Ανακοινώσεις αντιπεριφερειάρχη Ρ. Καραλαριώτου

14-7-2011

Παρουσίαση αναλυτικού προγράμματος εκδηλώσεων «Με θέα στο Αιγαίο»

«Για τρεις ολόκληρες ημέρες τα παράλια του νομού θα αποτελούν πόλο έλξης  και θα βρεθούν στο επίκεντρο ολόκληρης της Θεσσαλίας, μέσα από τις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί».
Αυτό τόνισε κατά τη χθεσινή παρουσίαση, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, του αναλυτικού προγράμματος του φεστιβάλ «Με θέα στο Αιγαίο» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός.
Το  τριήμερο φεστιβάλ πολιτισμού για το καλοκαίρι,  διοργανώνει και φέτος στα παράλια του νομού στις 29, 30 και 31 Ιουλίου η Αντιπεριφέρεια Λάρισας σε συνεργασία με τους δήμους Τεμπών και Αγιάς.
Οι δύο κορυφαίες εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα είναι, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, η συναυλία της καταξιωμένης καλλιτέχνιδας Φωτεινής Δάρρα στον Αγιόκαμπο και το πρωτάθλημα Beach Soccer, με  τη συμμετοχή της Διεθνούς Ομάδας Επίλεκτων.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων – όλες δωρεάν για το κοινό –παρουσιάστηκε παρουσία και των δημάρχων Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα και Τεμπών κ. Κ. Κολλάτος που ηγούνται των δύο παράλιων δήμων της Ενότητας καθώς και των αρμόδιων υπαλλήλων Π.Ε. Λάρισας κ. Μερόπης Φαργκάνη και Κατερίνας Γκέτσιου.
Το τριήμερο «Με θέα στο Αιγαίο» έχει καταστεί θεσμός τα τελευταία χρόνια στο νομό Λάρισας και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για ανάπτυξη και προβολή των παραλίων μας.
Με σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, περιβαλλοντικές δράσεις και άλλα δρώμενα που θα λάβουν χώρα στα παράλια της Λάρισας, προσδοκάται να υπάρξει αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.
«Διανύουμε μία δύσκολη εποχή, όπου ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποικίλα οικονομικά προβλήματα και θεωρούμε ότι δράσεις όπως το φεστιβάλ «Με θέα στο Αιγαίο» θα  αποτελέσουν ουσιαστική διέξοδο για πολλούς συμπολίτες μας. Στόχος μας είναι καθ΄όλο το τριήμερο τα παράλια της Λάρισας να αποτελέσουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους δράσεις δίνουν προστιθέμενη αξία στα παράλιά μας», τόνισε ο κ. Αγοραστός.
Η κ. Καραλαριώτου με τη σειρά της τόνισε χαρακτηριστικά:  «Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων απευθύνεται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ κοινό, αφού περιλαμβάνει δραστηριότητες που θα βρουν ανταπόκριση σε μικρούς και μεγάλους. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε  δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις αθλητικές εκδηλώσεις, διότι αφενός προάγουν το υγιές πνεύμα του αθλητισμού κι αφετέρου διαφημίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή μας και προσελκύουν νέους επισκέπτες. Παράλληλα, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι στις προθέσεις μας η αναβάθμιση των εκδηλώσεων από την επόμενη χρονιά, με πλουσιότερο πρόγραμμα και μεγαλύτερη διάρκεια, με γνώμονα πάντα την περαιτέρω αναβάθμιση των παραλίων μας».
Ο κ. Κολλάτος τόνισε ότι «οι τριήμερες εκδηλώσεις είναι η καλύτερη απάντηση στα προβλήματα της καθημερινότητας που όλοι βιώνουμε και ταυτόχρονα διαφημίζουν τις ομορφιές των παραλίων μας».
Ο κ. Γκουντάρας ανέφερε ότι «το πλέγμα των συγκεκριμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων έρχεται να καλύψει ένα κενό στην παραλιακή ζώνη, καθώς το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» θεωρείται πλέον παρωχημένο και οι τουρίστες είναι πλέον πολύ πιο απαιτητικοί. Σκοπός μας λοιπόν είναι να τους παράσχουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών».
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 29 Ιουλίου
Αγιόκαμπος
Το μεγάλο γεγονός του φεστιβάλ είναι η συναυλία της Φωτεινής Δάρρα με τίτλο «Του έρωτα και της αμαρτίας» που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 μ.μ. στο λιμάνι του Αγιοκάμπου, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα, από τις 4 έως τις 6 μ.μ. στην θέση Ζέϊκος θα γίνουν αγώνες κολύμβησης.
Βελίκα
Στη θέση Πλατάνια, στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί «Δημιουργικό Εργαστήρι» για παιδιά από την κ. Κάκια Χαλήμαγα – Χατζή.
Στη θέση Σπιτάκι, θα γίνουν δύο αγώνες πόλο, από τις 6 έως τις 6.30 μ.μ. και από τις 6.30 έως τις 7 μ.μ.
Σωτηρίτσα
Στη θέση Μαϊστρα διοργανώνεται τουρνουά ποδοσφαίρου από τις 6 έως τις 10 μ.μ.
Στόμιο
Στις 11 π.μ. θα γίνουν παιδικές εκδηλώσεις με τα παιδιά του Οδηγισμού και Προσκοπισμού και καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά. Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών προϊόντων
Μεσάγγαλα
Στις 9.30 μ.μ. θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια με το λαϊκό σχήμα των Πέτρου Σταϊκου – Δ. Ντούτσια – Βαγγέλη Τσαπλέ

