«Έφυγε» ο «άνθρωπος – ιατρός» Ιωάννης Μπαρμπής

ΦΩΤΟ - ΜΠΑΡΜΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1 [6]ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

Απεβίωσε στην Αθήνα ο καταγόμενος από την Συκαμινέα Ελασσόνας ιατρός Ιωάννης Γ. Μπαρμπής, σε ηλικία 70 ετών, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία, «χτυπημένος» από σοβαρό εγκεφαλικό επεισοδιο.
Ο εκλιπών ιατρός – μικροβιολόγος για χρόνια έργάστηκε ως ιδιώτης ιατρός και στη συνέχεια για πολλά χρόνια προσέφερε της υπηρεσίες του στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια είχε συνταξιοδοτηθεί.
Ήταν άτομο χαμηλών τόνων, εξαιρετικός επιστήμονας, αγαπητός στους συναδέλφους του ιατρούς και στο προσωπικό του Νοσοκομείου, πίστευε στο λειτούργημα της Ιατρικής, βοήθησε εκατοντάδες ασθενείς, τον διέκρινε η σεμνότητα και η σοβαρότητα, με έντονο το στοιχείο της προσφοράς και της ακεραιότητας στον χαρακτήρα του. Για τον Συκαμινεώτη ιατρό έχουν να λένε ασθενείς του, που τους προσέφερε τις υπηρεσίες του, αλλά και άτομα που τον γνώρισαν από κοντά.
Το τελευταίο «αντίο» στον «άνθρωπο – γιατρό» Γιάννη Μπαρμπή θα πουν αύριο, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, στις 2 το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι του και βέβαια Συκαμινεώτες από την Επαρχία Ελασσόνας και ευρύτερα το Νομό Λάρισας. Η σορός του θα μεταφερθεί στη γενέτειρα του Συκαμινέα Ελασσόνας, όπου και θα κηδευθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, αφού ήταν και επιθυμία του να ταφεί στη γενέτειρα του, που υπεραγαπούσε.

Add Comment