Η Λάρισα τιμά τον Αλέκο Σακελλάριο

αφιέρωμα αλέκος σακελλάριος (1) [1]

«Λες και ήταν χθες…”
Διευθύνουν οι Δημ. Τσιαβές και Ευλ. Ντούλα

Μια μαγική βραδιά περιμένει τους τυχερούς που θα βρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στην εκδήλωση τιμής με την οποία η Λάρισα ,με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ,θα τιμήσει τον σπουδαίο Αλέκο Σακελλάριο ,100 χρόνια από τη γέννησή του.
Η εκδήλωση ,που είναι μια πλούσια μουσική παράσταση και συμμετέχουν 80 και πλέον συντελεστές ,με τίτλο “Λες και ήταν Χθες…”, συνδιοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας , την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ. ,απευθύνεται σε όλο το μουσικόφιλο κοινό του Ν.Λάρισας και περιλαμβάνει μια πανδαισία από τα καλύτερα τραγούδια του Αλ. Σακελλάριου με σπουδαίες φωνές ,χορογραφίες, εικόνες ,κείμενα ,θεατρικά δρώμενα,συγκίνηση ,νοσταλγία και σολίστες ,σε ένα μαγικό ταξίδι στις καλλίτερες στιγμές και τους αξέχαστους ηθοποιούς-σύμβολα του Ελληνικού Κινηματογράφου,που μας συντρόφευσαν επί δεκαετίες, με τη συμμετοχή των εξαιρετικών μουσικών-σολίστ της Μουσικής Σχολής Ελασσόνας Δημ. Τσιαβέ (Διευθύνει ο Δημ. Τσιαβές) και την Παιδική Χορωδία της ίδιας Σχολής (διευθύνει η Ευλ. Ντούλα) ,Χορευτών και ηθοποιών.
Με τη δράση αυτή θα ενισχυθούν ευπαθείς ομάδες με φάρμακα και τρόφιμα.

Την εκδήλωση ,που τελεί υπό την Αιγίδα του ΔΩΛ και του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,διοργανώνουν οι Σύλλογοι Καρυωτών Λάρισας και Περιχώρων “ΖΕΥΣ” και Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,για να τιμηθεί ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας , σκηνοθέτης και στιχουργός Αλέκος Σακελλάριος ,100 χρόνια από τη γέννησή του ,για τη μεγάλη του προσφορά στον Ελληνικό Κινηματογράφο ,το Θέατρο και τη μουσική ,αφού έχει συγγράψει εκατοντάδες θεατρικά και κινηματογραφικά έργα ,όπως επίσης και χιλιάδες στίχους των καλύτερων Ελληνικών τραγουδιών, που συντρόφεψαν όλους μας επί δεκαετίες .

Για τη ζωή και το έργο του Αλ. Σακελλάριου αλλά και για τη μεγάλη του προσφορά στο θέατρο και στα Ελληνικά Γράμματα, θα μιλήσει ο θεατρικός Συγγραφέας κ. Κώστας Παπαπέτρος , ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων,ενώ θα παρουσιαστούν σε σχετικό Βίντεο όμορφα στιγμιότυπα από τη ζωή του αξέχαστου θεατράνθρωπου .

Συντελεστές
Τίτλος : “Λες και ήταν Χθες…!”
Συντονισμός -Επιμέλεια Εκδήλωσης : Κ. Σκριάπας -Μάχη Φουνταρλή.
Κείμενα : Κώστας Παπαπέτρος -Θεατρικός Συγγραφέας -Εκπρ.Ένωσης Θεατρικών
Συγγραφέων Ελλάδος
Τραγούδι-Σολίστ : Δημ. Τσιαβές , Ευλ. Ντούλα
Ορχήστρα : Μουσική Σχολή Ελασσόνας Δημ. Τσιαβέ (Διεύθυνση: Δημ. Τσιαβές)
Πιάνο:Π.Μπαλανίκας, Μπουζούκι :Βαγγ. Τσιαπλές-Γιάννης Γκόγκος
,Κιθάρα:Αντ. Νάτσιος, Μπάσο: Χρ.Γελαδάρης,Ακκορντεόν: Κ. Αντωνίου,
,Πνευστά :Δημ. Τσιαβές,Κρουστά: Γ. Κατσάρας
Χορωδία :50μελής Παιδική Χορωδία Μουσικής Σχολής Ελασσόνας Δημ. Τσιαβέ
(Διεύθυνση: Ευλ. Ντούλα)
Χορογραφίες : Βάσω Τηλιοπούλου (CHORUS LINE) ,
Xορευτές : Σχολή Χορού CHORUS LINE Βόλου
Θεατρικά : Μέλη της Θεατρικής Ομάδας Δήμου Ελασσόνας (Μ.
Αθανασιάδου,Β.Τζήκας,Ι.Χριστοδούλου,Π.Παπαδόπουλος)
Βιντεοπροβολή : Γ. Τζήκας

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και οι Σύλλογοι-Μέλη του ,τιμούν με σπουδαίες και μοναδικές εκδηλώσεις ,υψηλής ποιότητας και αισθητικής , όλους αυτούς που συνέβαλαν στην διαμόρφωση του νεώτερου μουσικού μας πολιτισμού, όπως είναι ο σπουδαίος Αλέκος Σακελλάριος.

Τέλος ,το ερχόμενο Σάββατο στις 1 Φεβρουαρίου 2014 ,στην αίθουσα θεάτρου “Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη” στην Ελασσόνα, θα παρουσιαστεί η θεατρική εκδοχή της πασίγνωστης ταινίας του Αλ. Σακελλάριου “Ένα Βότσαλο στη λίμνη” από την εξαιρετική θεατρική ομάδα Βόλου “Σκηνοβάτες” και τη συμμετοχή-έκπληξη μουσικών της Μουσικής Σχολής Ελασσόνας Δημ. Τσιαβέ, με τα καλύτερα τραγούδια του Αλ. Σακελλάριου.Μια βραδιά απίστευτης τέχνης και ομορφιάς ,από σπουδαίους ηθοποιούς και μουσικούς ,που συμπράττουν σε μια πρωτότυπη μουσική παράσταση .

Add Comment