Σάββατο 30 Ιουλίου
Βελίκα
Στη θέση Πλατάνια, στις 11 π.μ. θα γίνει «Δημιουργικό Εργαστήρι» με υπεύθυνη την κ. Κάκια Χαλήμαγα – Χατζή.
Στη θέση Σπιτάκι, από 6 έως 18.30 μ.μ. θα γίνουν οι τελικοί αγώνες πόλο και θα ακολουθήσει η απονομή των επάθλων.
Σωτηρίτσα
Στη θέση Μαϊστρα και ώρα 7 μ.μ. θα γίνει ο τελικός του τουρνουά ποδοσφαίρου.
Αγιόκαμπος
Στη θέση Ζέϊκος από τις 4 έως τις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί αγώνες κολύμβησης και στη συνέχεια θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές.
Ομόλιο
Στο Θέατρο Τεμπών στις 9.30 μ.μ. το Θέατρο Καράτζιου θα παρουσιάσει την παράσταση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»
Στόμιο
Στις 9.30 μ.μ. διοργανώνεται μουσική βραδιά με τίτλο «Καλοκαιρινό πάρτι με ελληνική και ξένη μουσική ποπ και ροκ» από το σχήμα του Ντίνου Καραποστόλου.
Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών προϊόντων
Καστρί Λουτρό
Στη θέση Liberty,  από τις 7 έως τις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του τουρνουά ποδοσφαίρου, ενώ στις 8 μ.μ. θα ακολουθήσει ο αγώνας του πρωταθλητή με την Ομάδα των Επίλεκτων
Κυριακή 31 Ιουλίου
Βελίκα
Στη θέση Πλατάνια, στις 11 π.μ. θα γίνει «Δημιουργικό Εργαστήρι» με υπεύθυνη την κ. Κάκια Χαλήμαγα – Χατζή.
Στόμιο
Στις 11 π.μ. θα γίνουν παιδικές εκδηλώσεις με τα παιδιά του Οδηγισμού και Προσκοπισμού και καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά. Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών προϊόντων
Καστρί Λουτρό
Στη θέση Liberty στις 5 μ.μ. θα γίνουν οι τελικοί αγώνες του τουρνουά ποδοσφαίρου των δύο δήμων και θα ακολουθήσει η απονομή των επάθλων. Στις 6.30 μ.μ. θα γίνει επίδειξη της Ομάδας Επίλεκτων.

Παράλληλα, τα απογεύματα της Παρασκευής και του Σαββάτου  στη Βελίκα, θέση Πλατάνια, θα υπάρχει έκθεση βιβλίου.

Ομάδα Διεθνών Επίλεκτων
Στην Ομάδα Διεθνών Επίλεκτων  συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές:
Φάνης Κατεργιαννάκης( πρώην διεθνής τερματοφύλακας, μέλος της εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το EURO 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας).
Ντάνιελ Μπατίστα ( το 1994 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος. Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό και έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Θεσσαλονικής).
Κώστας Φρατζέσκος(ξεκίνησε στον Παναθηναίκό, μεταπήδησε στον ΟΦΗ, ΠΑΟΚ και επίσειρά ετών βασικό στέλεχος της Εθνικής Ανδρών).
Σπύρος Μαραγκός (Ξεκίνησε στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ, έπαιξε στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ με τον οποίο κέρδισε 4 πρωταθλήματα Ελλάδος, 5 κύπελλα Ελλάδος, 2 σούπερ καπ. έπαιξε ΠΑΟΚ και ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ και αγωνίστηκε στην Εθνική Ελλάδος και στο Μουντιαλ το 1994 στις ΗΠΑ.
Θεόδωρος Παχατουρίδης( έπαιξε στον Ολυμπιακό)
Σίνισα Γκόγκιτς(Ολυμπιακό)
Αμανατίδης Γιώργος( Απόλλωνα Καλαμαριάς, μετά Ολυμπιακό οπού κατέκτησε 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα Ελλάδος και 1 κύπελλο Ελλάδος και τέλος ένα πρωτάθλημα κύπρου με το ΑΠΟΕΛ.
Στην ομάδα θα συμμετάσχει επίσης και ηθοποιός Κώστας Σόμμερ.
Δηλώσεις συμμετοχής στους αθλητικούς αγώνες
Ξεκίνησε ήδη και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου η δήλωση συμμετοχών στους αθλητικούς αγώνες για τους ενδιαφερόμενους.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να απευθύνονται στους  υπαλλήλους του δήμου Τεμπών κ. Χρ. Τσάτσαρη και Π.Ε. Λάρισας κ. Κατερίνα Γκέτσιου ως εξής:

ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH SOCCER: 1) Καστρί Λουτρό (θέση Liberty), Δηλώσεις συμμετοχής στην υπάλληλο της Π.Ε. Λάρισας Κατερίνα Γκέτσιου τηλ.2413-506474 – 6972-828994  και στον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Τεμπών κ. Χρήστο Τσάτσαρη 24950-41400-6973-058334.
2) Παραλία Τζουβάρα της Σωτηρίτσας του Δήμου Αγιάς, Δηλώσεις συμμετοχής  στο τηλ. 6978-557962 και στην Κατερίνα Γκέτσιου.
ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACΗ POLO: Στη Βελίκα (Σπιτάκι) του δήμου Αγιάς, Δηλώσεις συμμετοχής στην Κατερίνα Γκέτσιου

ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ : Αγιόκαμπος (Ζέικος) του δήμου Αγιάς, Δηλώσεις συμμετοχής στην Κατερίνα Γκέτσιου

Φωτεινή Δάρρα
«…του έρωτα και της αμαρτίας»
η περιοδεία!

Η Φωτεινή Δάρρα ύστερα από έναν θεαματικό χειμώνα στην Αθήνα και έχοντας «κατ επανάληψη» γεμίσει το Παλλάς και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δύο από τα μεγαλύτερα θέατρα της πόλης, ξεκινάει την καλοκαιρινή της περιοδεία. Σημειώνοντας παράλληλα τεράστια επιτυχία με τους δύο τελευταίους δίσκους της με τίτλο «Φωτεινή Δάρρα live» και «του έρωτα και της αμαρτίας», συνοδευόμενη από εξαμελή ορχήστρα και φωνητικά σκοπεύει να ταξιδέψει το κοινό της ελληνικής περιφέρειας, τόσο στα γνώριμα μονοπάτια των πιο γνωστών και αγαπημένων επιτυχιών της «Αγόρι μου», «Σε βλέπω στο ποτήρι μου», «Φεύγα», «Λένη», «Μάγισσες της Σμύρνης» και άλλα, όσο και σε αυτά ελληνικών και ξένων επιτυχιών, που όλοι αγαπάμε και που συνηθίζει να περιλαμβάνει στα προγράμματά της, με την μοναδική ερμηνεία της. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διασκεδαστικό και  ευχάριστο με στιγμές βαθιά λαϊκές αλλά και άλλες εντυπωσιακά κοσμοπολίτικες.

Παίζουν οι μουσικοί:
Ανδρέας Μουζάκης – Ντραμς
Θεόδωρος Λαζάρου – Μπάσο
Βαγγέλης Κονταράτος – Κιθάρα
Γιώργος Παπαχρηστούδης – Πιάνο, πλήκτρα
Αλέκος Γλυκιώτης – Μπουζούκι

Ηχοληψία: Γιάννης Λαμπρόπουλος, Φωτισμοί: Σπύρος Κουρκουμέλης

ΕΥΤΥΧΩΣ  ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ
Με οδηγό το γέλιο και το κέφι, μια ομάδα νέων ηθοποιών ξεκινά ένα ταξίδι για να στήσει μια παράσταση όπως οι κωμωδίες του παλιού καλού καιρού.
Παίζουν μερικά από τα πρώτα αριστουργήματα του θεάτρου…τα κωμειδύλια!!! Ταυτόχρονα όμως, αποκαλύπτουν και όλο το παρασκήνιο μιας παράστασης… με όλη τη γοητεία της, τα ευτράπελα αλλά και τις αναποδιές της. Μια κωμωδία γεμάτη γκανγκ, χιούμορ, αλλά και σουρεαλιστικές εκρήξεις γέλιου.
Οταν οι ηθοποιοί βρίσκονται στην σκηνή είναι οι ρόλοι τους όταν όμως βρίσκονται κάτω από την σκηνή είναι σαν να βρίσκονται στα παρασκήνια … το κοινό όμως έχει την ευκαιρία να τους βλέπει συνέχεια!!! και πάνω από όλα ζωντανεύουν μια εποχή…όπως γοητευτική φαντάζονται πως ήταν.
Ευτυχώς επτωχεύσαμεν!!! Με καράβι το γέλιο, πανιά του την νοσταλγία και πολύ πολύ τρέλα  στην μηχανή για καύσιμο… σαλπάρουμε!!!
Μια μοντέρνα παράσταση από τα παλιά…γιατί το θέατρο είναι και γοητεία!!! Και  επειδή η γοητεία δεν είναι αστείο πράγμα… θα γελάσετε πολύ!!!
Την μουσική δανειζόμαστε από επιθεωρήσεις του 1900.Η ιδέα της παράστασης είναι των Παύλου Μάτεση και Φώτη Σπύρου.
Τα κωμειδύλια είναι…
-Η πώληση της Αθηνάς
-Το κοκκαλάκι της νυχτερίδας
-Εν σιδηροδρόμω
-Ο βασιλεύς της ρέγγας
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  :
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Φώτης Σπύρου
ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ : Παύλος Μάτεσης, Φώτης Σπύρου
ΜΟΥΣΙΚΗ : Θοδωρής Οικονόμου
ΣΚΗΝΙΚΑ : Βαλεντίνος Βαλάσης
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ : Ελένη Ψύρρα
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : Έλενα Γεροδήμου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ : Δημήτρης Ζωγραφάκης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ :–Μικρό Θέατρο- Ocean Productions
ΗΘΟΠΟΙΟΙ :
Σοφία Βογιατζάκη, Φώτης Σπύρου, Κάτια Νικολαϊδου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Πατρίκιος Κωστής, Σόλωνας Τσούνης, Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Διονύσης Κλαδής, Βαγγέλης Δαλλές.

