Ταξιδεύοντας με ένα βιβλίο στην Τσαριτσάνη

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ… ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ
DSC_0036 [4]

Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη,
δώσε κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν’αρχινήσει.

Έτσι ξεκίνησε, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, το ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών και των βιβλίων, στο χώρο της δανειστικής βιβλιοθήκης του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης. Η συγκεκριμένη προσπάθεια αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων.
Ο σύλλογος σε συνεργασία με εθελοντές εκπαιδευτικούς καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να βοηθήσει και να εμπλέξει τα παιδιά σε διαδικασίες μάθησης διαφορετικές από αυτές που το σχολείο προσφέρει , καθώς ο χρόνος στο πλαίσιο των καθημερινών μαθημάτων είναι περιορισμένος και πολλές φορές δεν επιτρέπει οι εκπαιδευτικοί ( αν και υπάρχει από μέρους τους διάθεση και όρεξη ) να ασχοληθούν με δραστηριότητες εκτός του αναλυτικού προγράμματός του Υπουργείου Παιδείας.
Στο ταξίδι αυτό η συμμετοχή των παιδιών ήταν σημαντική και απαραίτητη. Για περίπου 2 συνεχόμενες ώρες τα παιδιά έδειξαν το ενδιαφέρον και τη διάθεση τους για μάθηση. Άκουσαν με προσοχή τα παραμύθια που οι εθελοντές εκπαιδευτικοί με όρεξη τους διάβασαν, συμμετείχαν στις δραστηριότητες που τους πρότειναν, ενώ πολλές φορές και τα ίδια τα παιδιά με τις ερωτήσεις και τις απορίες τους διαμόρφωναν δραστηριότητες και συζητήσεις. Τα παιδιά χάρηκαν ιδιαίτερα το ταξίδι αυτό, απόλαυσαν τα παραμύθια, τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τις γνώσεις που αποκόμισαν από την όλη προσπάθεια, η οποία μόλις άρχισε και όλοι όσοι εμπλέκονται έχουν τη διάθεση και την όρεξη να την συνεχίσουν.
Γι’ αυτό και καλούμε όλα τα παιδιά του σχολείου να έρθουν μαζί μας σε καινούργια και συναρπαστικά ταξίδια που κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί θα πραγματοποιούμε όλοι μαζί με οδηγούς τους εθελοντές εκπαιδευτικούς, πλήρωμα τα πρόθυμα παιδιά και βοηθούς και συμπαραστάτες τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και όποιον άλλο θέλει να ταξιδέψει μαζί μας.

Με εκτίμηση
ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού
Σχολείου Τσαριτσάνης

Add Comment