Ενθουσίασε το αφιέρωμα στο Σακελλάριο στη Λάρισα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Διηύθυναν οι Δ. Τσιαβές και Ευλ. Ντούλα

Κατενθουσιασμένοι έμειναν οι εκατοντάδες τυχεροί που κατέκλυσαν τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στην εκδήλωση τιμής με την οποία η Λάρισα τίμησε τον σπουδαίο Αλέκο Σακελλάριο ,100 χρόνια από τη γέννησή του ,με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο .

Η εκδήλωση αυτή που ήταν μια πλούσια μουσική παράσταση ,με τη συμμετοχή 80 και πλέον συντελεστών ,με τίτλο “Λες και ήταν Χθες…”,συνδιοργανώθηκε από το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”,το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας , τον Σύλλογο Καρυωτών Λάρισας και Περιχώρων “ΖΕΥΣ” και τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και έκλεψε τις καρδιές όλων για την άρτια διοργάνωση , τις δυνατές συγκινήσεις , την ποιότητα και την αισθητική της .

Περιελάμβανε μια πανδαισία από τα καλύτερα τραγούδια του Αλ. Σακελλάριου με σπουδαίες φωνές ,χορογραφίες, εικόνες ,κείμενα ,συγκίνηση ,νοσταλγία και σολίστες ,σε ένα μαγικό ταξίδι στις καλλίτερες στιγμές και τους αξέχαστους ηθοποιούς-σύμβολα του Ελληνικού Κινηματογράφου,που μας συντρόφευσαν επί δεκαετίες, με τη συμμετοχή των εξαιρετικών μουσικών-σολίστ και της Παιδικής Χορωδίας της Μουσικής Σχολής Ελασσόνας Δημ. Τσιαβέ (Καλλιτεχνική Διεύθυνση Δ.Τσιαβές και Ευαλ. Ντούλα) ,πολλών Χορευτών της Σχολής Chorus Line Βόλου (Χορογραφίες Β. Τηλιοπούλου) .
Για τη ζωή και το έργο του Αλ. Σακελλάριου αλλά και για τη μεγάλη του προσφορά στο θέατρο και στα Ελληνικά Γράμματα, μίλησε ο θεατρικός Συγγραφέας κ. Κώστας Παπαπέτρος , ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, ενώ παρουσιάστηκαν σε σχετικό Βίντεο όμορφα στιγμιότυπα από τη ζωή του αξέχαστου θεατράνθρωπου .

Ο Πρόεδρος του ΔΩΛ κ. Κ.Γιαννούλας στον χαιρετισμό του τόνισε πόσο σημαντική είναι η προσφορά των Συλλόγων στον τομέα του Πολιτισμού ,τους οποίους πάντα το ΔΩΛ στηρίζει και αγκαλιάζει και ανέδειξε τον σπουδαίο ρόλο που επιτελεί το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, η μεγάλη Ομοσπονδία των Ελασσονιτών ,με τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες του για συνέργειες μεταξύ των Φορέων ,τονίζοντας ότι είναι η τρίτη φορά που συνεργάζονται οι δύο Φορείς .
Ο Πρόεδρος του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” κ. Κ. Σκριάπας τόνισε ότι οι προσπάθειες του Δικτύου για προσφορά στον σύγχρονο Ελληνικό Πολιτισμό θα συνεχιστούν ,σε μια εποχή δύσκολη και τόνισε τη μεγάλη προσφορά των Συλλόγων ,τους οποίους οφείλει και πρέπει η Πολιτεία να στηρίζει .Επίσης κατέδειξε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η συνέργεια της Κοινωνίας των Πολιτών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανέδειξε τη συνεργασία του Δικτύου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ,που είχε ως αποτέλεσμα τη συνδιοργάνωση μεγάλων γεγονότων που ανέδειξαν τη Θεσσαλία στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (εκδηλώσεις Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη (ΟΛΘ και Βελλίδειο), στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, 1ο και 2ο Ράλι Κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα,Εκθέσεις Ορειβατικού Τουρισμού στη Γερμανία, υπερ-μαραθώνιος Faethon Olympus Marathon ,Συνέδρια ,φεστιβάλ κ.ά.
Τέλος ,ανακοίνωσε ότι το Δίκτυο ,μαζί με τους Συλλόγους του, ετοιμάζει το μεγάλο αφιέρωμα ,που θα είναι για τον αξέχαστο Μάνο Λοϊζο.
Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Καρυωτών Λάρισας και Περιχώρων “ΖΕΥΣ” κ. Μ. Λαπούση ,αναφέρθηκε στην μεγάλη πορεία του Συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα της Λάρισας και της Καρυάς Ολύμπου και ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές για τη μεγάλη βραδιά .
[wpg_thumb]
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός ,η Θεματική Αντιπ/ρχης κ. Μ. Μαμάρα ,πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης,του ΔΩΛ , η κ. Δανάη Δημητρακοπούλου -ιδιοκτήτρια της εφημερίδας “Ελευθερία”, εκπρόσωποι Συλλόγων,βουλευτών ,μουσικοί ,γονείς και εκατοντάδες Λαρισαίοι ,φανατικοί της ποιότητας και της αισθητικής του Αλ. Σακελλάριου ,δημιουργώντας το αδιαχώρητο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας .
Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν από το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” στους Κ. Παπαπέτρο ,Δ.Τσιαβέ, Ευλ. Ντούλα ,Β.Τηλιοπούλου(χορογράφος) και στον ιστορικό Σύλλογο Καρυωτών Λάρισας ,για το σπουδαίο έργο που επιτελεί επί δεκαετίες .
Η συναυλία αυτή θα παρουσιαστεί και στο Βόλο (Θέατρο Π. Ηλεκτρικής) την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 ,με συμβολική τιμή εισόδου 5 ευρώ,.

Add Comment