Σκοτώθηκε 69χρονος στη Βερδικούσια

ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΧΑΡΑΔΡΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗΣ

Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ [11]Τραγικό θάνατο βρήκε χθες ενωρίς το πρωί(υπολογίζεται γύρω στις 6 – 7) στην Βερδικούσια Ελασσόνας 69χρονος, οδηγώντας το αγροτικό φορτηγάκι του, που ξέφυγε από το δρόμο και έπεσε σε παρακείμενο γκρεμό, μόλις λίγα μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού! Και όλα αυτά, την ώρα που η ευρύτερη περιοχή της Βερδικούσιας και άλλων περιοχών της Επαρχίας Ελασσόνας είχε κατακλυστεί από πυκνή ομίχλη.
Το Ι.Χ. αγροτικό διπλοκάμπινο φορτηγάκι, που κινείτο νωρίς το πρωί στον επαρχιακό δρόμο, στην έξοδο της ορεινής κωμόπολης, με οδηγό τον άτυχο Νίκο Βαρσάμη, 69 χρονών, υλοτόμο – κτηνοτρόφο, κάτοικο Βερδικούσιας, άγνωστο πως ξέφυγε από το οδόστρωμα και βρέθηκε σε παρακείμενη χαράδρα μήκους 60 μέτρων. Προφανώς, σ΄ αυτό συνετέλεσε και η πολύ πυκνή ομίχλη, που υπήρχε στην περιοχή. Αποτέλεσμα της μοιραίας πτώσης ήταν ο οδηγός να τραυματιστεί θανάσιμα και να χάσει την ζωή του.
Αρχικά, για τον εντοπισμό του σήμανε κινητοποίηση από τους δικούς του, την Αστυνομία και τους κατοίκους που τον αναζητούσαν.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν προσπάθειες αρκετών ωρών από άνδρες της Πυροσβεστικής Ελασσόνας, προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο νεκρός οδηγός, αφού λόγω της σφοδρής πτώσης του αγροτικού, είχε μετακινηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες και αυτοί που προσέτρεξαν για βοήθεια, χρειάστηκε να κόψουν τα σίδερα του Ι.Χ. αγροτικού για τον απεγκλωβισμό. Στη συνέχεια, η σορός του μεταφέρθηκε στην Κοζάνη για την απαραίτητη νεκροτομή.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας και το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας.
Σοκαρισμένοι, χθες, οι Βερδικουσιώτες μόλις έγινε γνωστός ο αιφνίδιος τραγικός θάνατος του συγχωριανού τους. «Τον Νίκο τον έφαγε η ομίχλη και ο δρόμος. Αυτός ο δρόμος θέλει διαγράμμιση…», επεσήμανε με νόημα στην «Ε» ηλικιωμένος σε καφενείο του χωριού, ενώ ένας άλλος στέλνει «σήμα κινδύνου»: «Με τόσο πυκνή ομίχλη, είναι αδύνατο να περπατήσει το αυτοκίνητο. Θέλει πολύ προσοχή. Κάποιες ώρες, δεν βλέπεις τίποτα ούτε καν στα 4 μέτρα!!».
Ο 69χρονος Νίκος Βαρσάμης ήταν αγαπητός, εργατικός, βιοπαλαιστής οικογενειάρχης με 3 μεγάλα παιδιά και εγγόνια.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Βερδικούσιας.
Πάντως, πολλοί κάτοικοι της Βερδικούσιας, δεν έκρυψαν από την πρώτη στιγμή τις έντονες διαμαρτυρίες τους προς κάθε αρμόδιο για την έλλειψη διαγράμμισης στο συγκεκριμένο δρόμο, όπου καθημερινά διέρχονται πολλά αυτοκίνητα. Με τηλεφωνήματα τους στην «Ε», αναδεικνύουν το γνωστό θέμα της απαραίτητης διαγράμμισης στο συγκεκριμένο δρόμο της Βερδικούσιας, πριν χαθεί και άλλος κόσμος.

Add Comment