Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον

“LET’S DO IT GREECE – LET’S DO IT ELASSONA” ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ

ΑΦΙΣΑ 4 [17]

Σε μια μοναδική, για τα ελληνικά δεδομένα, εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του εθελοντισμού, συμμετέχει η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 συμμετέχει μαζί με άλλους 943 φορείς (μέχρι στιγμής) από όλη την Ελλάδα, στην εθελοντική καμπάνια “Let’s do it Greece”.
Το“Let’s do it World” αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
Φέτος γίνεται για τρίτη φορά στην Ελλάδα, αφού η συγκεκριμένη καμπάνια “υιοθετήθηκε” από την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής “Ώρα για Δράση” και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Σκοπός της εκστρατείας αυτής είναι να καταφέρουμε μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.
Τα μέλη της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, αποφάσισαν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή τη δράση και έτσι την Κυριακή 6 Απριλίου «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», ανεβαίνουμε στο λόφο του Προφήτη Ηλία να καθαρίσουμε το δάσος της πόλης μας. Ας σημειωθεί ότι η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας είναι ο μοναδικός φορέας από όλο το δήμο Ελασσόνας που συμμετέχει σε αυτή τη δράση.
Καλούμε όλους τους πολίτες, όλους τους μαθητές, όλους τους εθελοντές και όλους όσους αγαπούν την πόλη μας, να έρθουν μαζί μας στη μοναδική αυτή εκστρατεία. Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, έχει ορίσει υπεύθυνα άτομα εθελοντές που ο καθένας τους θα είναι υπεύθυνος για μια ομάδα εθελοντών και έχει χαρτογραφήσει την περιοχή ώστε να υπάρχει ο καλύτερος συντονισμός για τον καθαρισμό του δάσους.

Κυριακή 6 Απριλίου , ώρα 10.30 το πρωί, στον Προφήτη Ηλία Ελασσόνας.
Έλα και εσύ!!!
Δήλωσε συμμετοχή τώρα,
στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας.
Πάρε μαζί σου, καπέλο, νερό, τους γονείς σου, 2-3 φίλους σου και έλα μαζί μας, στη μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος και του εθελοντισμού που έγινε ποτέ στην Ελασσόνα και σε όλη την Ελλάδα.
Let’s do it Greece!!!
Let’s do it Elassona!!!
Πιστεύουμε ιδιαίτερα στους νέους, ότι μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις στην Ελλάδα και να κάνουν φανταστικά πράγματα! Η εκπαίδευση, η ανάπτυξη και η ενασχόληση με τον εθελοντισμό είναι μερικά από τα στοιχεία κλειδιά που μπορούν να ωθήσουν τους ανθρώπους σε θετικές αλλαγές.
Για το λόγο αυτό δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παρακινούμε μικρούς και μεγάλους για το καλύτερο, φέρνοντας στο μυαλό τους πάντα επίκαιρους στίχους από τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη:
«Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος, να σώσω τη γης.
Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω.»
Υ.Γ. Ευχόμαστε να είμαστε πολλοί εθελοντές. Αν ναι , θα επισκεφθούμε και άλλους χώρους που πιστεύουμε ότι χρειάζονται την άμεση επέμβασή μας για τον καθαρισμό αυτών.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. της
Λαογραφικής Αρχαιολογικής
Εταιρείας Ελασσόνας

[wpg_thumb]

