Στο Άστρος Κυνουρίας η Δημοτική Χορωδία Ελασσόνας

DHMOTIKH XORWDIA ELASSONAS 2013 dec [1]

Για το Άστρος της Κυνουρίας αναχωρεί η Δημοτική Χορωδία Ελασσόνας το πρωί του Σαββάτου 26 Απριλίου ξεκινώντας τις εαρινές εξορμήσεις και συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας. Μετά από πρόσκληση της τοπικής χορωδίας θα λάβει μέρος στις καθιερωμένες ετήσιες λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την 191η επέτειο της Β’ Εθνοσυνέλευσης που έγινε στην ομώνυμη κωμόπολη της Αρκαδίας τον Απρίλιο του 1823.

Η ανανεωμένη Δημοτική Χορωδία Ελασσόνας θα συμμετέχει στην 5η χορωδιακή συνάντηση Άστρους που διοργανώνει ο Δήμος βόρειας Κυνουρίας και το Αρκαδικό Ωδείο Άστρους και θα ερμηνεύσει ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα αποτελούμενο από έργα ξένων και ελλήνων συνθετών a capella και με συνοδεία πιάνου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η χορωδία παρουσιάζει ένα αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα μετά την ανανέωσή της τον περασμένο Οκτώβριο με νέα τα περισσότερα μέλη της υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του μαέστρου Κωνσταντίνου Μάτη.

Η χορωδία κατά τη παραμονή της στην Πελοπόννησο θα έχει επίσης την ευκαιρία να επισκεφτεί το χώρο όπου έγινε η Β΄ Εθνοσυνέλευση Άστρους, το μοναστήρι της Λουκούς (5ος αιώνας μ.Χ.), ένα παραδοσιακό λιοτρίβι – μουσείο στο Κορακοβούνι Κυνουρίας, το πολεμικό και αρχαιολογικό μουσείο του Ναυπλίου και το Κεφαλάρι του Άργους.

Add Comment