Μάγεψε το αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΛΕΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ

Μαγεμένοι έφυγαν οι εκατοντάδες τυχεροί που κατέκλυσαν ,από πολύ νωρίς, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 το Θέατρο της Π. Ηλεκτρικής , στην εκδήλωση τιμής με την οποία ο Βόλος τίμησε τον σπουδαίο Αλέκο Σακελλάριο ,100 χρόνια από τη γέννησή του ,με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ,το θέατρο κατακλύστηκε από πολύ νωρίς ,με εκατοντάδες λάτρεις του Αλ. Σακελλάριου ,από το Βόλο ,αλλά και την ευρύτερη περιοχή,δημιουργώντας το αδιαχώρητο στο θέατρο ,το οποίο αποδείχτηκε πολύ μικρό για να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη και ποιοτική εκδήλωση ,με έντονη απαίτηση να επαναληφθεί ,αφού εκατοντάδες είναι αυτοί ,που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν έγκαιρα το “μαγικό” εισιτήριο.
Ανακοινώθηκε ότι η εκδήλωση για τον Αλέκο Σακελλάριο θα επαναληφθεί σε Ανοιχτό Θέατρο του Βόλου, τον ερχόμενο Ιούνιο (25/6/2014) , λόγω της τεράστιας ζήτησης από όλους .
Η εκδήλωση αυτή που ήταν μια πλούσια μουσική παράσταση ,με τη συμμετοχή 80 και πλέον συντελεστών ,με τίτλο “Λες και ήταν Χθες…”,συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,υπό την Αιγίδα του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και έκλεψε τις καρδιές όλων για την άρτια διοργάνωση , τις δυνατές συγκινήσεις , την ποιότητα και την αισθητική της ,που επιμελήθηκε προσωπικά ο κ. Κ.Σκριάπας .
Περιελάμβανε μια πανδαισία από τα καλύτερα τραγούδια του Αλ. Σακελλάριου με σπουδαίες φωνές ,χορογραφίες, εικόνες ,κείμενα ,συγκίνηση ,νοσταλγία και σολίστες ,σε ένα μαγικό ταξίδι στις καλλίτερες στιγμές και τους αξέχαστους ηθοποιούς-σύμβολα του Ελληνικού Κινηματογράφου,που μας συντρόφευσαν επί δεκαετίες, με τη συμμετοχή των εξαιρετικών μουσικών-σολίστ και της Παιδικής Χορωδίας της Μουσικής Σχολής Ελασσόνας Δημ. Τσιαβέ (Καλλιτεχνική Διεύθυνση Δ.Τσιαβές και Ευαλ. Ντούλα) και πολλών Χορευτών της Σχολής Chorus Line Βόλου (Χορογραφίες Β. Τηλιοπούλου) ,που απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα .
Για τη ζωή και το έργο του Αλ. Σακελλάριου αλλά και για τη μεγάλη του προσφορά στο θέατρο και στα Ελληνικά Γράμματα, μίλησε ο θεατρικός Συγγραφέας κ. Κώστας Παπαπέτρος , ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, ενώ παρουσιάστηκαν σε σχετικό Βίντεο όμορφα στιγμιότυπα από τη ζωή του αξέχαστου θεατράνθρωπου .

Ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Βόλου ,αλλά και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Δημοστικός Σύμβουλος κ. Τσάμης Ευθ. ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την εντυπωσιακή εκδήλωση και ανέδειξε τον σπουδαίο ρόλο που επιτελεί το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, η μεγάλη Ομοσπονδία των Ελασσονιτών και ο υπερδαστήριος Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,με τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες του για συνέργειες μεταξύ των Φορέων ,τονίζοντας ότι είναι η τέταρτη φορά που συνεργάζονται οι δύο Φορείς .
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών αλλά και του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” κ. Κ. Σκριάπας τόνισε ότι οι προσπάθειες του Δικτύου για προσφορά στον σύγχρονο Ελληνικό Πολιτισμό θα συνεχιστούν ,σε μια εποχή δύσκολη και τόνισε τη μεγάλη προσφορά των Συλλόγων ,τους οποίους οφείλει και πρέπει η Πολιτεία να στηρίζει .Επίσης κατέδειξε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η συνέργεια της Κοινωνίας των Πολιτών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί ο πολυβραβευμένος Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας , που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια από την ίδρυσή του στο Βόλο ,με εξαιρετικές εκδηλώσεις ,που αναδεικνύουν τον Ελληνικό Πολιτισμό και συμβάλλουν στην πρόοδο της Κοινωνίας .
Τέλος ,ανακοίνωσε ότι το Δίκτυο ,μαζί με τους Συλλόγους του, ετοιμάζει το επόμενο μεγάλο αφιέρωμα ,που θα είναι για τον αξέχαστο Μάνο Λοϊζο (Λάρισα 8/4 , Βόλο 9/4/2014 και Ελασσόνα).

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
Επίσης ,ανακοίνωσε ,ότι ,ήδη ,άρχισε η προπώληση των Καρτών για τη μεγάλη εκδήλωση-θεσμό της πόλης του Βόλου “Δεν πάω σπίτι μου …απόψε.!” ,που θα γίνει την Τσικνοπέμπτη στις 20/2/2014 ,στο Κέντρο “ΦΙΛΙΑ ΓΗ” -(Δρόμος Άλλης Μεριάς ) με μεγάλο αφιέρωμα στο Ν.Γούναρη,Γ.Μητσάκη και Σώτο Παναγόπουλο .. Η Τιμή κάρτας παραμένει στα 15 € και περιλαμβάνει πλήρες μενού, αναψυκτικά και εκλεκτό κρασί ( Προπώληση Καρτών “ΒΙΒΙΛΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ” -Δημητριάδος 223–ΒΟΛΟΣ -Τηλεφ. 24210-76210 και στον Σύλλογο Ελασσονιτών -Τηλεφ. 6974-881944).

Add Comment