Ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου στην Τσαριτσάνη

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον τα ταξίδια στον κόσμο των παραμυθιών, των λογοτεχνικών βιβλίων, των δραστηριοτήτων και της γνώσης στη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης.
Κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί ο χώρος του Δημοτικού σχολείου πλημμυρίζει με χαρούμενα πρόσωπα παιδιών, τα οποία ανυπόμονα περιμένουν να απολαύσουν την ώρα της δημιουργικής απασχόλησης. Κάθε φορά ο αριθμός των παιδιών αυξάνεται με αποτέλεσμα να έχουν ήδη δημιουργηθεί δύο τμήματα. Στο πρώτο έχουν ενταχθεί τα παιδιά του νηπιαγωγείου και των δύο πρώτων τάξεων του Δημοτικού και στο δεύτερο τμήμα τα παιδιά των υπολοίπων τάξεων του σχολείου.
Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί ( ο αριθμός των οποίων έχει επίσης αυξηθεί ) προσέρχονται με προθυμία, με διάθεση και ιδέες τις οποίες υλοποιούν στο μέτρο και το βαθμό που οι συνθήκες το επιτρέπουν. Κατά τη διάρκεια της απασχόλησης των παιδιών, προσφέρουν ό, τι καλύτερο και προσπαθούν για τη δημιουργία θετικού και ευχάριστου κλίματος στο χώρο, ώστε τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι η γνώση μπορεί να γίνει κτήμα καθενός εύκολα, αρκεί να υπάρχει διάθεση και όρεξη.
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και οι εθελοντές εκπαιδευτικοί θέλουν να προσκαλέσουν και άλλα παιδιά σ’αυτό το υπέροχο ταξίδι στα μονοπάτια της γνώσης και της ευχάριστης και δημιουργικής απασχόλησης.
Τέλος να υπενθυμίσουμε σε όλα τα παιδιά ότι, λόγω της γιορτής της Αποκριάς, το ταξίδι αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/2/2014 στις 10 : 30 αντί της καθιερωμένης Κυριακής.

[wpg_thumb]

Add Comment