Σεμινάριο διά βίου μάθησης από το ΚΠΕ Ελασσόνας

Stauroities [1]

Θέμα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο δια βίου μάθησης ενηλίκων

Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις δια βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων θα οργανώσει σε συνεργασία με το Δίκτυο Συλλόγων «Περραιβία» διήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα για ενήλικες διάρκειας 10 ωρών με θέμα «Όλυμπος, από το Μύθο και την Ιστορία στην Αειφορική Διαχείριση» στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Ο Ενεργός Πολίτης για το Περιβάλλον και την Αειφορία». Με το πρόγραμμα αυτό το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας επιδιώκει τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ενηλίκων σχετικά με τα οικοσυστήματα του Ολύμπου καθώς και με την ανάπτυξη πρακτικών μέσα από το πνεύμα της αειφορικής διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών. Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αναφέρεται σε θέματα, όπως αειφορική ανάπτυξη παραολύμπιων οικισμών, πολιτιστικές διαδρομές της νοτιοδυτικής πλευράς του Ολύμπου, ήπιες αθλητικές εναλλακτικές δραστηριότητες και αειφορία κ.ά. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν από Παρασκευή, 13 έως και Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα, καθώς και σε πεδίο παραολύμπιας περιοχής του Δήμου Ελασσόνας.
Η οργάνωση του επιμορφωτικού προγράμματος θα τελέσει υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και θα υποστηριχθεί από διάφορους τοπικούς, εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς.
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε 60 ενηλίκους που είναι μέλη Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας που δραστηριοποιούνται στην ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού στοιχείου της περιοχής. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι ξεπεράσουν τον προβλεπόμενο αριθμό η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με κλήρωση. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
Μέσα από το ΤΔΕ ή τη Διαχειριστική Επιτροπή του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας θα καλυφθούν:
α) τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των εισηγητών
β) τα έξοδα διατροφής των συμμετεχόντων (γεύμα ή δείπνο ανά ημέρα προγράμματος)
γ) τα έξοδα προβολής και διαφήμισης, καθώς και οι λειτουργικές δαπάνες του προγράμματος (δαπάνες διαλέξεων, εκπαιδευτικό υλικό, αναλώσιμα, έξοδα καθαριότητας)
δ) τη μετακίνηση των επιμορφούμενων από τις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ (στην Ελασσόνα) σε πεδίο παραολύμπιας περιοχής του Δήμου Ελασσόνας.
Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση των επιμορφούμενων και η τυχόν διαμονή τους θα καλυφθεί από τους ιδίους. Οι μετακινήσεις των μελών ΚΠΕ, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο ως εισηγητές, και η διαμονή τους θα καλυφθούν από τα δικά τους Τ.Δ.Υ ή τη Διαχειριστική τους Επιτροπή.
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο σεμινάριο θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας (http://thess.pde.sch.gr/kpe) και μέσω των συλλόγων τους να τη στείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση email: kpe@ thess.pde.sch.gr ) ή με φαξ στο 2493029570 έως την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 για τη σύνταξη των τελικών πινάκων που θα υποβληθούν για έγκριση στο Υ.ΠΑΙ.Θ.

Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ

Σπύρος Αναγνωστάκης

Add Comment