Αντιδράσεις γονέων για κλείσιμο ολοημέρου

«Κλείνουν το Ολοήμερο του 2ου Δημοτικού Ελασσόνας;»
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

Σε συμβολική κατάληψη – αποχή από τα μαθήματα των μαθητών για μια ώρα προχώρησε χθες το πρωί ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας(12θέσιο) με 250 μαθητές, εκφράζοντας την εύλογη διαμαρτυρία τους για αιφνίδια απόσπαση εκπαιδευτικού του σχολείου σε άλλη σχολική μονάδα, κάτι που, όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά οι γονείς των μαθητών …διαλύει ουσιαστικά το Ολοήμερο του 2ου Δημοτικού Ελασσόνας!
Οι γονείς – κηδεμόνες των μικρών μαθητών φανερά ενοχλημένοι για το γεγονός της απόσπασης του εκπαιδευτικού, πήραν την απόφαση της συμβολικής κατάληψης – αποχής των παιδιών τους από τα μαθήματα σε συνέλευση, όπου έγινε και η σχετική ενημέρωση για το πρόβλημα και τόνισαν πως δεν αποκλείεται και σήμερα Τετάρτη να προχωρήσουν σε ανάλογη κινητοποίηση, προκειμένου οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, όπως χαρακτηριστικά είπαν στην «Ε», «να ξαναδούν υπεύθυνα το όλο θέμα και να προχωρήσουν στην ανάκληση της απόφασης τους για την απόσπαση, που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Ολοήμερου».
[wpg_thumb]
Σε έγγραφη διαμαρτυρία των γονέων – κηδεμόνων, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ανδρέα Νίκου, και στάλθηκε στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασ. Σακελλαρίου με κοινοποίηση και στην Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης, τονίζεται ότι ο συγκεκριμένος δάσκαλος πέρυσι είχε 20 μαθητές και φέτος 35 μαθητές, ενώ αν φύγει από το 2ο Δημοτικό, η λειτουργία του Ολοήμερου ουσιαστικά μετατρέπεται …σε σταθμό φύλαξης μαθητών!! Και όλα αυτά σε ένα Ολοήμερο, που αν και φθάνουμε στις διακοπές των Χριστουγέννων … ακόμη δεν υπάρχει εκπαιδευτικός Γερμανικών!
«Το Ολοήμερο Σχολείο μας έχει 35 μαθητές(2 τμήματα), εξυπηρετώντας εργαζόμενους γονείς της Ελασσόνας. Προχωρήσαμε σε συμβολική κατάληψη και περιμένουμε την ανάκληση της απόφασης για την απόσπαση του εκπαιδευτικού», υπογραμμίζουν με έμφαση οι γονείς των μαθητών του 2ου Δημοτικού Ελασσόνας, που υπενθυμίζουν στην «Ε» πως «τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται στη μέση της σχολικής χρονιάς γιατί βγάζεις από τον προγραμματισμό όλους τους γονείς». «Δεν μπορούμε να διανοηθούμε λειτουργία Ολοήμερου…χωρίς δάσκαλο!», επεσήμανε χαρακτηριστικά γονέας.
Αξίζει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας λειτουργεί ως πιλοτικό(εφαρμόζει τα νέα προγράμματα εκπαίδευσης), αφού βρίσκεται μεταξύ των 99 σχολείων της χώρας και των 2 στο Νομό Λάρισας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Ελασσόνας κ. Παύλος Πολίτης όσο και ο υποδιευθυντής κ. Θεόδ. Λιάπης είχαν χθες άδεια, αφού, όπως είπαν στην «Ε», αδυνατούν να διαχειριστούν το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Τέλος, χθες στις 12 το μεσημέρι, το 2ο Δημοτικό επισκέφθηκε και ο Περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Αθαν. Παιδής, προκειμένου να ενημερωθεί «από πρώτο χέρι» από γονείς και εκπαιδευτικούς για το πρόβλημα που απασχολεί το σχολείο τα τελευταία 24ωρα με την αιφνίδια απόσπαση του εκπαιδευτικού του.

Add Comment