15-7-2011

Οι Διεθνείς Επίλεκτοι στο φεστιβάλ «Με θέα στο Αιγαίο»

Το τριήμερο «Με θέα στο Αιγαίο» έχει καταστεί θεσμός τα τελευταία χρόνια στο νομό Λάρισας και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για ανάπτυξη και προβολή των παραλίων μας.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί  μεταξύ άλλων τουρνουά ποδοσφαίρου (beach soccer) με τη συμμετοχή της ομάδας των Διεθνών Επίλεκτων.
Στην Ομάδα Διεθνών Επίλεκτων  συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές:
Φάνης Κατεργιαννάκης( πρώην διεθνής τερματοφύλακας, μέλος της εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το EURO 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας).
Ντάνιελ Μπατίστα ( το 1994 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος. Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό και έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Θεσσαλονικής).
Κώστας Φρατζέσκος(ξεκίνησε στον Παναθηναίκό, μεταπήδησε στον ΟΦΗ, ΠΑΟΚ και επίσειρά ετών βασικό στέλεχος της Εθνικής Ανδρών).
Σπύρος Μαραγκός (Ξεκίνησε στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ, έπαιξε στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ με τον οποίο κέρδισε 4 πρωταθλήματα Ελλάδος, 5 κύπελλα Ελλάδος, 2 σούπερ καπ. έπαιξε ΠΑΟΚ και ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ και αγωνίστηκε στην Εθνική Ελλάδος και στο Μουντιαλ το 1994 στις ΗΠΑ.
Θεόδωρος Παχατουρίδης( έπαιξε στον Ολυμπιακό)
Σίνισα Γκόγκιτς(Ολυμπιακό)
Αμανατίδης Γιώργος( Απόλλωνα Καλαμαριάς, μετά Ολυμπιακό οπού κατέκτησε 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα Ελλάδος και 1 κύπελλο Ελλάδος και τέλος ένα πρωτάθλημα κύπρου με το ΑΠΟΕΛ.
Στην ομάδα θα συμμετάσχει επίσης και ηθοποιός Κώστας Σόμμερ.

Πιο συγκεκριμένα: ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH SOCCER 5Χ5:
Την Παρασκευή 29 Ιουλίου από τις 6 έως τις 10 μ.μ θα πραγματοποιηθεί στη Σωτηρίτσα του δήμου Αγιάς (θέση Μαϊστρα) τουρνουά beach soccer 5Χ5. Την ίδια ημέρα και ώρα αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Καστρί Λουτρό (θέση Liberty) του δήμου Τεμπών.
Δηλώσεις συμμετοχής στην υπάλληλο της Π.Ε. Λάρισας Κατερίνα Γκέτσιου τηλ.2413-506474 – 6972-828994  και στον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Τεμπών κ. Χρήστο Τσάτσαρη 24950-41400-6973-058334.
Το Σάββατο 30 Ιουλίου και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν  αντίστοιχα οι τελικοί των τουρνουά beach soccer 5X5 όπου θα αναδειχθεί ο νικητής του δήμου Τεμπών και του δήμου Αγιάς.
Την ίδια ημέρα και ώρα 8 μ.μ. στη θέση Liberty στο Καστρί Λουτρό θα πραγματοποιηθεί αγώνας ανάμεσα στον νικητή του δήμου Τεμπών και την ομάδα των Διεθνών Επίλεκτων.
Την Κυριακή 31 Ιουλίου και ώρα 5 μ.μ. στη θέση Liberty στο Καστρί Λουτρό θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας ανάμεσα στους πρωταθλητές των δήμων Τεμπών και Αγιάς.
Την ίδια ημέρα και ώρα 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μία επίδειξη από τους Διεθνείς Επίλεκτους και τους καλύτερους παίκτες των δύο δήμων.

Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

11-7-2011

Αναγνωριστικά γιλέκα από την Αντιπεριφέρεια Λάρισας σε εθελοντικές οργανώσεις

Συνάντηση με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας είχε χθες το πρωί η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών τους, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία Π.Ε. Λάρισας, για την όσον το δυνατό καλύτερη πυροπροστασία, ενόψει της κρίσιμης θερινής περιόδου που ακολουθεί.
Η κ. Καραλαριώτου συνεχάρη τους εκπροσώπους των εθελοντών για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν και παράλληλα ζήτησε την εντατικοποίηση των προσπαθειών τους ώστε να αποτραπούν  φαινόμενα πυρκαγιών το φετινό καλοκαίρι.
Παράλληλα, προσέφερε αναγνωριστικά γιλέκα με το έμβλημα της Πολιτικής Προστασίας (ώστε να είναι ορατά και αναγνωρισμένα τα άτομα που θα συμμετέχουν στις περιπολίες), σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το έργο των εθελοντών και να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.
«Η παροχή στήριξης οικονομικής και υλικής, καθιστά πιο εύκολη και αποτελεσματική τη συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης»,  τόνισε η κ. Καραλαριώτου και συνεχάρη, στο πρόσωπο των εκπροσώπων τους, όλους τους ανθρώπους που με αλτρουϊσμό, ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία προσφέρουν στον συνάνθρωπο σε κρίσιμες ώρες, όποτε παραστεί ανάγκη.
Παράλληλα,  επεσήμανε ότι η περίοδος που ακολουθεί είναι κρίσιμη όσον αφορά στην πυροπροστασία, δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και ευνοούν στην ανάπτυξη πυρκαγιών και ζήτησε προς αυτή την κατεύθυνση τη συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων και τη μεγιστοποίηση των ενεργειών τους.
Η αντιπεριφερειάρχης κάλεσε  τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εξορμήσεις τους σε Όλυμπο και Κίσσαβο, δεδομένου ότι ελοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιών και τόνισε ότι από την 1η Μαϊου  έως και τις 31 Οκτωβρίου δεν επιτρέπεται καμία φωτιά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση κινείται η διαδικασία του αυτόφωρου ενώ  επίσης τόνισε ότι απαγορεύεται ρητά και η καύση σιτοκαλαμιών.
Ήδη πάντως έχουν συσταθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία οι περιπολίες, προς αποτροπή πυρκαγιών.
Κατά τη χθεσινή συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη, παρέστησαν  οι πρόεδροι της Αερολέσχης Λάρισας κ. Αχ. Κυριτσάκας,  του  Ελληνικού Ορειβατικού  Συλλόγου Λάρισας (Ε.Ο.Σ) κ. Αχ. Παπαχατζής, της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας κ. Παν. Λούγκος, του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας κ. Σωκρ. Μαραγκός και οι εκπρόσωποι του Σώματος Εθελοντών και Διασωστών του περιφ. Τμήματος του Ε.Ε.Σ. κ. Ξενοφών Λέτσιος και Θεμελής Νίκος.
Επίσης, παραβρέθηκε  ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λάρισας  κ. Χ. Καραμπούζης.
Να σημειωθεί ότι συγκεκριμένες εθελοντικές οργανώσεις είναι ενταγμένες στο μητρώο των εθελοντικών οργανώσεων και υπάγονται στην Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Λάρισας .
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων ευχαρίστησαν την αντιπεριφερειάρχη  για την ουσιαστική συμβολή της στο έργο που επιτελούν και το οποίο τις περισσότερες φορές γίνεται  κάτω από αντίξοες συνθήκες.

13-7-2011

Σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π. υπό αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου για συντονισμό  αρμόδιων φορέων για αντιπυρική περίοδο

