Επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη η Φιλαρμονική Ελασσόνας

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν οι εκτελεστές της φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας από την 4ημερη εκδρομή τους στην Κωνσταντινούπολη.
Κατά την παραμονή τους στην Πόλη επισκεφθήκαν όλα τα μνημεία και τα αξιοθέατα της Βασιλεύουσας και κυρίως την Αγία Σοφία, την Θεολογική σχολή της Χάλκης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου και παρακολούθησαν εσπερινό στον οποίο λειτούργησε ο Παναγιώτατος Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ευχάριστη έκπληξη η συνάντηση των μελών της φιλαρμονικής με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της πόλης μας κ.κ. Βασίλειο ο οποίος και φρόντισε σε μια ιδιαίτερη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με την αποστολή.
Η αποστολή απαρτίστηκε από 50 άτομα εκτελεστές της φιλαρμονικής και γονείς με την συνοδεία τόσο του αρχιμουσικού και υπευθύνου κ. Δημήτρη Τσιαβέ όσο και με την συμμετοχή του αρχιμουσικού της μπάντας της Λάρισας κ. Γιώργου Μηνά.
Μετά την προπέρσινη επίσκεψη της μπάντας στην Κέρκυρα στην οποία χτυπάει η «καρδιά» της μουσικής, φέτος ήταν η σειρά της Πόλης όπου χτυπάει η καρδιά του Χριστιανισμού. Οι εξορμήσεις αυτές γίνονται ύστερα από πρωτοβουλία του αρχιμουσικού και των εκτελεστών με οικονομικούς πόρους των ιδίων και θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρονιά με σκοπό οι μουσικοί της πόλης μας να γνωρίσουν τόπους οι οποίοι διακρίνονται στον πολιτισμό, την μουσική και την ιστορία.
Παράλληλα συνεχίζεται η προετοιμασία της μεγάλης επαιτείας συναυλίας που θα δώσει η φιλαρμονική του Δήμου μας με την συνεργασία καλλιτεχνών της Εθνικής λυρικής σκηνής αφιερωμένη στο έπος του 1940, τον προσεχή Οκτώβριο.

Add Comment