Φοβερό το τροχαίο στην Ε.Ο. Ελασσόνας – Κοζάνης

ΦΩΤΟ - ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΧΑΝΙ 1 [23]

ΘΥΜΑ 50ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

Ήταν ακόμη ένα φοβερό και περίεργο τροχαίο δυστύχημα, αυτό που συνέβη, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην Εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας, που στοίχισε την ζωή σε 50χρονο οδηγό νταλίκας(έγραψε σχετικά η «Ε» το Σάββατο).
Το τροχαίο έγινε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, στο 20ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ελασσόνας – Κοζάνης, στην περιοχή «Χάνι Χατζηγώγου», στο ύψος του κτιρίου του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Σαρανταπόρου.
Φορτηγό – νταλίκα που μετέφερε μεγάλη ποσότητα σταριού και κατευθυνόταν από Κοζάνη προς Λάρισα, άγνωστο πως, ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του ο οδηγός του φορτηγού Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, 50 χρονών, κάτοικος Βαθύλακκου Κοζάνης.
Εντυπωσιακές και ασυνήθιστα άσχημες οι εικόνες που αντίκρισαν στον τόπο της τραγωδίας λίγο μετά το δυστύχημα οι άνδρες της Πυροσβεστικής και του Α.Τ. Ελασσόνας, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών(Κλιμάκιο Ελασσόνας) Περιφέρειας Θεσσαλίας, το ΕΚΑΒ και οι διερχόμενοι οδηγοί. Στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με δέκα άνδρες, ενώ τις προσπάθειες του απεγκλωβισμού συντόνιζε ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ επιπυραγός κ. Ζήσης Μπρούζας. Να σημειωθεί ότι για τον απεγκλωβισμό του άτυχου 50χρονου επιστρατεύτηκε γερανοφόρο όχημα της ΕΜΑΚ που έσπευσε στο τόπο της τραγωδίας.
Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου διακόπηκε για αρκετή ώρα, καθώς αρκετό από το φορτίο – σιτάρι του πεσμένου φορτηγού χύθηκε και απλώθηκε στο οδόστρωμα, ενώ ο οδηγός είχε διαμελιστεί, αφού είχε καταπλακωθεί από το τεράστιο όχημα που οδηγούσε.
Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, έσκασε το λάστιχο του φορτηγού, ο οδηγός εκτινάχθηκε από αυτό…και στη συνέχεια καταπλακώθηκε, βρίσκοντας τραγικό θάνατο! Πάντως, δεν αποκλείεται και το να συνέβη κάτι ξαφνικό στον 50χρονο, πάνω στο τιμόνι, να έχασε τον έλεγχο του φορτηγού, που στην πορεία ανατράπηκε.
Και όλα αυτά, σε ένα κακό και στενό δρόμο που ονομάζεται «Εθνική Οδός Λάρισας – Κοζάνης» και …κάθε άλλο παρά Εθνική Οδό θυμίζει, παρά τα συχνά «λίφτινγκ» και τις φιλότιμες προσπάθειες των υπηρεσιών.
Ο άτυχος οδηγός που ήταν οικογενειάρχης και πατέρας ενός 10χρονου παιδιού, έμελλε να «φύγει» με αυτό τον τραγικό συμβάν…λίγες ώρες πριν την ονομαστική του γιορτή!
Προανάκριση για τα αίτια του ασυνήθιστου δυστυχήματος, διενεργεί το Α.Τ. Ελασσόνας.

Add Comment