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΜΩΤΑΣ 6974550560
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΚΡΕΤΑ 6949473893
ΑΘΗΝΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ 6938519612
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΥΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ 6948466964
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ 2493025253 – 6977406119
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ “LET’S DO IT WORLD”
Το «Let’s do it World», ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, λαμβάνοντας άμεσα διεθνείς διαστάσεις. Στόχος του, η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του Εθελοντισμού. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν πλέον κάθε χρόνο στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους και τις εξοχές τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και του αστικού τους περιβάλλοντος.
O Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» και η επιστημονική οργάνωση ΕΕΔΣΑ (Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις, πήραν την πρωτοβουλία και ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές από την Εσθονία αποφασίζοντας να φέρουν την διεθνή καμπάνια και στην Ελλάδα. Δύο νέοι από την Αθήνα, εκπρόσωπησαν τη χώρα μας και έλαβαν ενεργό μέρος στο διεθνές συνέδριο εθελοντισμού του 2012 στην Εσθονία. Έτσι φυτεύτηκε και στην Ελλάδα ο σπόρος του Lets do it World με μήνυμα, “πάμε να καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μέρα”.
Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος χάρη σε εθελοντές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έγινε πραγματικότητα στις 29 Απριλίου του 2012.Μέσα σε λίγους μήνες το μήνυμα του Let’s do it Greece αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες πολίτες και φορείς που οραματίζονται ένα καθαρότερο περιβάλλον.
Τον Απρίλιο του 2013 η καμπάνια επαναλήφθηκε με σχεδόν διπλάσια συμμετοχή δείχνοντας την δύναμη του Εθελοντισμού στη χώρα μας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους υποβρύχιους καθαρισμούς οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στα χρονικά του Let’s do it World στην Ελλάδα και έδωσαν και πάλι ζωή στις θάλασσες μας. Αυτό που μετράει είναι η συνέχεια της προσπάθειας και η καθιέρωσή της.
Για το λόγο αυτό θέλουμε και το 2014 Ολόκληρη η Ελλάδα να “φωνάξει” για άλλη μια φορά “LET’S DO IT GREECE”, συνεπαίρνοντας ακόμα περισσότερους εθελοντές.
Η υποστήριξη και η συμμετοχή όλων μετράει. Ας δείξουμε οι Έλληνες, την Όμορφη, Καθαρή και Δημιουργική πλευρά της χώρας μας.

Όραμα: 
H διάδοση του εθελοντισμού με την καθιέρωση της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας ‘’Let’s do it World”, πανελλαδικά, με μεγάλη συμμετοχή νεολαίας που μέσα από τη συνεργασία, την αυτο-οργάνωση και τις δράσεις, θα υιοθετήσει και θα διαδώσει το μήνυμα της ανιδιοτέλειας, της αλληλοστήριξης και της προστασίας του περιβάλλοντος. 
Στόχοι: 
• Ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανεξέλεκτης απόρριψης απορριμάτων, της ανάγκης για πρόοδο και ποιότητα ζωής και του αισθήματος της ευθύνης του καθενός ως μέλος της κοινωνίας 
• Διάδοση του Εθελοντισμού στην Ελλάδα και μετάδοση του μηνύματος της χαράς της συμμετοχής σε δράσεις που ενώνουν και υπηρετούν το κοινό καλό και την πρόοδο 
• Δημιουργία δικτύου ενεργών πολιτών για τη διαρκή ανταλλαγή απόψεων και ιδεών 
• Κτίσιμο συνεργασιών με περιβαλλοντικές Οργανώσεις, με την Εκπαιδευτική Κοινότητα και με φορείς που έχουν κοινό όραμα 
• Συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως προς την οργανωμένη συμμετοχή στη δράση “Let’s do it Greece 2013” με τη συμβολή οργανώσεων και εθελοντών του κάθε Δήμου 
• Ενεργός συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, πρωτοβουλίες και δράσεις σχετικές με τον εθελοντισμό και την προστασία του περιβάλλοντος 
• Εκπόνηση δράσεων και προγραμμάτων διατήρησης του ενδιαφέροντος με δράσεις που θα πλαισιώνουν την κεντρική δράση του ‘’Let’s do it Greece” 
• Εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος υιοθεσιών τοποθεσιών συνεχούς προστασίας από εθελοντικές οργανώσεις, σχολεία και λοιπούς φορείς 
• Προώθηση του μηνύματος της ορθής διαχείρισης των αποβλήτων (μειώνω-επαναχρησιμοποιώ-ανακυκλώνω) με ταυτόχρονη ανάδειξη των εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης 
• Ανάπτυξη πρωτοβουλίας για προώθηση του μηνύματος “Δεν Πετάω” 

Add Comment