Σε Άκρη, Λουτρό και Κρανιά περιόδευσε ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Βαρνά

Στην Κρανιά, οι κάτοικοι εξέφρασαν στον Βασίλη Βαρνά τις έντονες ανησυχίες τους.

φωτογραφία 4 (Αντιγραφή)

Ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύτηκε για την ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, ενώ κατέστησε σαφές πως για τη νέα δημοτική αρχή, η κοινωνική πολιτική θα αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα, ανεξαρτήτως κόστους για το δήμο.
Στον οικισμό της Άκρης ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα πορεία για το δήμο μας” έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών για την έλλειψη ίντερνετ που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη συνταγογράφηση των φαρμάκων. Ο κ. Βαρνάς δεσμεύτηκε να προωθήσει άμεσα το θέμα της ολοκλήρωσης των εργασιών, ενώ σημείωσε και στους κατοίκους της Άκρης, πως από τα πρωταρχικά μελήματα της νέας δημοτικής αρχής είναι η αλλαγή της πολιτικής τιμολόγησης στο νερό.
Το ζήτημα της ποιότητας του νερού εξάλλου, τέθηκε στον Βασίλη Βαρνά κατά την επίσκεψή του στο Λουτρό. Εκεί, οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα διότι όπως είπαν “για ένα μεγάλο διάστημα του χρόνου, οι βρύσες τους βγάζουν “μαύρο” νερό, ακατάλληλο για πόση και επικίνδυνο για την υγεία τους”. Ζήτημα λειψυδρίας όμως εμφανίζεται και στις αγροτικές καλλιέργειες αφού οι ποσότητες νερού για την άρδευση είναι περιορισμένες.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας δεσμεύτηκε πως σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας θα προωθηθεί η εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την κατασκευή ταμιευτήρα στην περιοχή, για την άμεση λύση του αρδευτικού, αλλά και η διερεύνηση λύσεων μέσω μίας πιθανής νέας ανόρυξης γεώτρησης, για την οριστική επίλυση και του υδρευτικού ζητήματος.
“Με την καθημερινή μας επαφή με τους πολίτες διαπιστώνει κανείς με τον πλέον τραγικό και ανάγλυφο τρόπο πως η παρούσα δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτε προκειμένου να λύσει ζωτικής σημασίας προβλήματα για τους κατοίκους της επαρχίας Ελασσόνας. Δυστυχώς, με έργα βιτρίνας προσπαθεί να καλύψει την αδράνειά της. Χάθηκαν τρεισήμισι πολύτιμα χρόνια, αλλά δεν θα κοιτάξουμε πίσω. Με θέληση και προπαντός πρόγραμμα, θα νοικοκυρέψουμε και πάλι τα χωριά μας” σχολίασε ο κ. Βαρνάς στο περιθώριο των επαφών του με τους πολίτες.

[wpg_thumb]

Add Comment