Στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ελασσόνας ο Ηρ. Λιόλιος

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
«Να μπει τέρμα στις απευθείας αναθέσεις έργων – προμηθειών!»

Του Γιάννη Μουκίδη

Συνέχεια στις ενημερωτικές επισκέψεις του υποψηφίου δημάρχου Ελασσόνας κ. Ηρακλή Λιόλιου με επίσκεψη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελασσόνας. Συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του Ελασσονίτη μηχανικό κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ο υποψ. δήμαρχος θέλησε να ενημερωθεί, με αίτηση που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες, για την πορεία και εξέλιξη των έργων της σημερινής δημοτικής αρχής, εν όψει της προετοιμασίας και κατάρτισης του προγράμματος του συνδυασμού του.
Αφού συνομίλησαν με την προϊστάμενο κ. Χρυσούλα Ζαρίφη και τις υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας, δοθείσης ευκαιρίας ο υποψ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Λιόλιος μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. στάθηκε στο πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου, εάν ο λαός του αναθέσει την δημοτική αρχή. Ανάμεσα στα άλλα, τόνισε:
«Πρέπει να μπει τέρμα στις απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών και να σταματήσουν οι ρουσφετολογικές λειτουργίες. Να σεβαστούμε το χρήμα που καταβάλλει ο πολίτης από το υστέρημα του. Αυτές να ανατεθούν μόνο σε κατεπείγουσες περιστάσεις η σε βίαια γεγονότα.
Σε περιπτώσεις αναγκαίες για την λειτουργία του Δήμου μόνο κατόπιν ομόφωνης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου η αντίστοιχου οργάνου λειτουργίας του Δήμου κατόπιν πάντοτε ομόφωνης απόφασης. Πάντως, είναι λυπηρό να εξαναγκάζουμε τους προμηθευτές η εργολήπτες του Δήμου να προσφεύγουν δικαστικά για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους και πολλοί έχουν χάσει τα λεφτά τους γιατί δεν θέλουν να προσφύγουν κατά του Δήμου. Δυστυχώς το ποσό αυτό για τα δικαστικά έξοδα είναι υπέρογκο με πολλές χιλιάδες ευρώ που στη σημερινή οικονομική στενότητα θα ήταν ωφέλιμο.
Δεν μπορούμε να κατασκευάζουμε έργα προεκλογικά χωρίς υποδομές(π.χ. οδοποιία χωρίς κράσπεδα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ελασσόνας). Εμείς θα είμαστε ίσοι προς όλους τους εργολήπτες και θα επιμείνουμε στην καλή εκτέλεση των έργων λόγω και της εμπειρίας μας».
Και ο κ. Ηρακλής Λιόλιος, ολοκλήρωσε με νόημα:
«Θέλω να δηλώσω επίσης ότι προσωπικά σαν εργολήπτης δημοσίων έργων δεν πήρα καμιά ανάθεση από την δημοτική αρχή του Βασιλείου Φαρμάκη και του Γεωργίου Πασχόπουλου που όλοι γνωρίζουν ότι στήριξα, καθώς και ότι απείχα συνειδητά από κάθε δημοπρασία από τις συγκεκριμένες δημοτικές αρχές».
[wpg_thumb]

Add Comment