Το γλέντησαν οι Σαρακατσαναίοι επαρχίας Ελασσόνας

Στα βήματα της παράδοσης των Σαρακατσαναίων…
Του Γιάννη Μουκίδη
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Μια ζεστή παραδοσιακή βραδιά προετοίμασαν και εφέτος οι Σαρακατσαναίοι Επαρχίας Ελασσόνας, με πολύ χορό και κέφι, στη σάλα του κέντρου «Φαντασία».
«Ψυχή» – «οικοδεσπότης» της ετήσιας χοροεσπερίδας των Σαρακατσαναίων Επαρχίας Ελασσόνας, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αριστείδης Παρλάντζας με τους συνεργάτες του.
Στην αρχή της βραδιάς, έγινε η εμφάνιση χορευτικού τμήματος της Λαογραφικής Εταιρίας Ελασσόνας, που με τις οδηγίες του χοροδιδασκάλου Γιώργου Παπαχρήστου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.
Στη συνέχεια, άρχισε το γλέντι των Σαρακατσαναίων με τους ήχους της γνωστής δημοτικής ορχήστρας του Σπύρου Μπουκόρου(κλαρίνο) και των Λευτέρη Μαρογιάννη και Γιάννη Τσιάτσιου(στο τραγούδι).
Στην ετήσια βραδιά των Σαρακατσαναίων της Επαρχίας Ελασσόνας, το παρών έδωσαν:
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ελασσόνας κ. Ελευθ. Μουλτσιάς, ο πρώην αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Χαρίλ. Τσιουβελακίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ηρακλής Λιόλιος, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Νομού Λάρισας και των Σαρακατσαναίων φοιτητών, η διοίκηση των Σαρακατσαναίων Επαρχίας Ελασσόνας, μέλη του Δ.Σ. της Λαογραφικής Εταιρίας Ελασσόνας, φίλοι της παράδοσης, δεκάδες Σαρακατσαναίοι με τις οικογένειες και φίλοι τους, κ.ά.
[wpg_thumb]

Add Comment