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας συγκαλεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από Πυρκαγιές.
Η σύσκεψη συγκαλείται αφενός ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται στην περιοχή τις επόμενες ημέρες κι ευνοούν την ανάπτυξη πυρκαγιών κι αφετέρου για τον επαναπροσδιορισμό των ενεργειών των αρμόδιων φορέων για την  αντιμετώπιση του φαινομένου της καύσης σιτοκαλαμιών.
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν η αστυνομία, οι δήμαρχοι της Ενότητας καθώς και αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Λάρισας.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη συνεδρίαση του (Σ.Ο.Π.Π) είχε τονισθεί ιδιαίτερα ότι αρμόδιοι για την πρόληψη του φαινομένου της καύσης σιτοκαλαμιών είναι οι κατά τόπους δήμοι και οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη του φαινομένου.
Προς αυτή την κατεύθυνση, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής
Π.Ε. Λάρισας προχώρησε, κατόπιν εντολής της αντιπεριφερειάρχη , στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης προς ενημέρωση των παραγωγών.
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Λάρισας στο πλαίσιο  ενημέρωσης του αγροτικού πληθυσμού και έχοντας υπόψη τον Κανονισμό  1782/2003 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνει γνωστό στους παραγωγούς της Π.Ε Λάρισας τα παρακάτω:
Στο πλαίσιο των διαφόρων προγραμμάτων και της ορθής γεωργικής πρακτικής απαγορεύεται αυστηρά το κάψιμο των καλαμιών και η ενέργεια αυτή μπορεί να έχει επίπτωση στις επιδοτήσεις.
Ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες οι παραγωγοί μπορούν να ακολουθήσουν μία ή περισσότερες από τις παρακάτω πρακτικές αναφορικά με τα υπολείμματα των καλλιεργειών.
A.Ενσωμάτωση στο έδαφος
B.Βόσκηση της καλαμιάς
Γ.   Κοπή και κάλυψη του εδάφους με τα υπολείμματα και ενσωμάτωση τους στο έδαφος την επόμενη άνοιξη».

13-7-2011

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της «Βιοκεράλ»

Στο αυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο θα φέρει το θέμα της «Βιοκεράλ» η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου, προκειμένου να συζητηθεί εκτός ημερησίας διατάξεως.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η αντιπεριφερειάρχης θα ενημερώσει για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, έτσι ώστε να εκφρασθεί και η βούλησή του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Προστασία του Βαμβακιού από εχθρούς και ασθένειες

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Βόλου ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία του βαμβακιού» στο Νομό Λάρισας, συνεχίζονται οι εργασίες με ταυτόχρονη παρακολούθηση των συλλήψεων του πράσινου και ρόδινου σκουληκιού σε φερομονικές παγίδες καθώς και δειγματοληψίες.
Οι περιοχές εγκατάστασης του δικτύου παγίδων και παρακολούθησης είναι οι εξής:
Δημ. Διαμέρισμα          Τοποθεσία
Ζαππείου          Ισάδια, Συκιές,  Κουτσουπιά
Σταυρό Φαρσάλων    Εννιάρια, Γεφύρια
Ελληνικό    Καψάλες
Μεγ. Ευύδριο    Κούκουρα, Αμμούδες
Βρυσιά          Κοκκαλίτσες, Καμπάδικα, Μαυρόγεια
Ψυχικό      Σταυρόλακα, Κλάδια
Ελευθέριο      Μπάρκετα, Ανάβρα
Αμπελώνα    Μαυρόλιθος, Βρυότοπος
Σκοτούσας                                        Παλιάμπελο, Μεριάς, Παλαιοχώρι
Νίκαια    Πιγάδι, Βολιόστρατα
Καστρί                                             Πενηντάρια, Θάλεια, Τριαντάρια
Χάλκη                                         Γκαραγκιόζη, Καρτάλια, Μνήματα, Κούρια
Ελευθεραί                                                  Εξηντάρια, Κοτρώνια

Με βάση τις παρατηρήσεις που πραγματοποιούνται ανά τρεις ημέρες στο δίκτυο παγίδων, καθώς και από τις δειγματοληψίες επιτόπιων ελέγχων, που διενεργούν Γεωπόνοι του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Λάρισας και του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Φυτοπροστασία στο Βαμβάκι» σας πληροφορούμε ότι:
Ο αριθμός των συλληφθέντων ενηλίκων του πράσινου και του ρόδινου σκουληκιού είναι σχετικά μικρός στις περισσότερες περιοχές.
Σε αρκετές περιπτώσεις εντοπίσθηκαν μικρές προσβολές από πράσινο σκουλήκι, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ζωντανά σκουλήκια. Παράλληλα υπήρχαν πολλά είδη ωφελίμων σε σημαντικούς πληθυσμούς.
Σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις παρατηρήθηκαν ζωντανές προνύμφες που έφθαναν στο όριο της επέμβασης.
Από τους υπόλοιπους εχθρούς που προσβάλλουν το βαμβάκι (αφίδες, τετράνυχοι, θρίπες κ.α.) δεν παρατηρήθηκαν πληθυσμοί ικανοί να προκαλέσουν προβλήματα στη καλλιέργεια.

