Εκδήλωση για τις κατοχικές αποζημιώσεις στη Λάρισα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

ολοκαυτωμα-δομενικο-321x214

Eκδήλωση του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας για τις Αποζημιώσεις και την Αποπληρωμή του Δανείου από τις δυνάμεις κατοχής στην Ελλάδα.
Ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα <<ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ , ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ - ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ >>
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο πνευματικό κέντρο Λάρισας την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 στις 7.30
Ομιλητές θα είναι :
Αριστομένης Συγγελάκης οδοντίατρος πολιτικός επιστήμονας, ΜSc μέλος της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα .
Σαράντος Θεοδωρόπουλος δικηγόρος , ιστορικός ερευνητής , μέλος του προεδρείου της Πανελλήνιας Ενωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
Παρεμβαίνουν :
Mάρκος Χαρίτος , σκηνοθέτης , σύμβουλος τεκμηρίωσης και επικοινωνίας της Ενωσης θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου .
Δημήτρης Κούρτης , δικηγόρος MSc Διεθνούς Δικαίου .
Στάθης Ψωμιάδης ,μαθηματικός , εκπρόσωπος θυμάτων Ολοκαυτώματος Δομένικου από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής , καθώς και μαρτυρίες κατοίκων των χωριών Τσαριτσάνης και Δοξαρά κ.α. που υπέστησαν βαρβαρότητες και ομαδικές εκτελέσεις .
Η ανάδειξη της θυσίας της Ελλάδας κατά την περίοδο της τριπλής κατοχής και η διεκδίκηση των δίκαιων και απαράγραπτων αξιώσεων μας από την Γερμανία επανέρχονται ορμητικά στο προσκήνιο ,διαψεύδοντας όσους έσπευσαν να θεωρήσουν το ζήτημα =λήξαν= .Η συγνώμη του Προέδρου της Γερμανίας κ.Γκάουκ , 70 χρόνια μετά την κατοχή , δεν σηματοδοτεί το τέλος των προσπαθειών μας , αλλά αντίθετα αποτελεί το έναυσμα για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Ενός αγώνα Εθνικού και Διεθνιστικού για την απόδοση της Δικαιοσύνης.
Η έμπρακτη δικαίωση της θυσίας του Ελληνικού Λαού , που συντέλεσε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας από τον ναζιστικό ζυγό αποτελεί προυπόθεση για να κλείσει οριστικά η Μαύρη Βίβλος της κατοχής και οι δύο χώρες και οι δύο Λαοί να προχωρήσουν μαζί σε μια νέα , δημιουργική περίοδο ειλικρινούς φιλίας αμοιβαίου σεβασμού και εποικοδομιτικής φιλίας .

Add Comment