Μελωδικά μηνύματα από τις χορωδίες της Ελασσόνας!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΥΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΝΤΑ
ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

Ήταν μια διαφορετική συναυλία, η πανηγυρική Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Παιδικής και της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ελασσόνας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Κωνσταντίνου Μάτη.
Η μαγεία των Χριστουγέννων και τα μελωδικά μηνύματα απλώθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» της Ελασσόνας, μέσα από τις ερμηνείες δεκάδων μικρών και μεγάλων χορωδών, που απέδωσαν με ευαισθησίες επίκαιρα χορωδιακά κομμάτια και βέβαια κάλαντα από διάφορες γωνιές της χώρας.
Στην παρουσίαση – αφήγηση ήταν η εκπαιδευτικός κ. Ευαγγελία Ράπτου, σε μια εκδήλωση που την χάρηκε ο κόσμος και με έκδηλο ενθουσιασμό καταχειροκρότησε τους συντελεστές της.
[wpg_thumb]
Στο μεστό πρόγραμμα της βραδιάς, ακούστηκαν, ανάμεσα στα άλλα, κάλαντα της Κρήτης, του Μοριά, του Βυζαντίου, του Πόντου, της Σμύρνης, της Ηπείρου, της Θράκης, της Κέρκυρας, της Σάμου, κ.ά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δύο χορωδίες της Ελασσόνας(υπό την διεύθυνση του κ. Κ. Μάτη) συνόδευσαν οι μουσικοί:
Έφη Φαρμάκη(πιάνο), Χρήστος Καλαμπούκας(κιθάρα, λαούτο), Αλέξης Κωνσταντίνου(κανονάκι), Γιάννης Ζιάκος(κλαρίνο, φλάουτο), Θανάσης Σαμόλαδος(κλαρίνο, φλογέρα), Μίλτος Γιαννός(τσέλο), Νίκος Ζιώγας(ακορντεόν), Γιάννης Σαμόλαδος(κρουστά).
Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν: ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γάτσας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Χαρίσης Γκουντούρας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και δεκάδες Ελασσονίτες και όχι μόνο.

Add Comment