Συμπεράσματα:
Οι πληθυσμοί του πράσινου σκουληκιού στις περισσότερες περιοχές βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα κάτω από το όριο ψεκασμού.
Συνιστάται στους βαμβακοκαλλιεργητές, που διαπιστώνουν προσβολές και δεν βρίσκουν ζωντανά σκουλήκια να μην προβούν σε ψεκασμό για να προστατευθούν τα ωφέλιμα.
Γενικότερα συνιστάται στους βαμβακοκαλλιεργητές, να ελέγχουν τις καλλιέργειές τους και μόνο στην περίπτωση που βρεθούν τουλάχιστον 3 ζωντανές νεαρές προνύμφες (σκουλήκια) στα φυτά δύο μέτρων γραμμής ή εναλλακτικά τουλάχιστόν 10 ζωντανά σκουλήκια στα 100 φυτά, να προβούν άμεσα σε επέμβαση τοπικά με ένα κατάλληλο εντομοκτόνο (αρχικά με βάκιλο ή ρυθμιστή ανάπτυξης και όχι με πυρεθρίνη). Σε διαφορετική περίπτωση δεν χρειάζεται χημική επέμβαση.
Οι βαμβακοπαραγωγοί/χρήστες είναι αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνοι, για την τελική απόφαση επιλογής, της συγκεκριμένης κάθε φορά φυτοπροστατευτικής επέμβασης στις συνθήκες της καλλιέργειας των, των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που θα  επιλέξουν και του τρόπου και χρόνου χρησιμοποίησης αυτών, καθώς και για λοιπούς χειρισμούς, τα οποία συμβάλουν στις ποσοτικές και ποιοτικές αποδόσεις της καλλιέργειας.

Υπενθυμίζεται στους καταστηματάρχες που διακινούν γεωργικά φάρμακα καθώς και στους παραγωγούς που τα εφαρμόζουν ότι οι ψεκασμοί θα πρέπει να γίνονται μόνο με τα εγκεκριμένα φυτοφάρμακα. Η υπηρεσία μας έχει εντείνει τους ελέγχους και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με αυστηρά χρηματικά πρόστιμα και θα οδηγούνται στη δικαιοσύνη.
Η εφαρμογή των ψεκασμών να γίνεται την ώρα που δεν πετούν οι μέλισσες, κυρίως μετά τη δύση του ηλίου. Οι βαμβακοπαραγωγοί να προειδοποιούν τους μελισσοκόμους ώστε να απομακρύνουν τα μελίσσια τους από την περιοχή του ψεκασμού. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει απαραιτήτως οι μελισσοκόμοι να αναγράφουν στις κυψέλες τον κωδικό τους, το τηλέφωνο και τη διεύθυνσή τους ώστε να είναι δυνατή η έγκαιρη ειδοποίησή τους.
Αν κάποιος βαμβακοκαλλιεργητής εντοπίσει σημαντικό πρόβλημα στη καλλιέργειά του, παρακαλούμε να ειδοποιήσει το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Υπηρεσίας μας ή του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας. Σε κάθε περίπτωση οι βαμβακοκαλλιεργητές να συμβουλεύονται τον τοπικό τους Γεωπόνο.
Οι συνάδελφοι Γεωπόνοι (Καταστημάτων Γεωργικών Φαρμάκων, Γ.Γ.Α. κ.α.) που πιθανόν εντοπίσουν σημαντική προσβολή ή ανησυχητικό αριθμό συλληφθέντων ατόμων σε φερομονικές παγίδες, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας, έτσι ώστε σε συνεργασία μαζί τους, να εκδώσουμε προειδοποίηση για την ευρύτερη περιοχή.
Η Υπηρεσία παρακολουθεί το δίκτυο και αν χρειαστεί θα εκδώσει νεότερο ενημερωτικό δελτίο για την εξέλιξη των παραπάνω εχθρών.

15-7-2011

Έκτακτη σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π. υπό την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου ενόψει υψηλών θερμοκρασιών και καύσης σιτοκαλαμιών

