της εκδημίας εις Κύριον του Μακαριστού Μητροπολίτη Ελασσόνος Βασιλείου.
Ο εκλιπών υπήρξε άξιος ποιμενάρχης επί δεκαεννέα συναπτά έτη και στήριξε με αγάπη και κουράγιο τους αδύνατους συμπολίτες του.
Με την πολυσχιδή δράση του, συνέβαλε του στην ανάπτυξη της Ελασσόνας και του Ολύμπου, καθώς και στην ανάδειξη πλείστων όσων αξιολογότατων θρησκευτικών μνημείων της επαρχίας δίνοντας ξανά ζωή στα θεία αυτά Καθιδρύματα.
Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με ειλικρινή αγάπη και ευγνωμοσύνη.
Στους οικείους του καταθέτουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

One thought on “Ψήφισμα Δ.Σ. – δηλώσεις για την εκδημία του Ελασσόνος Βασίλειου

  1. ΤΖΙΜΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    - Edit

    Μεσίστιες οι σημαίες στο ναό του Αγίου Δημητρίου στο κέντρο της Ελασσώνος,λαικό προσκύνημα να αποτίσει φόρο τιμής ο κόσμος στον Ποιμενάρχη,στον άνθρωπο που προσέφερε τόσα πολλά στον τόπο που αγάπησε ,στον τόπο που τον κράτησε για πάντα κοντά του.
    Το άρθρο σας ,τα ψηφίσματα ,είναι λίγα να εκφράσουν την πραγματική δυναμικότητα αυτου του ανθρώπου.
    Αλλά έμεινα άφωνος όταν διαπίστωσα ότι δεξιά από την είσοδο της εκκλησίας γινότα λαικό προσκύνημα στην καφετέρια ,χαμος, φωνές, κεράσματα από υποψήφιους δημάρχους,
    απλά πανηγύρι.
    Απορώ δεν μπορούσε ο Δήμαρχος ,η Εκκλησία να ζητήσουν,από τον ιδιοκτήτη της καφετέριας,να μην λειτουργήσει για δύο μέρες δίνοντας του μία αποζημίωση.
    ΔΕν μένω στην περιοχή ,δεν γνωρισα τον μητροπολίτη,γνώρισα όμως το έργο του,παρακολούθησα πρόσφατα μια συνέντευξη του στο κανάλι 4Ε και τον λατρεψα,
    η καρδιάμου σφιχτηκε μαθαίνοντας για τον θάνατο του ,απογοητευτηκα όταν είδα το πανηγύρι δίπλα στην εκκλησία,πιο πολύ οταν είδα εκει πρώτο τραπέζι και υποψήφιο Δήμαρχο που λίγο πριν τον ψήφισα…..δεν άξιζε τέτοια εικόνα για τον μητροπολίτη
    Στο κάτω κάτω νέος άνθρωπος ήταν ,δεν ήταν κάποιος γέρος
    Αλήθεια εμας θα μας άρεσε να ηταν ο άνθρωπος μας νεκρός στο σπίτι μας και στο διπλανο σπίτι να είχαν πανηγύρι

Add Comment