Έκλεψε καρδιές το αφιέρωμα στον Αλ. Σακελλάριο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
υπό την Αιγίδα του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”

Μια ονειρική βραδιά ,σπάνιας ομορφιάς ,έζησε το περασμένο Σάββατο ,18/1/2014 , η Ελασσόνα στην φαντασμαγορική εκδήλωση Τιμής ,προς τον αξέχαστο Αλέκο Σακελλάριο με τίτλο “100 Χρόνια Αλέκος Σακελλάριος -Λες και ήταν Χθες…!”,που διοργανώθηκε από το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,σε συνεργασία με την περίφημη Μουσική Σχολή Ελασσόνας Δημ. Τσιαβέ και τους Συλλόγους Γυναικών Τσαριτσάνης και Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα σε συνεργασία με το ΔΩΛ, την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και στο Βόλο στις 12 Φεβρουαρίου 2014 ,σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ -ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΛΟΥ .

Ήταν μια βραδιά που έκλεψε τις καρδιές όλων των τυχερών θεατών ,όσων κατέκλυσαν την αίθουσα του υπερσύγχρονου Θεάτρου “Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη” ,την οποία παρουσίασ η κ. Ελισσ. Μπουζούκη,αφού τα είχε όλα :θαυμάσια μουσική ,τραγούδι,παιδική χορωδία-έκπληξη , σολίστες, μοναδικά κείμενα ,χορευτές ,χορογραφίες ,ένα οδοιπορικό στις καλύτερες ταινίες του Αλ. Σακελλάριου ,συγκίνηση ,νοσταλγία, δάκρυ, χαμόγελα, υψηλή ποιότητα και αισθητική, .
Ο Πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” κ. Κων. Σκριάπας ,και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης κ. Μητσιμπώνα Μαίρη ,τόνισαν ,ότι “ως Κοινωνία Πολιτών οφείλουμε να τιμούμε όλους αυτούς που διαμόρφωσαν τον σύγχρονο Ελληνικό Πολιτισμό και γι’ αυτό τιμήθηκε με τον καλύτερο τρόπο ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας , σκηνοθέτης και στιχουργός Αλέκος Σακελλάριος ,100 χρόνια από τη γέννησή του ,για τη μεγάλη του προσφορά στον Ελληνικό Κινηματογράφο ,το Θέατρο και τη μουσική ,αφού έχει συγγράψει εκατοντάδες θεατρικά και κινηματογραφικά έργα ,όπως επίσης και χιλιάδες στίχους των καλύτερων Ελληνικών τραγουδιών, που συντρόφεψαν όλους μας επί δεκαετίες”.

Στην εκδήλωση αυτή η Κοινωνία των Πολιτών του Δήμου Ελασσόνας ,που εκπροσωπείται με τον καλύτερο τρόπο από το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, τίμησε και το άξιο τέκνο της ,τον Ελασσονίτη Θεατρικό Συγγραφέα κ. Κ. Παπαπέτρο ,για την μεγάλη του προσφορά στα Ελληνικά Γράμματα και το Ελληνικό Θέατρο, μέσα σε ένα κλίμα έντονης συγκίνησης .

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εξαιρετικοί μουσικοί από την Μουσική Σχολή Ελασσόνας Δημ. Τσιαβέ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ίδιου του κ. Δημ. Τσιαβέ (τραγούδι,σαξόφωνο,φλάουτο) ,η 40μελής Παιδική Χορωδία της Σχολής που ενθουσίασε με την ποιότητά της ,υπό την διεύθυνση της κ. Ευλ. Ντούλα (τραγούδι) , εξαίρετοι ηθοποιοί από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ελασσόνας (Μ. Αθανασιάδου,Β.Τζήκας,Ι.Χριστοδούλου,Π.Παπαδόπουλος) που ξάφνιασαν ευχάριστα με τα καλύτερα κείμενα του Αλ. Σακελλάριου (“θα κάθεσαι” και “Το τραμ το τελευταίο”), Χορευτές από την γνωστή σε όλη την Ελλάδα Σχολή Χορού CHORUS Line Βόλου ,με χορογράφο την κ. Βάσω Τηλιοπούλου και φυσικά ένα πανέμορφο ταξίδι στις καλύτερες στιγμές του καλού Ελληνικού Κινηματογράφου ,με ταινίες του Αλ. Σακελλάριου ,από τον κ. Γ.Τζήκα. που συγκίνησε όλους .
[wpg_thumb]
Το “Λες και ήταν Χθες..!” θα είναι μια ακόμα εκδήλωση αντάξια της ιστορίας και της μουσικής παιδείας της περιοχής Ελασσόνας, που μέσα από το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” αναδεικνύεται ,τα τελευταία χρόνια, στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Στο άμεσο μέλλον θα παρουσιαστεί ,επίσης, στην Ελασσόνα, η θεατρική εκδοχή της πασίγνωστης ταινίας του Αλ. Σακελλάριου “Ένα Βότσαλο στη λίμνη” από την εξαιρετική θεατρική ομάδα Βόλου “Σκηνοβάτες” και τη συμμετοχή-έκπληξη μουσικών της Μουσικής Σχολής Ελασσόνας Δημ. Τσιαβέ, με τα καλύτερα τραγούδια του Αλ. Σακελλάριου.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στη σειρά μεγάλων μουσικοθεατρικών εκδηλώσεων με τίτλο «Μέρες Πολιτισμού » που διοργανώνονται από τον Τομέα Πολιτισμού του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»- και τους Συλλόγους-Μέλη του και με αυτό τον τρόπο η Ελασσόνα και ο Θεσσαλικός Όλυμπος ,ταξιδεύουν ,μέσα από τους δρόμους της Μουσικής , σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο , με μουσικά γεγονότα υψηλού επιπέδου και αισθητικής ,εκφράζοντας τη σπουδαία μουσική παράδοση και παιδεία των κατοίκων του Δήμου Ελασσόνας .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ,ήδη,το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και οι Σύλλογοι-Μέλη του ,έχουν διοργανώσει μέχρι σήμερα σπουδαίες και μοναδικές εκδηλώσεις ,υψηλής ποιότητας και αισθητικής , που αφορούσαν τη Σοφία Βέμπο, το Μάνο Χατζιδάκι, τον Γ. Μουζάκη, το Νίκο Καββαδία, τον Στ. Καζαντζίδη, το Νίκο Γκάτσο, τον Ελληνικό Κινηματογράφο, την Οπερέτα ,το Μιούζικαλ και πολλά άλλα .
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ.Πασχόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γατσας Νικ. Ι.Νάνος,πολλοί αυτοδιοικητικοί και υποψήφιοι για τον Δήμο Ελασσόνας, εκπρόσωποι πολλών φορέων και Συλλόγων και εκατοντάδες πολίτες από την Ελασσόνα και το Ν.Λάρισας .

2 thoughts on “Έκλεψε καρδιές το αφιέρωμα στον Αλ. Σακελλάριο

Add Comment