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου υπό την αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένα Καραλαριώτου, ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις αμέσως προσεχείς ημέρες και  της αντιμετώπισης του φαινομένου της καύσης των σιτοκαλαμιών, που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη συνεδρίαση του (Σ.Ο.Π.Π) είχε τονισθεί ιδιαίτερα ότι τη συνολική ευθύνη της αντιμετώπισης των πυρκαγιών έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι κατά τόπους δήμοι  θα πρέπει να συνεργάζονται μαζί της και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη του φαινομένου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Α. Μπέης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λάρισας κ.. Χρ. Καραμπούζης, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας κ. Παν. Καλφούντζος, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των δήμων Λάρισας, Αγιάς, Τεμπών, Τυρνάβου και Ελασσόνας,  της Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Δασών  Ν. Λάρισας, καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Λίτσα Λιακούλη, Χρήστος Καλομπάτσιος και Χρ. Σιδερόπουλος.
Στην τοποθέτησή της η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι:  «το φαινόμενο της καύσης των σιτοκαλαμιών έχει ενταθεί ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει  η δημόσια υγεία, να τίθενται σε κίνδυνο ξένες περιουσίες και επιπρόσθετα να ελλοχεύει ο φόβος για τυχόν εξάπλωση της φωτιάς σε δασική έκταση, κάτι που θα ήταν ολέθριο.
Θα πρέπει λοιπόν οι κατά τόπους δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες και τις ξεκάθαρες αρμοδιότητες που τους αναλογούν  στον τομέα της περιοχής τους, σε στενή συνεργασία πάντα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία έχει και τη συνολική ευθύνη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.. Είναι τραγικό να ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ανεξέλεγκτη καύση σιτοκαλαμιών, ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά από τον νόμο από το διάστημα από 1η Μαϊου έως και 31 Οκτωβρίου. Όταν μάλιστα  αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες τις αμέσως επόμενες ημέρες, δεν θα πρέπει να καταπονούνται και να αναλώνονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε τέτοιου είδους ενέργειες. Παράλληλα, θα πρέπει να εφιστήσουμε την προσοχή των αγροτών στο γεγονός ότι τέτοιου είδους πρακτικές, όπως είναι η ανεξέλεγκτη καύση σιτοκαλαμιών, ενέχει και τον κίνδυνο διακοπής των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».
Η αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τους δήμους να επαναπροσδιορίσουν τη λειτουργία του τομέα της Πολιτικής τους Προστασίας και να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση.. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι «είναι ουσιώδες το  να βρίσκεται στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθ όλη τη διάρκεια του 24ωρου ένας υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας καθώς και μηχανήματα του δήμου, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου».
Ο κ. Μπέης με τη σειρά του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου από την αλόγιστη καύση των σιτοκαλαμιών και τόνισε συγκεκριμένα: «Μας τρομάζει η αδιαφορία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, όταν μάλιστα είναι ορατός ο κίνδυνος να έχουμε επέκταση της φωτιάς από τις σιτοκαλαμιές σε δασική ή κατοικημένη περιοχή. Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο όπου δεν μιλάμε πλέον για πρόληψη αλλά για καταστολή. Πρόκειται για μία χρόνια κατάσταση που θα αντιμετωπιστεί μόνο εάν αναλάβουν οι δήμοι τις ευθύνες τους στο κομμάτι που τους αναλογεί και συνεργαστούν αποτελεσματικά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η αλόγιστη καύση σιτοκαλαμιών σε συνάρτηση με την «απουσία» των δήμων και τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα. Πρέπει όλοι να συνδράμουν στο δύσκολο έργο μας, διότι σε διαφορετική περίπτωση πιθανώς θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις».
Η κ. Λιακούλη, από την πλευρά της κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία ως πλέον αρμόδια να θέσει υπόψιν του εισαγγελέα αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα.

Στη διάθεση των πολιτών η κλιματιζόμενη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου

Μετά το πέρας της σύσκεψης κι ενόψει των ιδαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, η Αντιπεριφέρεια  Λάρισας ανακοίνωσε ότι η κλιματιζόμενη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα παραμένει ανοικτή αύριο Σάββατο έως και την επόμενη Τρίτη, καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες που πλήττονται περισσότερο λόγω ζέστης.

 

Έναρξη θερινών εκπτώσεων

Με αφορμή την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, που θα διαρκέσουν από τις 15 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου, η Αντιπεριφερέρεια Λάρισας (Διεύθυνση Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, θέλοντας να συμβάλει στη σωστή διαχείριση του θεσμού των εκπτώσεων, αλλά και στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.
Πιο συγκεκριμένα το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Επιτρέπεται σε κάθε εμπορική επιχείρηση η πώληση εμπορευμάτων με μειωμένες τιμές, λόγω τέλους εποχής « ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ » από 15-07-2011 έως 31-08-2011 για όλη την επικράτεια.

Οι εκπτώσεις μπορούν να αφορούν το σύνολο των ειδών εμπορίου της Εμπορικής Επιχείρησης που τις διενεργεί.

Η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται. Προαιρετικά μπορούν να αναφέρουν και το ποσοστό έκπτωσης.

Οι καταναλωτές πριν καταλήξουν στις αγορές τους να κάνουν έρευνα αγοράς, να απαιτούν την ύπαρξη πινακίδων, όπου θα αναγράφεται η αρχική και η νέα τιμή, να ζητούν απόδειξη λιανικής πώλησης.

Να καταγγέλλουν στην Υπηρεσία μας κάθε περίπτωση που κατά την άποψή τους θεωρείται ότι οι εκπτώσεις  δεν είναι πραγματικές ή που με οποιονδήποτε τρόπο επιχειρείται παραπλάνηση  στα τηλέφωνα: 2413506377 & 2413506381.

Για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα τα οποία κυμαίνονται από 1,000 έως 100,000€ και επιβάλλονται με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη.

Με εντολή της κ. Αντιπεριφερειάρχη  Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου, συνεργεία με υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου, θα διενεργούν ελέγχους σε καταστήματα για την διαπίστωση της εφαρμογής των προαναφερόμενων, με στόχο να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η προστασία του καταναλωτή.

Add Comment