Επικράτησε ο Δημήτρης Αλέξης στην Ενωτική Πρωτοβουλία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

Ο 55χρονος οικοδόμος κ. Δημήτρης Αλέξης επικράτησε στις εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής του συνδυασμού – υποψηφίου δημάρχου Ελασσόνας στις διαδικασίες της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Ελασσόνας», που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο «Φαντασία» της Ελασσόνας.
Στην Κίνηση, προσήλθαν και εγγράφηκαν 83 άτομα, που κλήθηκαν ονομαστικά στην κάλπη, προκειμένου να επιλέξουν ανάμεσα στον οικοδόμο κ. Δημ. Αλέξη και στον Δρ. Κοινωνιολογίας κ. Κώστα Σαχινίδη. Είχε προηγηθεί συζήτηση και διαδικασία, που προήδρευαν και συντόνιζαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ.κ. Ανδρέας Διβράμης, Θεόδωρος Βουλγαρούλης, Θεόδωρος Καζάκης, οι οποίοι έκαναν λόγο για Ψηφοδέλτιο μάχης και συμμετοχής για τοπική αυτοδιοίκηση κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές, με βασικούς άξονες την Ανάπτυξη, την Αλληλεγγύη και την Διαφάνεια.
Έγινε αναφορά στα βιογραφικά των δύο υποψηφίων, που με την σειρά τους απευθύνθηκαν στους «εκλέκτορες» ζητώντας την στήριξη τους.
Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία της ψηφοφορίας, προκλήθηκε ένταση, λεκτικές αντιπαραθέσεις και έκδηλος προβληματισμός όταν οι κ.κ. Θεόδωρος Τζιώλας και Γιάννης Καριπίδης υπενθύμισαν σε τοποθέτηση τους πως είναι παράδοση της Αριστεράς το λευκό να μετράει ως άποψη(«το λευκό είναι θέση»).
Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι: Δημήτρης Αλέξης 28 ψήφοι, Κώστας Σαχινίδης 24 ψήφοι, Λευκά 17, άκυρα 4 .
Πάντως, με εύλογο ενδιαφέρον αναμένεται και η επίσημη θέση – στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πολλά από τα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πολιτών είναι μέλη – φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ…και όχι μόνο.

[wpg_thumb]

Add Comment