Γλέντησαν και φέτος στην Αετοράχη

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν στην Αετοράχη Ελασσόνας οι πανηγυρικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου με την ευκαιρία της γιορτής των Αγίων Αναργύρων.
Την παραμονή της γιορτής έγινε ο καθιερωμένος πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αετοράχης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Βασιλείου και παρουσία πολλών πιστών από όλη την επαρχία.


Το βράδυ της Πέμπτης 30ης Ιουνίου, πλήθος κόσμου, με σύμμαχο τον καλό καιρό, συμμετείχε στις εορταστικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα άνοιξε το χορευτικό συγκρότημα του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου, που παρουσίασε δημοτικούς χορούς. Ακολούθως, το χορευτικό συγκρότημα του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Νέου Προδρόμου παρουσίασε ποντιακούς χορούς. Τα μέλη των συγκροτημάτων χόρεψαν με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα του κοινού. Ακολούθησε τιμητική αναφορά με την προβολή βίντεο στον λυράρη του χωριού Νίκο Δημητριάδη, ο οποίος πρόσφατα ηχογράφησε το πρώτο του cd υπό την επιμέλεια του Συλλόγου. Η βραδιά έκλεισε με δημοτικό και ποντιακό γλέντι. Έπαιξαν οι μουσικοί: Βαγγέλης Πέγιος κλαρίνο, Πόλυς Εφραιμίδης λύρα, Νίκος Δημητριάδης λύρα, Κλεάνθης Σιαμλίδης νταούλι. Τραγούδησαν ο Βασίλης Τοπαλίδης και ο Βαγγέλης Αρσένης.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 1ης Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής των Αγίων Αναργύρων. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το χορευτικό συγκρότημα του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας, το οποίο παρουσίασε σαρακατσάνικους χορούς του γάμου. Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο από το οδοιπορικό του Συλλόγου στον Πόντο τον περασμένο Ιούλιο και ακόλουθησε σύντομος χαιρετισμός από τον παριστάμενο Μουράτ Σαριχάν, τουρκικής καταγωγής φίλο του Συλλόγου που φιλοξένησε εγκαρδίως την αποστολή του Συλλόγου κατά την επίσκεψή της στο χωριό Μερή του Πόντου. Κατόπιν, το επανασυσταθέν χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετοράχης παρουσίασε ποντιακούς χορούς. Η βραδιά συνεχίστηκε με λαϊκό γλέντι. Έπαιξε ποντιακή λύρα και τραγούδησε ο Στάθης Πορφυρίδης, ενώ στο νταούλι ήταν ο Νίκος Χατζηδαυιτίδης. Επίσης, στη λύρα, στο τραγούδι και στο αγγείο ήταν ο Μάκης Μαρμαρίδης. Στο δημοτικό πρόγραμμα, κλαρίνο και γκάιντα έπαιξε ο Γιώργος Δεληγιάννης και τραγούδησε η Μαρία Δεληγιάννη.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργιος Πασχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας κ. Χαρίλαος Τσουβελακίδης, μέλη συμβουλίων τοπικών κοινοτήτων, αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων της επαρχίας, καθώς και μέλη της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, που πραγματοποίησαν εκδρομή από την Αθήνα για να παρεβρεθούν στις εκδηλώσεις.
Κατά τη διάρκεια των δύο εκδηλώσεων, φιλοξενήθηκε εντός του Πολιτιστικού Κέντρου έκθεση γλυπτών έργων του ηθοποιού Γιώργου Αν. Συμεωνίδη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις. Ιδιαίτερα ευχαριστεί την Αντιπεριφέρεια Λάρισας για την οικονομική της βοήθεια και το Δήμο Ελασσόνας για την παραχώρηση των τραπεζοκαθισμάτων και της σκηνής. Τέλος, ευχαριστεί τους χορηγούς για την ευγενική προσφορά τους, καθώς και όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα τη νεολαία του χωριού που πρωτοστάτησε στην πραγματοποίησή τους.
Φιλικά,
Το Δ.Σ.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Χορηγοί: Κρεοπωλείο ο Τάσος, Λογιστικά – Σαχινίδης, SKF, Ηλεκτρικά Είδη – Νικόλαος Χαρχαρίδης, Συμεωνίδης Ε.Π.Ε., Ήχος – Φως Βαλιώτης, Φαρμακείο Ανέστη Καραγιαννίδη, Οβελιστήριο Το Παραδοσιακόν, Γυράδικο, Αφοί Χαλκίδη εταιρεία τροφίμων, Τάσις ενδύματα, Μαλτέζος υδραυλικά.

Add Comment