“Στρογγυλή τράπεζα” για την τοπική αυτοδιοίκηση

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
round-table

Μια ιδιαίτερα σημαντική Στρογγυλή Τράπεζα διοργανώνει το Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών Θεσσαλίας την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 6-9 μ.μ. ,στο Ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ Λάρισας, θέτοντας στο τραπέζι όλα τα σοβαρά θέματα και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ,θεωρώντας ότι οι Δημοτικές εκλογές του 2014, για πρώτη φορά 5ετούς διάρκειας, είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεί­α της χώρας την επό­μενη δεκαετία (2014-24).
Το Παρατηρητήριο της Θεσσαλίας ,που απαρτίζεται από τρία σπουδαία Δίκτυα Συλλόγων (ΜΚΟ Θεσσαλίας ,”ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και Αλμυρού ) και εκπροσωπεί εκατοντάδες Συλλόγους και Φορείς ,από όλη τη Θεσσαλία ,προκαλεί τη συζήτηση αυτή προκειμένου να συμβάλει παραγωγικά στη διαρκή αναζήτηση για μία καλύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αυτοδιοικητικούς που να είναι πραγματικά χρήσιμοι για τον τόπο τους και όλοι μαζί ,Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνία των Πολιτών ,να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης και προόδου ,προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ,που οι μέχρι σήμερα πολιτικές ,έχουν επισωρεύσει στις τοπικές κοινωνίες .

Σύμφωνα Συνεργασίας Δήμων και Κοινωνίας για την αντιμετώπιση της κρίσης

Στην εκδήλωση αυτή έχουν κληθεί εξαιρετικοί αυτοδιοικητικοί Α’ και Β’ βαθμού ,αλλά και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών ,προκειμένου να καταθέσουν την πολύτιμη εμπειρία τους ,στον τρόπο της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Οργανώσεων της Κοινωνίας ,προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τα μεγάλα προβλήματα ,που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες .
Ο Συντονιστής του Παρατηρητήριου Θεσσαλίας κ. Κων. Σκριάπας δηλώνει ότι:” οι Δήμοι πρέπει να συμπράξουν με τους κοινωνικούς φορείς και συνεταιρισμούς κάθε περιοχής και να δημιουργήσουν μια νέα κοινωνική δυναμική και να αντιμετωπίζουν τα θέματα της φτωχοποίηση των πόλεων , της διόγκωσης των ανισοτήτων ,την ανεργία ιδίως των νέων, της έλλειψης ευκαιριών, σε μια περίοδο που από την μια μεριά βιώνουμε ως κοινωνία την μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση και από την άλλη αφθονούν οι διαθέσιμοι υλικοί πόροι, οι τεχνολογικές δυνατότητες και οι ανθρώπινοι πόροι, από τη σκοπιά της εκπαίδευσης και δεξιοτήτων.
Γι’ αυτό ταχύτατα προχωρά ,σε πολλούς Δήμους της χώρας , η υπογραφή Σύμφωνου Συνεργασίας για την Κοινωνική Οικονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα Παρατηρητήρια Πολιτών, με τελικό σκοπό τη προώθηση της κοινωνικής οικονομίας, κοινωνικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο.
Στην Στρογγυλή Τράπεζα ,που συγκεντρώνει ,ήδη, το έντονο ενδιαφέρον ,θα υπάρξει παρουσίαση από το Παγκόσμιο Ανθρωπιστικό Δίκτυο ΜΗΤΙΣ (εισηγητής κ. Ανδρεόπουλος Ανδρ.) ενός καινοτομικού εργαλείου ,που μπορεί ακόμα και να βοηθήσει στη σύνταξη προγραμματικών σχεδίων από τους υποψηφίους ,ενόψει και των εκλογών του Μαΐου 2014 ,όπως επίσης και του Συμφώνου Συνεργασίας ,που ,ήδη, πολλοί μεγάλοι Δήμοι της χώρας έχουν υπογράφει με τα Παρατηρητήρια της Κοινωνίας των Πολιτών .Θα υπάρξουν παρεμβάσεις τεχνοκρατών και ειδικών σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.-Φεγγίτης Δημ. ,Περιφέρεια κ.΄)
Πληροφορίες, υπεύθυνοι κ.κ. Κων/νος Σκριάπας 6974881944 και Ανδρέας Ανδρεόπουλος 6978903280.

Add Comment