Μηνύματα αγάπης στην εκδήλωση της Λαογραφικής

ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

Ηχηρά και επίκαιρα μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο στάλθηκαν μέσα από μια εμπνευσμένη εκδήλωση, που διοργάνωσε με επιτυχία η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους. Στην κατάμεστη αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» της Ελασσόνας, δεκάδες Ελασσονίτες και επισκέπτες χάρηκαν μια ιδιαίτερη βραδιά με την μαγεία των παραμυθιών, της παράδοσης που παραμένει ζωντανή και στις μέρες μας, μέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών. Η εκδήλωση της Λαογραφικής Ελασσόνας με τον τίτλο «…στου Ολύμπου την αυλή, Θάματα και Καρκαντσέλια» άρεσε και καταχειροκροτήθηκε με θέρμη από μικρούς και μεγάλους φίλους των παραμυθιών και της παράδοσης.
[wpg_thumb]
Μιλώντας στην αρχή της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρίας Ελασσόνας Γιάννης Σαμώτας καλωσόρισε την προσκεκλημένη ηθοποιό – θεατρολόγο – αφηγήτρια Σύλβια Βενιζελέα και τον κόσμο που βρέθηκε στην εκδήλωση και τόνισε, χαρακτηριστικά: «Είχαμε τη χαρά να την ακούσουμε το καλοκαίρι στις παραστάσεις του 1ου Φεστιβάλ Παράδοσης Πολιτισμού και Τεχνών «… στου Ολύμπου την αυλή» που διοργάνωσε η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας και έχουμε διπλή χαρά που είναι και πάλι κοντά μας. Η Σύλβια Βενιζελέα επιλέγει ιστορίες της προφορικής παράδοσης που αγγίζουν θέματα όπως η φιλία, η γενναιοδωρία, η αγωνιστικότητα σε όλες τις δυσκολίες της ζωής, η διαφορετικότητα, η διατήρηση της ισορροπίας στη φύση και η δύναμη του νου και της καρδιάς. Ιστορίες μαγικές, αλλά και διασκεδαστικές με ήρωες πλάσματα μικρά και τρυφερά, άγρια κι αρπακτικά, αλλόκοτα και ξωτικά. Οι αφηγήσεις γίνονται με τρόπο άμεσο και παραστατικό, εμπλέκοντας το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της επικοινωνίας με το κοινό». Και δίνοντας το στίγμα της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Λ.Α.Ε.Ε. ολοκλήρωσε: «Η εκδήλωση μας, εκτός από ψυχαγωγική, είναι και μια εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης προς συνανθρώπους μας. Πέρυσι στην αντίστοιχη εκδήλωση, με τη βοήθειά σας, ενισχύσαμε το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης. Φέτος η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στο να βοηθήσουμε το «ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ», ένα Φιλανθρωπικό Ίδρυμα που έχει δώσει, και συνεχίζει να δίνει, ελπίδες σε δεκάδες παιδιά εδώ και ένα αιώνα. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας».
«Πρωταγωνιστές» της ξεχωριστής βραδιάς ήταν η ηθοποιός – θεατρολόγος – αφηγήτρια Σύλβια Βενιζελέα που είχε την επιμέλεια των παραμυθιών, τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας, που απέδωσαν αυθεντικά παραδοσιακά κάλαντα, ευχές και παινέματα, σε επιμέλεια και διδασκαλία της Ευλαμπίας Ντούλα, ενώ συνόδευσαν οι μουσικοί Γιώργος Αραμπατζής(κλαρίνο), Βάϊος Λιάνος(λαούτο), Κώστας Αντωνίου(ακορντεόν), Θεόδωρος Τζήκας(κρουστά), Αντώνης Βλαχογιώργος(βιολί).
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν η Αθηνά Νατσιούλη – Σολωμού και ο Γιάννης Σαμώτας.
Στο τέλος, ο παριστάμενος διευθυντής του Ορφανοτροφείου Βόλου κ. Κων. Καραζήσης ανέβηκε στο βήμα και συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά την Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας για την εξαιρετική πρωτοβουλία και τους Ελασσονίτες, που συμβάλλουν στο έργο ζωής του Ορφανοτροφείου Βόλου.
Ήδη, χρηματικό ποσό και μεγάλη ποσότητα ειδών διατροφής, ειδών καθαριότητας και συναφών πραγμάτων που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης της Λαογραφικής Εταιρίας Ελασσόνας αποδόθηκαν στο γνωστό Ίδρυμα του Βόλου.

Add Comment