Αίτηση για το Παγκόσμιο κύπελλο 2015 κατέθεσε ο ΧΟΣ Ελασσόνας

aithsh_xos

Με την επιτυχία του Διεθνή Αγώνα Ορειβατικού Σκι 2013 και την πολύ καλή βαθμολογία από τον Ισπανό Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, κύριο Luis Lopez ο οποίος ήταν παρόν και παρακολούθησε τον περσινό αγώνα, η Ελλάδα και κυρίως το βουνό του Ολύμπου απέκτησε το δικαίωμα να κάνει αίτηση για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2015.
Στην έκθεση του ο κύριος Luis Lopez βαθμολόγησε (με βαθμολογία από 0 εως 20 )την διαδρομή του Ολύμπου με 20.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιούνται 5 τέτοιοι αγώνες σε όλο τον κόσμο στις Ελβετικές , Ιταλικές και Αυστριακές Άλπεις καθώς και στη Νορβηγία που πολύ δύσκολα πετυχαίνεται τέτοια βαθμολογία.
Έτσι με τους καλύτερους οιωνούς για μια θετική απάντηση υπογράφτηκε και στάλθηκε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία η Αίτηση για την Ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο το 2015 από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) κύριο Γεωργούλη Δημήτριο ,τον Πρόεδρο του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας (Χ.Ο.Σ.Ε.) κύριο Τριανταφύλλου Γεώργιο και τον Έφορο Ορειβατικού σκι της Ε.Ο.Ο.Α. κύριο Βουτσελά Βασίλειο. Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του Χ.Ο.Σ.Ελασσόνας, ΄΄η προσπάθεια μας βρίσκεται ακόμη στην αρχή και η μικρή δυνατότητα που έχουμε τόσο σε εγκαταστάσεις όσο και σε εμπειρία, δεν εμποδίζει το βουνό που λέγεται Όλυμπος να παίρνει βαθμολογίες του 20 ανάμεσα σε παγκόσμιους προορισμούς Ορειβατικού Σκι΄΄.
Επίσης με την πραγματοποίηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου θα έχουμε το δικαίωμα να καταθέσουμε αίτηση για Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γεγονός το οποίο θα δώσει το έναυσμα για μια μεγάλη αλλά κυρίως ήπιας μορφής ανάπτυξης του Ολύμπου αφού πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός.
Πρέπει αυτό να το προσέξουμε και να το διαφυλάξουμε όλοι μας, να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και επιτέλους να υπάρξει η πρέπουσα πολιτική βούληση που αρμόζει σε αυτό το Παγκόσμιο μνημείο που λέγεται Όλυμπος γιατί χωρίς αυτή, όσο και να προσπαθούμε εμείς με την λίγη δύναμη που έχουμε ως Σύλλογος εν τέλει θα πάνε όλα χαμένα, πράγμα το οποίο απευχόμαστε και ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας.

Add Comment