«Έφυγε» ο ιατρός Δημοσθένης Συμεωνίδης

ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ Κ.Υ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Του Γιάννη Μουκίδη

«Έφυγε» απρόσμενα από την ζωή ο Ελασσονίτης ιατρός Δημοσθένης Συμεωνίδης, σε ηλικία 64 ετών, ύστερα από ολιγοήμερη μάχη στην Αθήνα και στη Λάρισα.
Ο άτυχος Δημοσθένης Συμεωνίδης, το απόγευμα της προπερασμένης Πέμπτης 7 Ιουλίου, και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στην Ελασσόνα, χτυπήθηκε από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, και υπέστη ρήξη ανευρύσματος. Αμέσως, μεταφέρθηκε εσπευσμένα, αρχικά στην Λάρισα, και στη συνέχεια στην Αθήνα(στο νοσοκομείο «Υγεία»), όπου νοσηλεύθηκε για κάποιες ημέρες. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου η κατάσταση του έδειχνε μη αναστρέψιμη, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών, τελικά προχθές το μεσημέρι υπέκυψε.
Η είδηση του θανάτου του ιδιαίτερα γνωστού και αγαπητού γιατρού, προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση και θλίψη στην τοπική κοινωνία. «Πολύ καλό παιδί, καλός γιατρός και καλός φίλος», έλεγαν όλοι μόλις έμαθαν το άσχημο «μαντάτο», που ήδη γνώριζαν την δύσκολη περιπέτεια της υγείας του και την κρίσιμη μάχη που έδινε αυτές τις ημέρες.
Ο εκλιπών ήταν εξαιρετικός επιστήμονας, ειδικός παθολόγος για πολλά χρόνια στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, συμπαραστάτης προς τον συνάνθρωπο και τον αναξιοπαθούντα, πάντα δίπλα στον άνθρωπο,  άτομο χαμηλών τόνων, σεμνός, φίλος της καλής παρέας, με ευαισθησίες, ήρεμος, χαμογελαστός, φίλος του πολιτισμού και του αθλητισμού
Παλαιότερα, είχε ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό στον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, αλλά και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον Δήμο Ελασσόνας(επί δημαρχίας Λάζαρου Μεταξιώτη). Ακόμη ήταν μέλος σε διάφορους συλλόγους.
Σωστός οικογενειάρχης, ο Δημοσθένης Συμεωνίδης αφήνει πίσω την σύζυγο του Φανή Καλογιάννη – Συμεωνίδη, εκπαιδευτικό, και 2 κόρες 22 και 21 χρονών, την Ευθυμία και την Βασιλική, φοιτήτριες.
Προχθές, Τρίτη, στις 11 το πρωί, μέσα σε ατμόσφαιρα οδύνης και συγκίνησης, στον ιερό ναό του Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας, η οικογένεια του, συγγενείς, φίλοι,  ο ιατρικός κόσμος του νομού Λάρισας και πολύς κόσμος είπαν το τελευταίο «αντίο» στον γιατρό του Κ.Υ. Ελασσόνας Δημοσθένη Συμεωνίδη. Ακολούθησε η ταφή του στο κοιμητήριο Στεφανοβούνου – Γαλανόβρυσης Ελασσόνας.

Add Comment